Reklama

Reklama

Cujo

  • Česko Cujo, vzteklý pes (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Poměrně zdařilou adaptaci Kingova románu CUJO dokázali tvůrci pohřbít úplně jiným koncem. Jako vlastně téměř vždy. Ve skutečnosti by to takhle dobře asi těžko dopadlo. Ovšem scény s rozzuřeným bernardýnem jsou hodně dobře natočené a jeho útoky na auto jsou vážně děsivé. Chybí sice podrobnější popis Cujovy psychiky a postupná ztráta sebeovládání, tak jak je tomu v knize (je tam dokonce i náznak, že Cujo je ve skutečnosti převtělením masového vraha Franka Dodda z jednoho z předchozích Kingových románů, Mrtvá zóna), ale je pravda, že právě tohle se asi natočit nedá. ()

5150 

všetky recenzie používateľa

Pasáže, ve kterých je matka s děckem uvězněna v autě, jsou skutečně o nervy, nicméně jinak tomu chybí pořádná atmosféra a sledujeme víceméně nezábavný "rodinný film".____ Herečka Dee Wallace v hl. roli měla před tímto filmem dvě větší zkušenosti s horrorovým žánrem - THE HILLS HAVE EYES (1977, r. Wes Craven) a KVÍLENÍ VLKODLAKŮ (1981, r. Joe Dante).____hod. 1,5* ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Román som nečítal, ale aj tak si myslím, že film je len vernou kópiou adaptácie Stephena Kinga, najúspešnejšieho kráľa v počte kníh. Stephen King veľmi dobre vykreslil dvoch ľudí uväznených v aute na poloprázdnej zabudnutej farme uprostred slnečnej pustatiny. Režisérovi Lewisovi Teaguevovi sa podarilo vyťažiť z filmu čo najviac strašidelných momentov medzi psom a mladou rodinkou, ktorá musí čeliť rýchlych útokov zo strany nakazeného psa Cuja. Besnotou nakazený pes, neváha ani na chvíľku a útočí po kým nedosiahne svoj cieľ (zahryznúť sa do stehna mladej herečky) nemá žiadnu úctu, a je na nezastavenie. Jeho nemilosrdné oči, špinavá srsť namočená do blata evokuje pocit hrôzy a neľútostný pohľad na vraždiacu beštiu. Cujo je dobrý atmosferický film, najmä posledná polhodinka nám extrémne graduje a nebyť toho očakávaného happy endu, mohol to byť ďaľší klenot do Kingovej úspešne zfilmovanej kinematografii 60 percent. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Krása Kingových námetov je v tom, že nepotrebujú žiadny vládny experiment, toxickú haváriu, jadrové testy...atd, na to aby dokázali vytvoriť niečo naozaj desivé. Cujo je ako pes naozaj nechutný, a je zhmotnením toho, čo by som nerád stretol niekde v noci v opustenej uličke. Film má zopár hluchých miest, a trošku pomalší rozjazd, každopádne skvele to kompenzujú Cujove zbesilé útoky. Knihu som nečítal, teda nemôžem porovnávať, každopádne som bol spokojný....70% ()

Lulu13 

všetky recenzie používateľa

Ťažko sa mi hodnotia filmy podľa kníh pretože sa od nich často neviem odosobniť. Oceňujem, že sa režisér okrem záveru držal takmer do bodky predlohy a neviem či by sa dala sfilmovať lepšie. Avšak divákovi, ktorý nie je ovplyvnený Cujovou písanou formou môže prísť najmä úvod dosť nudný a množstvo postáv zbytočných a nepochopených. Otázkou teda zostáva nakoľko by ma snímok (ne)zaujal nebyť podstatne lepšej knihy. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (31)

  • Ve filmu hrálo pět bernardýnů, jedna mechanická hlava bernardýna a jeden člověk v kostýmu psa. (Siriuss)
  • Danny Pintauro (Tad Trenton) mal v čase natáčania 6 rokov a nakoľko ešte nevedel čítať, sa svoj text učil naspamäť. Pomáhala mu pri tom jeho matka, ktorá sa počas natáčania zdržiavala v jeho blízkosti. (beso74)

Reklama

Reklama