Reklama

Reklama

Na mašině kolem světa: Napříč Amerikami

(seriál)
  • Veľká Británia Long Way Up
Trailer

Epizódy(11)

Obsahy(1)

Ewan McGregor a Charley Boorman se vydávají na cestu do nádherných krajin v Jižní a Střední Americe na prototypu elektrických motorek Harley-Davidson ve třetí řadě velkolepé dobrodružné ságy. (Apple TV+)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (10)

Na mašině kolem světa: Napříč Amerikami (2020) 

Long Way Up je ďalším z mála podarených kúskov, ktoré Apple TV vo svojom úvodnom roku ponúkla. Ewan & Charley spolu so štábom sprostredkúvali vskutku chytľavú cestu naprieč celou Južnou a Strednou Amerikou. Palec hore za snahu o ekologickejší spôsob cestovania s využitím elektro mašiniek a prekonanie všetkým útrap s tým spojených. Obzvlášť v súčasných koronavírových časoch, kedy je cestovanie značke obmedzené pôsobil seriál tak trochu ako náplasť na dušu... ()

Přípravy (2020) (E01) 

Úvodná epizóda ostala verná svojmu názvu a sustredí sa výlučne na prípravy. Ewan je sympaťák, ale to ako nosí nábytok v Londýne a učí sa základy španielčiny nejak extra zaujímavé, aspoň teda pre mňa, nie je. Vo veľkých očakávaniach, čo ponúknu nasledujúce časti som povinný úvod zdárne pretrpel až do konca... ()

Jižní Patagonie (2020) (E03) 

Chalaniská sa nám konečne rozjazdili, tentoraz opäť pendlovali medzi Argentínou a Chile. Oproti predchádzajúcej časti však teraz s väčším množstvom záberov z cesty s úchvatnými scenériami a menej z odľahlých opustených ubytovní, kde naposledy až príliš zdĺhavo bojovali s elektrinou... ()

Andy (2020) (E04) 

Zo zimy do tepla, avšak stále v krásnych scenériach Argentíny a Chile. Viac času je venovaného aj kontaktom s domácim obyvateľstvom a ich kultúram, technické veci okolo elektromašiniek ustupujú chvalabohu trochu do úzadia. ()

Z pouště Atacama do Bolívie (2020) (E05) 

Labutia pieseň Argentíny, výšková choroba v San Antonio de los Cobres, vlak do oblakov, nehostinná južná Bolívia... Zatiaľ najzaujímavejšia epizóda. ()

Bolívie (2020) (E06) 

Bolivijská soľná púšť, La Paz, Titicaca a Ewanovo spevácke sólo, ktoré sa snáď nebude opakovať... ;) ()

Ekvádor (2020) (E08) 

Ekvádor bol pre mňa zo zatiaľ prezentovaných krajín tripu jednou z najkrajších. A ukázalo sa, že tamojší sú na rozdiel od južnejších krajín veľkými fanúšikmi Star Wars, takže Ewan si to podobne ako v Peru musel odtrpieť... ;) ()

Kolumbie, Panama a Kostarika (2020) (E09) 

Kapitola deväť. Kolumbia viac-menej len z archaickej lode a emotívny Ewan v závere... ()

Z Oaxacy do L. A. (2020) (E11) 

Záverečná epizóda nepriniesla v zásade nič extra. 20 minút sa točila okolo prípravy busu, následným čakaním na hranici a sentimentálnym príchodom do LA. Spolu s úvodnou epizódou najnudnejšie časti celej (inak podarenej) série... ()

Reklama

Reklama