Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová bitva Olivera Stonea se odehrává na Wall Streetu, v místě, kde se obchoduje za odměnu a vynaloženou sílu. Na jedné straně jsou tu bezohlední milionáři, na straně druhé přehnaně iniciativní nováčci. Dva muži obchodují se svými ženami, rodinami a zároveň proti přesile finančního světa. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (502)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Uaaaaaa, monochromatické monitory na Wall Streete :) A to už v roku1987. Ako si dobre žijú tí burzoví makléri :) Skoro by som aj zabudol, že existovali, aj keď neviem, či som v jednom zábere nevidel aj farebný monitor. Ale nič to, Charlie a Michael boli perfektní ako (skoro) vždy a Oliver rok po čate natočil zas kvalitný snímok. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Expozícia krušných newyorských ulíc obklopených do neba týčiacimi sa mrakodrapmi, úprimné obnaženie chamtivosti južnej strany Manhattanu a súčasne istým spôsobom óda pre Wall Street s letmou odbočkou na piatu Avenue a East Side, plus Hamptons (ktoré vizualizovať v tomto tematickom zameraní v snímke z 80. rokov je predbehnutie času). Vzostup a pád. Nenásytnosť a zrada. Moc a opojnosť papierikov s obrázkami mŕtvych prezidentov. A zároveň v príznačnom kontraste s moralitou a morálnosťou bežného života. Úvaha nad tým, koľko stojí sen a aká je vlastne jeho skutočná cena. Úvaha o tom, či naozaj stojí za to. Spísaná pod taktovkou famózneho rozprávača toho času – Olivera Stonea. Ten tu priam až fascinujúco dokonalo zachytil esenciu bankovníctva a oboch strán amerického sna. Možno preto je ešte stále aj po 40 rokoch neporazeným kráľom "finančných" filmov. Archetyp excesu osemdesiatok. Wall Street je silne dobovo štylizovaný, interiéry sú v súlade s exteriérmi a sú ako mesto samotné – (dnes už) starodávne opulentné, luxusné svojim vlastným spôsobom. Zlato a mramor, drevo a Mariani stoličky. A čo som vždy najviac ľúbil na práci Michaela Manna – snímanie exteriérov z interiérov – tu Stone spolu s Richardsonom privádza do ešte väčších obrátok a rovno si dovolím tvrdiť, že aj najpôsobivejšie v kinematografii vôbec. Takúto silnú a osobitú NYC štylizáciu som naposledy videl asi jedine len v prvej sérii Black Monday. Scény "Greed is Good" a "Money Never Sleeps" sú dnes už pevne zapísané v análoch popkultúry, rovnako ako sa ťažko dá nájsť ten správny superlatív pre opísanie výkonu Michaela Douglasa, ktorého postava Gordona Gekka sa stala synonymom chamtivosti (v reálnych výkladových slovníkoch). V obsadení kvalitou nezaostáva ani Holbrook, Terence Stamp a obaja Sheenovci. Hudobný podkres Stewarta Copelanda mi prináša nostalgiu, ale najmä komfort a pokoj, no zároveň nezahmlieva realitu toho, aký drahokam a kus výstavnej filmárčiny tento počin je. Zamiloval som sa do neho ako malý pred vyše dekádou a milujem ho doteraz. Vďaka Wall Street som začal milovať filmy predtým, než som vôbec vedel, že chcem filmy milovať. "The main thing about money, Bud... it makes you do things you don't wanna do..." ♪♫ (komplet galéria: x / x / x) (x / x / x) (x / x / x / x / x) (x / x) (∞2009-2013) (23.6.2013) (8.9.2013) (2014) (2016) (2.3.2017) (27.9.2017) (31.10.2017) (26/27.8.2020) (20.1.2023) (12.3.2023) ()

Reklama

somnar 

všetky recenzie používateľa

Hutné drama, ale i exkurze do ne-zas-tak surreálného světa, jakéhosi betonové jurského parku, ve kterém bodují jen ti nejsurovější a nejdravější finanční predátoři. Obývají realitní nebe Upper East Side, mluví jazykem opcí, indexů a tendrů, ale přesto jim je rozumět: nebrat na nikoho ohled, chodit přes mrtvoly a ignorovat slova "dost" nebo "to stačí". Stone tne manhattanským byznysmenům do živého... Charlie Sheen se poučil, vzepře se Gekkovi i Shia LaBeouf? 80% ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Olivier Stone, Stanley Weiser | Hudba: Stewart Copeland | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: American Entertainment Partners, Amercent Films | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 43,848,100 $ | Ocenenia: Oscar: 1 - Michael Douglas (HR) || Vynikajúci film o svete Wall Streetu, ktorý ponúka omnoho psychologickejšie vypracovaný zážitok, než vizuálne orgastický Vlk z Wall Street. Charlie Sheen v jednej zo svojich životných rolí, s tradične perfektným Douglasom. Film typu garantovaného zážitku. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Očakávala som už dopredu, že ma tento film so svojimi finančnými a burzovými machináciami bude pekelne nudiť, ale to by v ňom nemohol hrať charizmatický a naivný Charlie Sheen a dokonale rafinovaný Michael Douglas, ktorých herectvo som si vychutnávala natoľko, že mi obsahové uzly vôbec neprekážali, hoci som nie všetky pochopila. Wall Street ponúka skvelú možnosť nahliadnuť na dve hodiny do fajnového, no najmä stresového života burzových maklérov, ktorý je v istom zmysle neuveriteľne príťažlivý. Nenudila som sa a mne nedostupný svet finančných žralokov učaroval najmä vďaka vynikajúcemu hereckému castingu a réžii Olivera Stonea. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (32)

  • Charlie Sheen po dobu natáčení hojně flámoval, což se na jeho působení ve filmu podle jeho vlastních slov podepsalo. Bojoval s kocovinou a snažil se přežít každý další den. (popos)
  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (viac)

Reklama

Reklama