Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Des sleduje jeden z nejnechvalněji proslulých případů v historii britského zločinu, který se točí kolem sériového vraha Dennise Nilsena. Seriál, vyprávěný očima tří mužů – Dennise Nilsena (David Tennant), hlavního vyšetřovatele Petera Jaye (Daniel Mays) a spisovatele Briana Masterse (Jason Watkins) – zkoumá, jaké jsou osobní i profesní důsledky setkání s člověkem jako je Nilsen. Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů. Pět let následně unikal odhalení. 9. února roku 1983 byl však vrchní inspektor Peter Jay vyslán na Cranley Gardens do domu s číslem popisným 23, aby prozkoumal zbytky lidské tkáně a kostí v ucpané kanalizaci. Právě tehdy si policie uvědomila, že má co dočinění s masovým vrahem. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (67)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi dobre spracovaná miniséria o sériovom vrahovi, ktorý si svoje vyčínanie a následnú pozornosť médií patrične užíval. Všetky 3 ústredné postavy zvládli svoje úlohy veľmi dobre (páchateľ, detektív aj spisovateľ) a k nim treba prirátať aj výkon jednej z obetí, ktorá mala to šťastie že stretnutie s Desom nakoniec prežila. HBO možno pochváliť za formát ktorý zvolili, na jeden film by to bolo príliš dlhé ale viac ako 3 epizódy by boli zbytočné, Des možno zaradiť rozhodne medzi projekty ktoré sa im vydarili. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Je to příběh dalšího sériového vraha se zvláštním přístupem k vyprávění o svých činech. První díl má ucházející atmosféru a děsivost, později už vše upadá do stereotypu snad až na lehce znepokojující soudní proces. Seriál se povrchně otře o dobové vnímání gayů britskou společností a postava spisovatele - životopisce bude i přes občasný "ušlechtilý" odpor vnímána spíš jako směs kariérních ambicí a morbidní zvědavosti. Jako podzimní jednohubka to ujde, ale v paměti dílo neutkvěje. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

O prípade Nilsen som kedysi dávno čítal. To znamená, že som poznal úvod, jadro aj záver. Navzdory tomuto zdanlivému hendikepu ma táto trojdielna séria okamžite vtiahla do deja a bez problémov udržala moju pozornosť. Pritom sa jedná len o absolútne pragmatický popis celého príbehu jednej odpornej ľudskej bytosti. Napriek tomu to bohato postačuje na skvelý dramatický oblúk a obrovskú oporu má aj vo veľmi presnom hereckom obsadení. Takže za 4 doživotia. (19.12.2020) ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Vlastně není, co bych vytkl. Angláni tu ve třech hodinách psychologicky rozebírají činy jednoho z nejslavnějších sériových vrahů ostrovního státu. A v hlavní roli ho hraje naprosto bezprecedentní David Tennant, u kterého je teda sakra znát, že si tu hereckou roli dost dává. Tři hodin jsem jenom zíral a snažil se pochopit skrz Davida, proč to ten Dennis Nilsen dělal. No a, co Vám budu povídat, nepochopil jsem to. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

“Číslu 12 som urobil omeletu. Neviem či ho zabila omeleta, alebo Ja, ale omeleta mu asi nespravila tie červené čmuhy na krku”. “Des” je další z rady mini krimi TV-seriálov od Britov, ktorý sa tematicky opiera o skutočný príbeh sériového vraha, tentokrát: Dennisa Nilsena. Za mňa jedno výborné spracovanie, ktoré by si zaslúžilo celovečerák, v dokonale temnom šate. ()

Galéria (221)

Zaujímavosti (2)

  • „Des“ je Nilsenova přezdívka, kterou si sám vymyslel a kterou požíval pro označení jeho „temné persony“, která lákala mladíky do svého domu, aby je zabila. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama