Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Ťažko hodnotiť. Tragédia ma samozrejme nenechala chladným, znepokojila, či možno až šokovala (podobným spôsobom ako napr. Dreiserova Americká tragédia, čo bolo samozrejme neporovnateľne komplexnejšie dielo) - zároveň som však väčšinu času rozmýšľal, prečo sa voyeursky musím pozerať na tragédiu týchto rozmerov, čo mi tento krutý dokument má dať (neobsahuje takmer žiadnu analytickú rovinu, pýtajúcu sa, čo je zlé s touto spoločnosťou, prípadne väčšiu psychologizáciu páchateľa ako obsahovali napríklad spomínaný Dreiserov román alebo Zvjagincevov film Bez Lásky). Nakoniec som dospel k tomu, že najskôr ide o pomerne nevkusnú celovečernú zábavu pre masy, s "príjemnou" 80minútovou stopážou a precíznou rozprávačskou štruktúrou, parazitujúcu na boľavej tragédii (a zároveň ju samozrejme speňažujúcou), z ktorej nikto nevyšiel ako víťaz, iba mnohí ako porazení, s doživotnou traumou a puknutým srdcom. Prečo na to dala ubolená rodina súhlas (kvôli peniazom?) a prečo sme my ako diváci ochotní sa na to pozerať ako na akúsi morbídnu formu "zábavy"? Kvôli záverečným trom vetám - "Každý deň sú v Amerike zavraždené tri ženy partnerom"? Čo je to za analýzu? Čo je to za prínos dokumentaristu k téme? 2,5* ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Naozaj neuveriteľný dokument. Niečo takéto sa dej nie len v Amerike denne, ale i tak musím uznať, že tento dokument si pozriete niekoľko krát znova. A to z dôvodu že počas sledovania nebudete mať ani poňatia, kto je za zmiznutím celkom sexi mladej maminy a jej dvoch dcér. O tomto dokumente som sa dozvedel cez jedno duchárske video na youtube, pretože je tento dom vraj plný duchov o čom sme sa mohli presvedčiť na vlastné oči niekoľko krát, avšak vo filme nič podobné neuvidíte. Záver je šokujúci, beštialita na maxime, šokujúce rozuzlenie čo sa v osudný deň 13.augusta 2018 stalo vás nenechá chladnými. Skvelé spracovanie. Dokument som si v jeden mesiac pozrel 3x znova. (25.7.2022) ()

Reklama

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Snáď horší dokumentárny film, ktorý by mi išiel takto proti srsti som ešte nevidel. Neviem čo tým chcela dosiahnuť režisérka, ale absolútne nevie pracovať so sympatiami diváka a uvoľňovaním informácií. Už názov je úplne spackaný a ničí možnosti rozuzlenia pre diváka, ktorý ani nevie o čo ide. Navyše nechápem ako mohol niekto z rodiny predať práva na takéto znevažovanie... On už samotný príbeh je úplne katalógový vyvrhel. Pri všetkej úcte k obetiam, najmä k deťom... Nemyslím si že má príčetný človek veľkú šancu získať sympatie k preafektovanej Americkej pipke, ktorá absolútne nerieši GDPR svojich vlastných detí a točí a zverejňuje na facebook snáď všetko čo vás napadne. Popri sledovaní tak máte úplne nulové emócie a sami sa cítite ako bezcitné hovädo, keď máte podivné myšlienky. Navyše to celé pôsobí strašne strojene. Mám za to, že najväčší problém tkvie v SMS konverzácii, ktorá znie tak strašne neuveriteľne... Buď to dopisoval fakt špatný scenárista, alebo bola manželská dvojica fakt, ale že fakt divná. Zámer zobraziť sympatického psychopata a nesympatickú pipku od susedov a vymeniť im role skoro úplne skrachoval. Jediné, čo vo vás niečo vyvolá, je smrť detí. Keď sa presunieme z obsahovej stránky ku formálnej, tá sa neskutočne podobá Dont Fuck With Kittens, trojdielnej sérii o samoľúbom vrahovi. Fonty a drvivá väčšina zobrazovania internetového obsahu je ako cez kopirák. Zmeska nudného a nefunkčného ničoho bez odkazu, bez myšlienky. Marketingový vyvrheľ pre masy divákov ktorí budú nad tým všetkým krútiť hlavami. Pokiaľ teda nebolo zámerom vyvolať dilemu, či ste fakt tak necitlivým človekom, alebo je American Murder naozaj tak hrozným filmom... Túto dilemu však vyriešim: Úprimne súcitím s rodinou a všetkými, ktorí si tým peklom museli prejsť. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Netflix svoje dokumenty často zbytečně natahuje, aby mohly vzniknout minisérie. Tady překvapivě padla volba na celovečerní formát a hned to má větší spád. Šokující je případ sám o sobě, takže nebylo potřeba vymýšlet žádné dějové kličky a končit umělými cliffhangery. Sociální sítě mají na lidstvo blahodárný vliv. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

celkem dobře a ne zrovna typicky zvolená forma,kdy je celý dokument poskládán z příspěvků a videí na FB,videí z bezpečnostních kamer a policejních záběrů.Samotný "příběh" se pak opravdu hodnotí velmi těžko,protože jakkoliv to za začátku vypadá na standardní rodinné vražděníčko,postupně se utáhnou šrouby natolik,že mi z toho nebylo vůbec dobře...80% ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené