Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (viac)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrajú:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (158)

LordSnape 

všetky recenzie používateľa

Cowboy Bebop je zkrátka klasika. I když epizodické seriály bez hlavní příběhové linky moc nemusím, tak i přesto se mi Bebop líbil. Největším kladem je rozhodně fantastický humor, stylová hudba (bez které by to snad ani nebyl Bebop) a kruté završení. Nejvíce se mi však líbilo poučení, že bychom neměli nechávat věci v ledničce. Takže pozor na to cowboys. 8/10 ()

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Ten záver ma zničil. Nie že by som to nečakala. Ale aj tak. Cowboy mi dal zvláštnym spôsobom všetko, čo mám rada. Skvelé, rôznorodé a vrcholne sympatické postavy (áno áno, Spike vládne), krásnu animáciu, prepracované súboje a prestrelky, opatrne odhaľovanú minulosť postáv, space operu šmrncnutú westernom (presne ako vo Firefly - videla som skôr ako CB, našla som veľmi veľa podobného), lásku, mnoho zaujímavých "záporákov" a úžasnú hudbu. Toto som napísala tesne po zhliadnutí celého seriálu za tri dni v skúškovom období (som to ja ale inteligentné dievča). Tri dni som CB žila a dávam do obľúbených seriálov. Ach jaj, žiadny (animovaný) seriál na mňa ešte tak silno nezapôsobil. See you, space cowboys. Till then, I'll truly miss you. 10/10 ()

Reklama

July 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší anime seriál, jaký jsem dosud viděla (pravda, nebylo jich mnoho - ještě Code Geass, Neon Genesis Evangelion, Ergo Proxy, Ghost in The Shell a začátek nedokoukatelně špatné Pricess Lover). Postavy jsou pěkně vykreslené, SF svět je zajímavý, příběhy v jednotlivých epizodách poutavé, vtipné i melancholické a seriál dává smysl (na rozdíl od veškerých dalších jmenovaných). ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"I'm not going there to die. I'm going to find out if I'm really alive." Nestarnúca anime klasika o lovcovi odmien a jeho tragikomickej ceste za láskou. Cowboy Bebop je dnes už dobre známy projekt so statusom klasiky, vzdávajúc hold béčkovým westernovkám, sci-fi kúskom a špionážnym projektom zo začiatku druhej polovičky 20. storočia, dokreslený dychberúcim Jazzovým podmasom. Dej pojednáva o skupinke menej úspešných "živnostníkov", skladajúcich sa z charizmatického, chronického fajčiara Spike-a, bývalého policajta Jet-a, hackera Radical Edward (určeniu pohlavia sa radšej vyvarujem), svojráznej vesmírnej podvodníčky Faye, ktorá už nemá, čo stratiť a špeciálne vyšľachteného psa menom Ein. Príbehová štruktúra je hlavne zložená z osvedčených honov na ľudí, ktorých právny systém označil za nebezpečných, no okrem týchto pasáži sa tu striedajú dejové linky daných postáv, ktoré vám vyrozprávajú svoje motívy, príbehy a trápenia. Hlavná dejová linka sa venuje najmä Spike-ovi a jeho príbehu o tom ako "Bowser odniesol Máriovu princeznú do iného hradu" teda až na to, že Bowser je v tomto prípade hlavný záporák Vicious (ktorý, paradoxne až toľko priestoru na scéne nedostane) a princezná Peach sa volá Julia. Seriál výborne strieda vážne témy s tými veselými a tak sa, narozdiel od Fullmetal Alchemist, nemusíte báť toho, že by sa na dlhšiu dobu zasekol na monotématickej nôte. Koniec hovorí za svoje. Kruh uzavretý a nechá vás premýšľať nad tým, čo ste to vlastne videli. Jedinú väčšiu výhradu, na ktorú som narazil je občasná otravnosť postavy Ed, ktorá mala očividne slúžiť, ako katalizátor seriálovej sentimentality. Ak by som to mal nejako zhrnúť, potom je podľa môjho skromného názoru Cowboy Bebop perfektný seriál aj pre ľudí, ktorých anime absolútne nezaujíma. Vrúcne odporúčam, aj po tých rokoch (a Netflix live-action adaptácii) sa stále dá, na čo pozerať. "See You Space Cowboy..." ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Áno, Cowboy Bebop predstavuje výbornú vstupnú bránu do anime a pre fanúšikov starej animácie je to povinnosť. Seriál obsahuje nesúrodú posádku vesmírnej lode a epizódnosť, aj keď nájdeme niečo ako hlavný dej, a to venovanie sa hlavnej postave seriálu Spikeovi, a jeho nemesis, Viciousovi. Tieto epizódy (5;25;26) sú najlepšie z celého seriálu a svojou vážnosťou a krvavosťou robia anime veľkú česť. Ku tomuto hlavnému djeju síce patrí aspoň ešte jedna epizóda, nie je však kvalitou porovnateľná s týmito tromi. Medzi slabšiu A kvalitu patria osobné epizódy o Jetovi (10;16), druhej najkvalitnejšej postave z posádky a pár vážnych epizód ohľadom celej posádky, ktoré vedia potešiť hororovou atmosférou (6;11;20). Faye epizódu A kvality ohľadom svojej minulosti má len jednu (15). Ed, bezpohlavná postava seriálu prihovárajúca sa detskému divákovi, takéto epizódy nemá, je skôr otravná. Každopádne sa celý seriál určite pozerať dá a prekvapí výbornou výtvarnou stránkou a obrazmi, ktoré nezabudnete. ()

Galéria (525)

Zaujímavosti (20)

  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)

Súvisiace novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (viac)

Reklama

Reklama