Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako černý pasažér rozvrátí disciplinovaný chod jednoho nádraží. Pan Ťopka působí dojmem gentlemana trochu chaplinovského typu. Živí se příležitostnou prací, za níž jezdí výhradně jako černý pasažér vlakem. Při jedné jízdě se setká s obávaným generálním inspektorem drah Kokrhelem. Na jedné malé stanici se mu podaří vystoupit a převléknout se do uniformy přednosty stanice. Setkání s inspektorem Kokrhelem se však nevyhne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (325)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Spusťte šraňky a hned je zase vytáhněte." Falešný přednosta stanice alias černý pasažér Ťopka se jako tornádo vrhnul do velení železniční stanice a já se přitom vždycky umlátím smíchy o telegraf. Prostě tečka, čárka, čárka, tečka, co na tom je? Jsou na tom hlášky, ksichty, situační komika a já se snad ani nestydím za to, že mi ke spokojenosti někdy stačí tak málo. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Další nezapomenutelná komedie Vlasty Buriana, podle mě je tahle z jeho tvorby ta vůbec nejlepší. Spoustu geniálních scén a vynikajících hlášek, které uměl vytvořit jen Burian. Navíc mu tady opět skvěle přihrávají Jaroslav Marvan nebo Čeněk Šlégl. Klasika českých komedií, kterou nejde nemít rád. 100%. ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Začátek (s výjimkou objednávky v restauraci) i konec byl takový jalový, ale to, co bylo mezi tím (tj. to od příchodu pana Ťopky na stanici až po návrat pravého přednosty) byla výtečná zábava. Zatímco nijaké výstupy Trégla a Šlégla mě nechaly chladným, scény s dokonalým Burianem a Marvanem ve mně několikrát vyvolaly záchvat smíchu. Škoda té nevyrovnanosti filmu, mohl to být plný počet. "Je v tom úmysl, nebo co?!" - " To nevím. Je v tom úmysl? Jestli je v tom zaječí úmysl, tak to musíte zdanit!". ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Celá komédia založená na jednej zámene postavy plus pár nesúvisiacich trápnych reštauračných fórikov. Burianove neustále gúľanie očami vtipné tiež nie je, ale niekoľko humorných scén sa objavilo. Hlášky sa mi kultové určite nezdajú. Všetci nakoniec zoberú podvod podľa očakávania športovo, takže happy-endu nič nestojí v ceste. ()

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian v poněkud komorněji vystřiženém filmu, který se vlastně celý odehrává na jedné železniční stanici, kde se pan Ťopka ukrývá coby černý pasažér a jak je u Buriana obvyklé, nedá mu to, aby ho uniforma nepřilákala a neoblékl si ji. Vlastně tu pak následují komické situace, jaké známe z jiných Burianových filmů počínaje C. a K. polním maršálkem. Opět mistrovské a nehynoucí dílko. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (27)

  • Natáčania sa podľa dobových fotografií spoluzúčastnil prezident Emil Hácha po boku nacistických veliteľov. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania zamestnanci železnice sem tam vylepšovali vzhľad vlaku, v ktorom Ťopka (Vlasta Burian) ako čierny pasažier cestoval, aby vyzeral čo najautentickejšie. (Raccoon.city)
  • Když v závěrečné scéně Vlasta Burian (Ťopka) zpívá na plošině vagónu svou nezapomenutelnou píseň, je v okénku vidět kameraman s kamerou. (Robbi)

Reklama

Reklama