Reklama

Reklama

Světlo a stíny

(seriál)
  • USA Shadow and Bone
Trailer 2
USA, (2021–2023), 14 h 52 min (Minutáž: 45–64 min)

Tvorcovia:

Eric Heisserer

Predloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrajú:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Simon Sears, Daisy Head, Julian Kostov, Caroline Boulton, Tom Weston-Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2021) (S01) 

Par viet k epizodkam - V "otvaraku" nam predstavili niekolko zaujimavych povolani, par magickych zamerani a par stran v nejakej rivalite a vacsom konflikte. Predstavitelia, ako inak, mladucki, bojuju proti nepriazni osudu. Zapletka moc originality nepobrala, je na klasicky motiv, dostatocny k tomu, aby aspon prvy diel/dva vzbudila zaujem. Herci ma neiritovali a i magicke skoly a priserky, ktorych je ako safranu, nevyzeraju zle. Zial scenar, dialogy a mnoho "nahod" a zbytocnych "cool" a "vtipnych" hlasok ozaj bije do oci a mna otravovali. Naviac, mate pocit, ze to vychrlila podla standardneho navodu nejaka lacnejsie produkcna agentura pre fantasy serial. Zial, moje naroky na fantasy serial su vyssie. Co som postrehol, zopar scen, ci kratkych dejovych linii, ktore sa mi pacili, boli akoby copy-paste z GoT. 45% Slaby priemer. ()

Pronikavý výbuch světla (2021) (S01E01) 

V "otvaraku" nam predstavili priehrstie povolani, par magickych zamerani a dve strany, plus nejaky ten konflikt. Predstavitelia, ako inak, mladi nastrocni budu zrejme bojovat proti nepriazni osudu. Zapletka, hoci neoriginalna, je na klasicky motiv, aby vzbudila zaujem. Zatial ma zucastneni neirituju a i magicke skoly a priserky nevyzeraju zle. Aj ked "vrasa" vyzera hodne divne...dno je pust ci voda? :) Opatrny priemer, hoci..ako cez kopirak z reklamnej sablony. ()

Každý může druhému připadat jako netvor (2021) (S01E02) 

Typek ten svoj "tienovy mec" daval dokopy sice efektne, ale hodne, hodne pomaly. Snad to bolo len kvoli zaposobeniu na divaka :) Zatial presne v nacrtnutej a predvidatelnej linii. Pakty a zlodejinky v podsveti. Kym sa ti vyberu na vypravu, vtacatko v zlatej klietke uz bude vyvolavat "atomovky". ()

Ukaž mi, co jsi zač (2021) (S01E05) 

"Starka" bola prijemnym prekvapenim. A i maly plot twist s fyzikom-unoscom. Ten zaver vsak...wtf?!  :) Tolko "nahodiciek" a obchadzani sa a vypocuti v prihodnu dobu...fantasy by nemusela byt zaroven rozpravocka. ()

Srdce je jako šíp (2021) (S01E06) 

Najoblubenejsia grisa s nabojom a iskrou v ociach jednoznacne Nina Zenik. :) Presne na sposob dotahovaciek, aj s tym "co citila v noci pod duchnou" Jon Snowa s Ygritte z GoT. Zrejme jedine vdaka dobrej predlohe to tam aj fungovalo. Nasa ustredna trojka sa mota v meste a necha sa dobehnut..."cernoknaznik" hadze ksichtiky a par dalsich bludov...udrziavacka. ()

Bezmoří (2021) (S01E07) 

Potesili vyjavy z minulosti a to, ako sa z Temnyj-ho stal ten, cim je teraz. Uz viem ako si domorodci, ci niektori extravagantnejsi medzi nami, vkladaju pod kozu rozne "telesa". :) Konecne celkom uchadzajuca cast. Opat nahodicka...vsetci zucastneni na jednej lodi. ()

Žádný slzy (2021) (S01E08) 

Za efekty hviezda na vrch. Silne kecy v zavere uz az take originalne neboli. Tvorcovia stavili na druhu seriu. Nuz, ale ak bude stale v tomto duchu, bude len do poctu a v pamati neostana. ()

Jediná záchrana jsem já (2023) (S02E01) 

"Deti" odrastli, ale teatralnosti sa rozhodne nezbavili. Prave naopak. Ale prostredie a kostymy, ci zasadenie je celkom atraktivne. Latku dost podliezaju chabe dialogy a "cool-ove" chovanie niektorych postav. Kazdopadne typkovi z "vychazkovou holi" na sposob juhokorejskeho manika to aspon napisali na mieru a vie to uveritelne zahrat. 45% Pomerne zabavne. ()

Súvisiace novinky

Co si odnést z hory statistik Netflixu

Co si odnést z hory statistik Netflixu

18.12.2023

Netflix už delší dobu každý týden vydává žebříček deseti nejsledovanějších pořadů, v celkových číslech i rozřazený pro jednotlivé země, kde je streamovací služba dostupná. V uplynulém týdnu ale firma… (viac)

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

28.06.2021

Akční thriller Havoc režiséra Garetha Evanse (The Raid, Gangs of London) nabírá další herce. Fanoušci tvůrce, kteří snímek netrpělivě vyhlíží, už nějakou dobu ví, že si v něm hl. role zahrají Tom… (viac)

Reklama

Reklama