Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadějný právník se ujme vyjednávání se starým kamarádem, který má na svědomí únos, a musí se proto ponořit hluboko do svojí minulosti. (Netflix)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (14)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Vyjednavač ropné společnosti řeší únos jejich pracovníka v „k demokracii směřující“ banánové republice, s níž ho pojí osobní minulost a vztahy, brzy se však ukáže, že vše není takové, jak jeho zaměstnavatel a státní složky tvrdí. Vyšetřovací thriller více bavil v pátrací první půli, než jej uspala povinná (rozklepaná a zoomovaná) honička a začalo jít o vyšší morální principy marného vzepření se nadnárodním (korporátním) zájmům. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Někde jsem v diskuzích četl, že název tohoto filmu má rasistický podtext. To mě teda rozesmálo. Navíc, když si vezmu o čem film je, a že se ve většině času odehrává v Africe. Nicméně škoda, film to dobrý kdovíjak není. Černou pláž je lepší fyzicky zažít například na Islandu, než formou tohoto filmu v domovním poklidu po zapnutí aplikace Netflix. První polovina filmu docela brutální nuda, druhá polovina alespoň s akcí. Celkově vzato ale zapomenutelný thriller ze Španělska, kterých je, i díky Netflixu, celá řada. ()

Reklama

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Film nás zavede do černé Afriky, přímo mezi vládce jedné "banánové" republiky. Zde se snaží nadnárodní ropná společnosti rejžovat další miliardy dolarů z těžby. Společnost pověří mladého právníka, aby v zemi  pátral po uneseném zaměstnanci. Samozřejmě jsou v ději zasazeny i osobní právníkovy záležitosti, kdy zjistí, že jeho bývalá zdejší milenka s ním má syna. Oběma hrozí též smrt. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Čierna pláž” v názve tohoto pôsobivého španielskeho filmu, odkazuje k jednomu africkému väzeniu v nemenovanej africkej krajine, v ktorom je práve zadržiavaná a izolovaná, mladá žena Ada, partnerka údajného teroristu Calixtoa Batetea. Carlos Fuster je prosperujúcim, (ne)čestným právnikom, pracujúcim pre americkú ropnú spoločnosť. Žije v Bruseli. Onedlho dostáva naprosto exkluzívnu a jednoduchú zákazku v jednom, spočívajúcu v tom, že skrátka má iba prísť do Afriky „dohovoriť” Bateteovi, pretože ho jednak veľmi dobre pozná z čias dávno minulých, ale najmä kvôli tomu, aby snáď konečne prepustil uneseného pracovníka ropnej spoločnosti, Stevea Campbella...? Jurista sa púšťa do vskutku ozaj delikátnych záležitostí, ktoré vôbec nie sú také prosté, ako sa zo začiatku javia... Postupne rozplieta spletitú pavučinu, prehnitú samou korupciou, siahajúcou až do tých najvyšších poschodí, kde by to dokonca ani sám nečakal. Prostredie, do ktorého prichádza, je mu známe, keďže ho hneď na úvod privíta Alejandra, spolupracovníčka španielskej nevládnej organizácie, alebo je taktiež ubytovaný u prezidentovho syna Leóna Ndonga, a tak by sa teda mohlo navonok zdať, že ho väčšina tu prítomných, na úvod víta priam s otvorenou náručou ? Zatiaľ to tak je, ale dokedy to vlastne potrvá, povedzme pokým nezačne trošku viac vystrkovať rožky, na čo je v podstate viac-menej i odkázaný ? / Opäť som sa na vlastnej koži presvedčil o tom, že sa absolútne nedá veriť miestnemu hodnoteniu na ČSFD, ktoré je brutálne a extrémne podhodnotené, ako tomu zvyčajne tak býva, ale čo inteligentnejšieho človeka ešte trochu viacej zarazí, že to isté platí aj pre ďalšiu, oveľa viacej frekventnovanejšiu filmovú databázu, kde to už normálne bije do očí ! Na tej prvej to totižto ani tak úplne neomračí, pretože je preplnená najrôznejšou paletou komerčných divákov, pričom na tej druhej, to už je vážne na hlboké zamyslenie. Našťastie som sa nimi nenechal v žiadnom prípade ovplyvniť, a tak som si vychutnal divokú jazdu (ne)sympatického protagonistu s určitou katarziou. ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem zase nějakou přiblblost ve španělském stylu, ovšem chyba lávky! Bylo to maso a to doslova. Hutné drama z Afriky se fuckt povedlo. Napětí si film podržel po celou dobu, zápletka je výborně zapletená a pointa dobře vypointovaná. Neznámí herci diváka nerozptylují a může se soustředit pouze na děj a ten je pro mě od doby Krvavého diamantu další masakrózní dílo z Afrického kontinentu. Jeden se diví, že se tam už po těch zvěrstvech dávno nepoučili a OSN taky, ale je to pořád dokola. Joo, o peníze jde vždycky až v první řadě. Za mě 85% ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama