Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia

Obľúbené seriály (4)

Father Ted

Father Ted (1995)

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Dokonaly serial pre mladu generaciu, ktorej sa nic nechce robit, vseko ma na haku a zo vsetkeho si robi prdel. Taky som aj ja a Simpsonovcov milujem :) (10/10)

Hviezdna loď Galactica

Hviezdna loď Galactica (2004)

Battlestar Galactica je sci-fi, ktoré prekročilo tieň svojho žánru. Na poli štyroch sérii rozvíja príbeh o ľudstve, ktoré je vlastnou genialitou prihnané na pokraj skazy. Niesú to vśak len hviezdne súboje, ktoré seriál robia tým čo je. Práve naopak. Epický hviezdny príbeh je len pozadím pre rozvíjajúcu sa mozajku ľudských charakterov, ktoré sú nútené konfrontovať samotný zmysel svojej existencie. Či už po stránke etickej, alebo náboženskej. Postavy, nech sa už jedná o tvrdého admirála, spravodlivosť stelesňujúcu prezidentku, rebelského pilota, alebo pološialeného génia, majú svoje dobré aj zlé vlastnosti, robia správne, aj chybné rozhodnutia a čo je najdoležitejšie, ikeď si zachovávajú svoje vlastné ja, behom seriálu sa rozvíjajú a prechádzajú mnohými fázami. Svoje city konfrontujú zo svojmi povinnosťami, menia svoje postavenie na fiktívnej hranici dobra a zla, majú svoje spomienky, svoje presudky, lásky. Vďaka tomu je veĺmi ľahké si k nim nájsť sympatie a každý dejový zvrat, či strata (a to postáv zomrie naozaj veľa), mal na mňa často krát skutočne drtivý emocionálny dopad. Práve postavy seriál stále tiahnu dopredu aj keď príbeh občas spomalí tempo. Je to o to zaujímavejšie, že Cyloni, úhlavný ľudský nepriateĺ, je zrkadlom ľudstva samotného. Ťažko slovami opísať osudové finále, ťažko pochopiť ako sa tvorcom podarilo všetko tak skvelo spojiť dohromady, zmysluplne uzavrieť, ťažko sa mi bolo lúčiť sa s mojími obľúbenými hrdinami. Výborná audiovizuálna stránka zážitok len silno umocňuje. Seriál je príliš obsiahle filmové médium, aby mohlo byť dokonalé. Battlestar Galactica sa k dokonalosti priblížil. (10/10)

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Tak si to zhrnme - osamely vlk, sci-fi, retro, western, noir, popkultura, jazz, blues, Bruce Lee, Yakuza, deviatky, katany, laska, pomsta, velka davka japonskej uletenosti a fantazie...ano, to vsetko mam velmi rad. (10/10)