Reklama

Reklama

Až na Měsíc

  • USA Over the Moon (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný muzikál o dívce, která si postaví kosmickou loď a vydá se hledat mytickou měsíční bohyni. Režie se ujal legendární animátor Glen Keane. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (64)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Vypadá to tak, že Netflixu po veľmi dlhom čase sa podarilo vyprodukovať v kategórii celovečerný anime niečo také, za čo sa nemusí hanbiť. Téma „Over the Moon“ je vážna (prekonanie bolesti malého dievčatka, čo spôsobila strata matky), ale tvorcovia sa snažia to „zjednodušiť“ tak, aby to bolo stráviteľné pre najmenších. (Mám taký pocit, že niekde cieľom bolo to, aby vážnu tému nejako priblížili aj tým najmenším – snaha o vysvetlenie toho, čo sa stalo (keď niečo také v tomto prípade je vôbec možné) .) K tomu vo veľkom množstve použili muzikálové prvky, je tu mix niekoľkých štýlov. Z hľadiska príbehu máme tu všetko – „príbeh v príbehu“, sci-fi a „fantasy“ prvky, boj malého dievčatka sám so sebou, roztomilého zajaca, „zeleného psa“. O tom, že čo je reálne a čo nie (cesta na mesiac s vlastnou kozmickou loďou – nápad použitia magnetov inak dobrý) tu nemá zmysel diskutovať. V konečnom dôsledku to výsledok nejako neovplyvní. A keď už výsledok – ten nie je zlý. Máme tu vývoj charakteru, zaostrenie na „rodinné“ vzťahy ako aj klasický odkaz – na to, aby sa niečo zmenilo, prvý krok musíme spraviť (vždy) my. Pre mňa najlepší anime, čo Netflix zatiaľ vyprodukoval. A ešte som nespomínal hudbu, ktorá je nakomponovaná viac ako dobre. Avšak sú tu aj slabiny. Medzi nimi patria nevyužité potenciály „mesačného sveta a ich postáv“, občas nevydarená práca s postavami ako aj výskyt pasívnejších scén. Z mojej strany zatiaľ známka „veľmi silná trojka“, ale nie je vylúčené, že postupom času sa to vyšplhá na „slabšiu štvorku“. P.S.: S veľkou pravdepodobnosťou k tejto „rozprávke“ sa ešte vrátim. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Flory14 

všetky recenzie používateľa

Když si hrajete na pixar ale nejste pixar. Over the Moon, sliboval silné téma a přesah který bude bavit i dospělé. První půl hodinu tomu skutečně je a snímek je emočně silný, pln otázek a zajímavých témat. Do té chvíle mě to bavilo ale potom, co se dostaneme do vesmírné části, je to jedna velká blbost. Barevné postavičky byly infatilní a podle mě nemohli bavit ani 7leté děti spíš tak 3-4leté. Příběh nám ze silného tématu „vyrovnat se, ze smrtí blízkého“ dostal do klasické „ najdi nějaký předmět“, což je obrovská škoda. Malej brácha byl otravnej a vlastně do teď nechápu proč ségra nejednou otočila. Písniček je tam víc než dost, tvůrci se utrhli a kolikrát navazují songy přímo na sebe, což z části bylo otravný kor když ani nebyly moc dobrý. Jedna hvězda je za roztomilého zajdu který bavil a druhá je za část na zemi. Jinak si snímek pozornost nezaslouží, slabé dvě hvězdy. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Skutočne krásna animácia s dokonale zvládnutými technickými detailami ako napríklad mesačný prach. Navyše na šikmáčov viac ako milé postavy a originálny príbeh. Áno, nemá nič spoločné s reálnejším svetom, ktorý nám je ukazovaný v prvej polhodine, ale veď animák má byť o fantázii. Čo je slabinou sú piesne na zemi. Tá prvá pieseň na mesiaci už bola iná káva. A suprová scéna vrátane dobrej piesne bol Ping pongový zápas. Áno, je to taký animovaný muzikál. Celkový dojem je milým prekvapením. 70% to môže reprezentovať úplne v pohode, preto sa prikláňam ku štyrom. A základná myšlienka? Akýkoľvek smútok v živote, musíte zanechať za sebou a ísť ďalej. Život je totiž dar darov. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Film má parádní animaci , aby taky ne, když za ním stojí to samé studio co natočilo Sněžného Kluka. Jinak příběhově je to parádní svět je zajímavý a plný různých tvorů a i písně až na jednu zhruba ujdou. Závěr je pěkně dojemný, pasuje tam a není to nic na sílu jak v některých animákoch (Toy Story by mohlo vyprávět) mínus pouze za toho kluka což je strašný potrat a kdyby na konci umřel místo té matky třeba škoda by ho nebyla.. Dám plný počet jelikož zatím mě to přijde to nejlepší co z animáků vyšlo tento rok. R,i.p. Audrey Wells scénárista Psího Poslání a Krále Džungle ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Pekná animácia a spočiatku aj zaujímavý príbeh, ale zhruba od polovice už sú to len také čínske haluze v žiarivo neónovom prevedení, ktoré absenciu deja a zmyslu nahradia množstvom otravných pesničiek. Tým nepomáha ani to, že na NF má film špičkový dabing a tie songy sú prespievané naozaj perfektne. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • První animovaný film od Sony, který měl premiéru na Netflixu a ne v kinech. (SONY_)
  • Audrey Wells napsala scénář před svoji smrtí v roce 2018. Tento snímek je jí také věnován. (SONY_)

Reklama

Reklama