Reklama

Reklama

Wilbur sa chce zabiť

  • Česko Wilbur se chce zabít (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po úspěšné ITALŠTINĚ PRO ZAČÁTEČNÍKY uvádíme další snímek dánské režisérky Lone Schrefigové WILBUR SE CHCE ZABÍT. Wilbur se zpočátku jeví jako normální pohledný mladý muž ale to je jenom zdání. Ve skutečnosti chce skoncovat se životem. Zkouší spáchat sebevraždu, ale shodou nejrůznějších náhod mu jeho pokusy stále nevycházejí. Naštěstí má staršího bratra Harboura, který se o něj vždy postará. Život obou bratrů ale změní příchod svobodné matky Alice. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (62)

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Smutné, drsné, tvrdé × líné. Já nevím, jak vám, ale mě to jako komedie nepřišlo. Mám teď pocit prázdnoty. Film to byl tuze zajímavý, ale pro někoho mohl být dlouhý a nudný. Je faktem, že se toho moc neděje, když neberete v úvahu pokusy o sebevraždy, rakovinu, zoufalou snahu najít si partnera. Děj probíhá klidným tempem, bez nějakých přehnaných emocí, herecké výkony byly skvělé, vše bylo předneseno nenásilně. Snímek je ponurý, šedý a bez světel v budoucnosti. To jejich knihkupectví bych chtěla buď vlastnit, nebo ho každý den navštěvovat. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako v Taliančine pre začiatočníkov, tak aj v tomto prípade ma snímok začal viac baviť až pred koncom. Zvyšok trpí miernou nudou, našťastie sa tu vyskytlo pár výborných situácií, môj obľúbený Mikkelsen a sympatickí herci. Ku koncu sa snímok prehupol do príjemnej smutnej melanchólie s trpko-sladkou príchuťou, čo ja veľmi môžem. Zaujímavé, ako sa niekedy dokáže život s človekom pohrať a zvrtnúť všetko tak, akoby to nikto nečakal. Záver snímku teda diváka bohato odmení. Jediné čo treba je do toho konca vydržať, stojí to za to. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jensen a Scherfig sa zrejme inšpirovali v jednej z dejových línií Simpsonovcov, runnig jokeom o Očkových pokusoch o sebevraždu a nakrútili podľa toho celovečerák. Asi nie, ale ktovie. Sympatický, psychologicky vierohodný film s nálepkou "ako zo života" asi málokoho sklame, keďže klubová cieľovka je jasná. Osobne mi ale pripadali všetky postavy okolo Wilbura zaujímavejšie, než on sám. Má síce neortodoxné spôsoby správania, napriek tomu na mňa pôsobil fádnejším dojmom ako jeho brat, ošetrovateľ a aj ženy, ktoré sa objavujú v jeho a bratovom živote. V momentoch, keď sa začne chovať agresívnejším spôsobom, je dokonca neznesiteľný. Dočkáme sa aj ošuňtelých britských interiérov (byt je v tomto smere mínus, kníhkupectvo plus) a exteriérov, napriek tomu a všadeprítomnej tematike smrti nejde o depresívnu drámu. ()

amirgal 

všetky recenzie používateľa

Mělo by tady být asi uvedeno, že se jedná o film sladký, romantický a dojemný. Já se jim vyhýbám, protože mne zpravidla dost nudí, ale nechci filmu hodnocením škodit, neboť jsem jej viděla omylem ... A tak jej hodnotím pouze v rámci žánru "romantický", protože ani dramatický, ani komický mi nepřišel, zato mi připadal dlouhý. Prvních padesát minut - tedy doba, než se něco lehce dramatického stalo - se táhla jako nudle. Tedy prvních 50 minut za tři, zbytek za čtyři. Tedy slabší čtyři. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Ďalší filmík, ktorého svet ovplývajú tragikomické postavy, ktorý mi prišiel lepší v jednotlivých častiach ako v celku. Oceňujem schopnosť prekreslenia postáv ako zo života. Slabinou sa mi zdá samotný dej - príliš násilne konštruovaný s jasným ťahom na po celom príbehu vopred pripravené a rozmiestnené pointy a často až niektorými repetetívnymi prvkami. Paradoxne mi tak vo výsledku chýba väčšia spontánnosť. 3,5* ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (6)

  • Komedie, kterou producenti financovali sumou 4 mil. dolarů, se dostala 12. dubna 2004 i do amerických kin, konkrétně dvou a za první víkend v nich diváci zanechali 13 747 dolarů, celkově potom 233 tisíc. (imro)
  • Režisérka Lone Scherfig má za sebou například i u nás uvedený snímek Italština pro začátečníky (ve stylu Dogmy), a Wilbur je jejím prvním filmem natočeným v anglickém jazyce. (imro)
  • Za snímkem stojí produkční společnost Zoetropa Entertainment, která se podílela například na Dogvillu či Tanci v temnotách od Larse von Triera. (imro)

Reklama

Reklama