Reklama

Reklama

Pán prílivu

  • Česko Pán přílivu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tom Wingo je nezamestnaný a prechádza krízou stredného veku. Má pocit, že prestáva milovať svoju manželku, keď dostane dopis od psychiatričky, ktorá sa snaží vyliečiť jeho sestru Savannah a správne tuší, že jej depresie majú korene niekde v hlbokej minulosti. Tom odcestuje do New Yorku a spočiatku neochotne začína spolupracovať s doktorkou Lowensteinovou. Postupne sa medzi nimi rodí hlboký cit, o ktorom však obaja vedia, že nemôže trvať navždy... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (86)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Film pro zeny. Takovy to pitvani nitra a vzpominek a stourani v rane porad dokola a do toho nova laska a pak zase trauma z detstvi. Je to pekne natoceny, ale tak od desate minuty je zrejme jak to cele skonci a kde je ten pes vlastne zakopany. Neni to v zadnem pripade Woodyho styl, spis bych to prirovnal k Irvingovym romanum. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Jsem zdrcen. Já, který z jakéhosi vnitřního patvarného důvodu nesnáším Barbru Streisand, musím uznat, že je to setsakra schopná ženská. A v tomhle filmu i pořádně (a nejenom fyzicky) atraktivní ženská, i když to nehraje roli... Ale víte co? Výměnou za požitek z Pána Přílivu to přiznávám rád, i když mi závěr filmu zkazil odpoledne víc než zpráva o volebních preferencích pro KSČM. Holt život je někdy nespravedlivý:) Skvělé herectví, skvělá výprava, skvělý příběh, skvělá hudba (James Newton Howard umí), prostě nechutně dobrý a silný snímek. ()

Reklama

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Film je vcelku slušný, Barbara Streisand se ukazuje být dobrou herečkou i reřisérkou; téma je také zajímavé - jak nás vzpomínky na místy dost neradostné dětství ovlivňují i v dospělosti. Ale přesto bych měla jednu dost podstatnou výtku - co v tomto filmu proboha dělají dialogy (naštěstí jich není moc) á la Rosamunda Pilcher ? Tady měl někdo občas černo v hlavě...Když však přimhouříte oko, zůstává kvalitní film. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pomerne neobyčajný príbeh jedného chlapa (a ďalších veľmi dôležitých osôb jeho života) podaný v pomerne obyčajnom hollywoodskom balení. Ale to ani nie je výčitka, skôr konštatovanie. Psychologicky je všetko dostatočne dôveryhodne podané, čo ešte umocňujú skvelé herecké výkony vlastne úplne všetkých. Zamrzí trochu, že Krabbého postava je na takto ambiciózny film príliš jednorozmerná, ale jej prítomnosť vzhľadom na Wingovu postavu a jej minulosť chápem. Mám dojem, že takéto "malé" filmy zo súčasného mainstreamu vymizli, čo už ale výčitka je. Tomove tajomstvo som si pamätal ešte z prvého pozretia spred 20 rokov, čo je trochu škoda, pretože asi by na mňa film pôsobil ešte silnejšie. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Cvokařka s nemalým frňákem usazeným mezi svůdnýma očima a její hromotlucká chlupatá deka přeplněná sarkasmem i traumaty poznávají účinky terapie láskou.. Po čase mě už poněkud obtěžovala Howardova hudba, ale díky poctivému přístupu autorky, ochrannému štítu humoru (vládne večírek se stradivárkami) a funkčnímu rozuzlení se James Newtonův univerzální sladkobol jeví jen jako malichernost. Romantika a tajemství, to dámy a pánové někdy může být pěkně silná kombinace.. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Když NBC v roce 1995 film vysílala, Barbra Streisand (Susan) zavolala do televize uprostřed filmu a požádala o snížení hlasitosti reklam, které byly v porovnání s relativně tichým filmem velmi hlasité. Víkendový provozní manažer jí vyhověl a snížil je o dva decibely. (sator)

Reklama

Reklama