Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Martin Pavelka (Roman Čada), prezývaný Prcek, je naozaj úžasný brat, keď sa mu podarí vymyslieť plán na uzmierenie svojho tvrdohlavého staršieho brata Honzu (Jan Hrušínský) so sympatickou Zuzanou Vránovou (Libuše Šafránková). Zaľúbenci sa rozišli sa po tom, čo oslava Honzových víťazných pretekov na plochej dráhe nedopadla podľa jeho predstáv. Keď sa po dlhšom čase konečne uzmieria, Honza rukuje na vojnu. Ani teraz však Martin nemá pokoj, lebo zistí, že Honzovo a Zuzanino zmierenie nezostalo bez následkov. Najprv sa energický mladší brat vyberie za starším bratom do kasární, a potom musí jeho sobáš zariadiť tak doma, ako aj so Zuzaninými rodičmi. Lenže ani po svadobnom dni sa problémy nekončia, a Martin má opäť plné ruky práce... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (166)

spiritus 

všetky recenzie používateľa

Nostlagické nahlídnutí do osudů obyčejných lidí, resp. mládeže, ne nepodobných těm našim. Tato doba je dávno pryč, přesto se mnohým vybaví vzpomínky na svoje mládí a svoje problémy, které doprovázeli první lásky a zklamání. Z filmu číší na všechny strany vliv normalizace a reálie tomu naprosto odpovídají. Z dnešního pohledu je tedy potřeba tento film hodnotit i jako poměrně věrohodný náhled do časů, které už dávno nejsou. Ještě že tak. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Člověče, ty máš někdy nápady, že je tě na holku škoda!" Hrušínský má v živote dva ciele, vyhrať preteky a prísť o panictvo. To prvé sa mu podarí vďaka Zväzarmu na motorke, to druhé vďaka citovému nátlaku so Šafránkovou, ktorú sa mu podarí oplodniť a zdekuje sa na dva roky na vojnu. Veškeré problémy s tým súvisiace zostanú na bedrách mladšiemu bratovi Čadovi, ktorý ich samozrejme obratom ruky vyrieši, či už sa jedná zblíženie rozhádanej dvojice, návštevu gynekológa alebo vybavovanie povolení u lampasákov. Nie príliš realistická, ale veľmi príjemná a pohodová komédia plná vynikajúcich hercov. ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Z dětství jsem si matně vybavovala příběh o tom, kterak dva mladí sympatičtí lidé chtějí být spolu, bojí se to oznámit rodičům, a tak musí zakročit mladší bratr jednoho z nich. Jenže ono je těžké fandit mladíkovi, který svou přítelkyni citově vydírá a chce po ní sex jako důkaz lásky. Hrušínského postava mě tedy zrovna neoslovila, tatínkové Bláha s Menšíkem ale byli kouzelní. ()

Nonna 

všetky recenzie používateľa

Televizními stanice velice oblíbená a často vysílaná "komedie", na níž mi, bohužel, po celou dobu vysílacího času nepřipadne opravdu nic komediálního ani vtipného. Roman Čada v roli hlavního dětského hrdiny je dřevěný a nepřesvědčivý, dialogy mezi ním a jeho kamarádkou skřípou, až z nich trnou zuby. Už jako dítě jsem při sledování tohoto díla měla pocit, že je to celé vymyšlené, nereálné, strojené, že lidi, zvlášť děti, se mezi sebou takto nebaví a nechovají. Jednu hvězdičku dávám za Libušku Šafránkovou, která kdyby hrála v sebevětším nesmyslu, zahraje dobře, přesvědčivě a je u toho nádherná. O to víc vedle ní vynikne tuhý a ošklivý Jan Hrušinský a všechny nesmyslné scény, které se ve filmu, i jeho pokračování objevují. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)
  • Roman Čada (Martin Pavelka) spomína na natáčanie takto: „Všetci sa ku mne správali veľmi korektne. Keď sa ale išlo na natáčanie taxíkom, tak sa v nich s obľubou fajčilo. A na dieťa sa nebral ohľad. Od tej doby som na fajčenie alergický." (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy je Honza (Jan Hrušinský) na nádraží, projde kolem Hrušinského s kytarou zpěvák Jan Nedvěd. Hned v dalším záběru ho vidíme hrát a zpívat. (M.B)

Reklama

Reklama