Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

Za hudbu dostala snímka Oscara a na ďalších troch bola nominovaná, hoci Barbru Streisand v jej životnej úlohe nezávislého dievčaťa, ktorá je donútená vydávať sa za chlapca, aby ukojila svoj smäd po poznaní, nominácia minula… Režisérsky debut práve samotnej Barbry Streisand je hudobnou adaptáciou príbehu židovského spisovateľa Isaaca Bashevisa Singera. Yentl túži len po tom, môcť študovať Písmo, čo ako žena nesmie. Rozhodne sa teda vydať a začína vysnívané štúdium. Čoskoro sa zblíži so svojim spolužiakom a nakoniec sa do neho zamiluje… (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

kalap 

všetky recenzie používateľa

Vžil som sa do roly Barbry až tak , že keď nahí chlapi vychádzali z vody tak som si takmer zakryl oči.Yentl dievča,milujúca dcéra svojho láskavého otca rabína , ktorý napriek zákazu nepriamo učí dcéru múdrosti talmudu vidiac jej túžbu po vzdelaní a po jeho smrti Yentl ŽENA bojovnica , ktorá nechce byť len rodiacou žehliacou a nemysliacou ženou a tak , ako muž študuje talmud s mužmi.Pomocou múdrosti talmudu sa jej podarí prežiť svadobnú noc a kľučkuje ďalej , ako sa len dá , aby nakonie pochopila , že len pravda ju môže celkom oslobodiť.Svojou múdrosťou obetavosťou urobí ľudí okolo seba šťastnými , aby nakoniec seba samú odhodila , ako širák v diaľ a dopadla niekde , kde to bude iné.Krásny dojemný film s nádhernym hlasom Barbry Streisand. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Historii filmu Yentl jsem sledovala od dob natáčení v Čechách, kdy si Barbra český štáb nemohla vynachválit. Stejně tak ti, kdo jí byli přiděleni, se prý až na 5O cigaret denně nesetkali s takovou profesionalitou a přísností sama na sebe. A tak vznikl krásně dojemný film o židovské dívce, která se chtěla vzdělávat a protože to bylo jen pro chlapy, ostříhala vlasy, oblíkla kalhoty a vyrazila do školy, což bylo v pohodě do doby, než se zamilovala - do muže. Ve výčtu pochval nesmí chybět Mandy Patinkin, Amy Irving, krásná "červánková" kamera, písně...... nádhera. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

V dobách, keď boli ženské sny nekompromisne pošliapané mužským pokolením, sa zrodila žena, ktorej túžba po naplnení predčila mužské sebectvo. Na svojej ceste sprevádzanej knihami, si však uvedomuje, že k tomu, aby otvorila oči a vdýchla pravú múdrosť, učebnice vôbec nepotrebuje, pretože na lásku niet žiadnej teórie. Barbra so svojím zamatovým hlasom umocnila emocionálne vyznenie filmu a muzikálového doprovodu som sa nemohla nabažiť. Každú scénu, každý záchvev spevu či nežného pohľadu určenému tomu pravému, som vstrebávala po celé dve hodiny a nemohla uveriť, že pod rukou ženy vznikol taký silný ľudský príbeh. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Poctive natoceny film o zenske touze studovat, kdy tato vysada byla urcena pouze zidovskym muzum. Ac Streisand neposloucham, uznavam, ze je dobra zpevacka, hudebni slozky ve filmu jsou ale zbytecne. Jeji herecky vykon taky neni spatny, do te role se mi ale vubec nehodila a misty jsem mel problem se na ni divat. Patinkin dobry. Vim jiste, ze uz tento film nikdy neuvidim, ackoliv neni spatny. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Jentl" - One (wo)man show Barbary Streisandovej. Prísne pravidlá ortodoxných Židov zakazujú ženám štúdium textov Talmudu. Je to čiste mužská výsada. Preto sa odvážna, ctižiadostivá deva musí prestrojiť za mládenca, aby mohla nastúpiť do tradičnej, uznávanej školy. Príheb je skutočne dobre vykreslený, taktiež aj zaujímavý. Ale na nosatú Streisandovú s krátkym, chlapčenským účesom, oblečenú v mužských šatách sa nedalo pozerať. Aj hluchonemý slepec by ihneď spoznal, že sa baví so starou štyridsať ročnou vydrou a nie s mladým študentom judaizmu. *** ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

  • Barbra Streisand získala ako prvá žena ocenenie Zlatý Glóbus súčasne v kategórii "Najlepší film - muzikál alebo komédia" a "Najlepšia réžia". (classic)

Reklama

Reklama