Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Winona Ryder, Ethan Hawke a Ben Stiller ve smutně romantické komedii o mladé generaci odchované seriálem Melrose Place, o hledání zaměstnání, lásky a smyslu života. Jako jeden z nejlepších absolventů vysoké školy by měla být Lelaina Pierce (Winona Ryder) předurčena k velkým cílům. Místo toho pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show (John Mahoney). Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících: promiskuitní spolubydlící Vickie (Janeane Garofalo), o Sammym Steve Zahn), který potlačuje svou přirozenou sexualitu, a o svém nejlepším kamarádovi Trayovi (Ethan Hawke), velmi nadaném rebelovi bez přirozené životní motivace.

Lelaina se seznámí s Michaelem (Stiller), ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. Lelaina se rázem ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (78)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Myslela som si, že už kvôli tej romantickej odrhovačke Baby I love your way to je nejakým spôsobom kultový film. Trt makový. Nepozerala som ho síce na 100%, ale prečo? Lebo sa to nedalo. To bola taká strašná, preafektovaná NUDA, že som sa väčšinu času radšej nedívala, len počúvala tie ich "dozrievajúce" plky a problémy a varila obed. Hádam jediná zábavná postava bol nafúkaný moderátor okázalo trápnej rannej šou :-) Prípadne ešte divní rodičia. Naopak mladí protagonisti mi prišli totálne nezaujímaví, trápne rozháraní, infantilní a neznesiteľní. Ako vravím, nedávala som úplne pozor, ale nemyslím si, že by to príliš pomohlo. Aspoň ten vyprážaný patizón čo som upiekla pri filme, bol skvelý :-) ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Stillera ako komika, ale jeho réžijné začiatky sa moc nevydarili. Keby to točil DiCillo, alebo Crowe, ako autorský film, s rovnakou hereckou zostavou, mohla to byť už teraz klasika. Miesto toho vznikol nedotiahnutý snímok, s nádhernou Winonou, ktorý dávno upadol do zabudnutia. Ale ten 90s feeling je stále fajn. ()

Reklama

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Film o mladých lidech, kteří získávají své první životní zkušenosti, prožívají milostná dramata a hledají svojí identitu. Je to zajímavá generační výpověď o konfliktu ztracených existencí s okolním světem. Plus, úžasná Winona Ryder. - "Welcome to the world of the emotionally mature. It's a nice place to visit." ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Povedená romantika, tak trochu úlet. Každý je v tomhle filmovém kousku malinko minoň, ale to je na tom právě to hezké a originální. Rozhodně jedna úžasná scénka a to na benzínce, kdy to Janeane Garofalo rozjíždí parádním tanečkem. Díky filmovému světu za podobné scénky. Tohle je to, co dělá film filmem. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

"All you need to know in your 23 is yourself..." To je právě ten problém. Kdo ve třiadvaceti ví, co chce, kdo je a kam patří, že? Film, který má hodně společného se snímkem Singles Camerona Crowea. Parta lidí sdílejících bydlení, v hlavě guláš jak se na ten věk sluší a patří, muzika- základ života. Tudíž kvalitní soudtrack je v tomto filmu základ. Příběh je prostý, nic neřeší, jen popisuje. Všichni se v tom plácají, po škole každý střízliví a slevuje ze svých představ o budoucnosti. V tomhle je to asi v Americe úplně stejné, jako kdekoli jinde na Západě. Když ne vynikající, tak alespoň upřímné dílko evokující u mne vzpomínky na roky mého mládí....Ethan Hawke zřejmě největší herecký výkon života, Winnona vynikající magor. Od Stillera bych takový film opravdu nečekal...80% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (45)

  • Ethan Hawke bol v tomto období nespokojný s tým, akým smerom sa jeho kariéra uberala. Spomenul si, že jeho kariéra bola v útlme po tom, čo opadol rozruch okolo filmu Spolok mŕtvych básnikov (1989). Winona Ryder bola fanúšikom jeho práce a v jej zmluve bola stanovená podmienka, že jej účasť vo filme závisí od toho, že Hawke s ňou bude hrať hlavnú úlohu. Vybrala si ho po tom, ako ho videla vo filme Hlídka v Ardenách (1992). (Pat.Ko)
  • V roku 1991 dostal producent Michael Shamberg nápad natočiť film o ľuďoch vo veku 20 rokov. Čítal scenár s názvom „Blue Bayou“, ktorý napísala Helen Childress o špekuláciách v roku 1990. Páčilo sa mu to a stretol sa s ňou, kde mu v tom čase rozprávala o svojom živote a priateľoch a ich snahe nájsť si prácu počas recesie v Spojených štátoch. Tri roky písala a prepisovala scenár, čím vytvorila sedemdesiat rôznych návrhov. Childress sa rozhodla využiť svojich priateľov, ich osobnosti a skúsenosti ako základ pre svoj film. (Pat.Ko)
  • Explicitné odkazy vo filme na Horúčka sobotňajšej noci z roku 1977 boli zjavne pokusom vytvoriť "kultúrny duch času" a spojenie medzi prevažujúcou generáciou a obchodným vplyvom, ktorý film mal koncom 70. rokov, a tým ako by mal tento film nádejne ovplyvniť demografickú skupinu "Generáciu X" na začiatkoch 90. rokov, vrátane zvukovej stopy. V tomto kontexte bol film rezonantným zlyhaním, a to tak zo strany kritikov, ako aj komerčne. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama