Reklama

Reklama

Světlo a stíny - Série 2

(séria)
Trailer
USA, 2023, 7 h 59 min (Minutáž: 55–64 min)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Po střetu s Kiriganem se Alina a Mal snaží nepozorovaně vyhledat další umocňovače. Najdou sice nové spojence, ale čeká je bolestivé rozhodnutí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Priemerná fantasy pre dospievajúcich, čo sa potvrdilo v tento sérii, kedy scenáristi radšej spojili príbeh niekoľkých kníh do jednej, aby dej vôbec ako-tak dynamicky vystačil na 8 dielov. Áno, vystačil, ale keďže sa v úvode a v priebehu vytvorilo asi 6 rôznych vedľajších zápletiek, väčšinu času všetko pôsobí unáhlene, nielen rozhodnutia postáv, ale i ich nadväzovanie kontaktov, vzťahov atď.⚪Iba subjektívne - nesympatickejšieho muža ako herca v úlohe Mala by človek len ťažko pohľadal, ten výzor, tá nulová chémia s hlavnou hrdinkou, uff.⚪Za to scenáristi absolútne odignorovali veľmi silné odozvy publika po minulej sérii, kedy diváci na internete tlačili na tvorcov, aby scenár pozmenili a konečný pár vytvorili z Aliny a Darklinga, vďaka ich prirodzenej chémii a silnej charizme Bena Barnesa. Od Netflixu diváci dostali absolútny ignor, čiže aj veľkú premrhanú príležitosť. Prečo, mi je záhadou.⚪Inak, dejovo veľmi rozťahané, často opakujúce sa v nosných myšlienkach, cgi efekty občas fajn, občas horšie, niektoré nočné scény vo vráse vyzerajú ako z Hry o tróny, slabo nasvietené, nútiace diváka zvyšovať jas. Keďže i knižná predloha je skôr slabá fantasy romantika pre mládež, aj scenár trpí nešvarmi tohto žánru - postavy sú čiernobiele, vyslovený záporák je záporák bez toho, aby divák (či iné postavy v priebehu deju) plnohodnotne nazrel do jeho osobnosti a pochopil, že niektoré kroky robil za určitým účelom, chce zničiť svet len preto, že ,,on za tým vidí logiku," kladná postava je zas len kladná postava, svätá, ktorá prenáša hlboké monológy typu: ,,Nebudem taká ako ty" či ,,Zachránim sa sama."⚪Pre zažratých netflix divákov (nechýbajú klauzule snáď na všetko) a fanúšikov knihy asi fajn, pre nezaujatého diváka zbytočná, vraj epická fantasy, ktorá väčšinu času skôr nudí než baví.⚪ ()

LND 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Gang pouličních zlodějů usiluje o pomstu a obnovu své zašlé slávy, zatímco dvojice hlavních hrdinů se vydává na epickou výpravu za nalezením mořského biče a ptáka ohniváka. Mezitím temný pán Kaspián osnuje svůj triumfální návrat tentokráte za pomoci stínových přízraků, které (samo sebou) nelze zabít, jelikož jsou stínové! Stejně jako v první sérii obsahuje příběh několik zajímavých zvratů. Na to, jak je seriál celkově nenápadný, tak velký palec hore. ()

Reklama

kiddo

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

*najde spoilery, sjede šestivranské scény na youtube* No tak já si asi možná radši znova přečtu těch Šest vran & Prohnilý město, protože z čeho ten zbastardizovanej spin-off teď chtěj látat, fakt netuším (když bezkontextově, předčasně vyzobeš ty nejšťavnatější momenty, a stejně ti to intenzitou ani na chvíli nepřekročí kvality fandovského traileru, smh). ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S Malom chémia proste nefunguje. Snažili sa teda prihodit tú fungujúcu s Kiriganom, lenže kedže do príbehu nijak nepasuje, pôsobí to hrozne nasilu a teda chémii prvej série to nesiaha ani po členky. S vranami je to tiež komplikované, z ničoho nič pretláčajú ich charakterovú backstory a nováčka do party, ktorý prehráva, aj keď má dookola 2 výrazy tváre. Celá story z väznice je úplne o hovienku, stačilo v pár sekundách ukázať, že týpek je tam a je stále rovnako natvrdlý, netreba to toľko rozmazávať. Tak aspoňže korzárske trio je záživné a krásne. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

knížky stále neznám a bez opáčka první série mi chvilku trvalo než sem se rozkoukal a vzpomněl si kdo je kdo, ale i tak sem se bavil a v rámci young adult žánru je tohle solidní nadprůměr. Pořád to sice trpí snad všemi myslitelnými nedostatky podobných fantasy počínaje naivitou děje a hlavních hrdinů a konče patetickými proslovy a hluchými místy, kde by mělo dojít jakože na romantiku. V tomhle případě je to navíc umocněno tím, že druhá řada zpracovává hned dvě knížky najednou, díky čemuž se zběsile letí kupředu a na nějaké hlubší prokreslení postav, nebo snad dokonce lepší představení fungování světa ve kterém se to celé odehrává, nedojde. A to je škoda, protože ten svět na první dobrou působí zajímavě. ale divák neznalý předlohy se o něm vlastně vůbec nic nedozví...70% ()

Galéria (496)

Zaujímavosti (2)

  • V epizodě Wylan (Jack Wolfe) obdivuje opilování jedovatého durmanu zlomocného, ve skutečnosti se ale nejedná o durman, nýbrž o ibišek čínský (Hibiscus rosa-sinensis). (TurinMormeg)
  • Scény v knihovně byly natočeny v knihovně Univerzity Loránda Eötvöse v Budapešti. (mikki089)

Reklama

Reklama