Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nelítostný vrah Charles Sobhraj, známý také jako Bikini Killer, si v 70. letech bere za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii. (Netflix)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (8)

Had (2021) 

70s ako remeň. Veľmi podarená miniséria o, u nás nie veľmi známom, sociopatovi a manipulátorovi, ktorý má na svedomí množstvo mladých životov. Nie je to ale ten typ psychopata, ktorému fandíte, je to presne ten typ, na ktorého sa dokonale hodí tá prezývka "had", slizký, vychcaný...Ja som o ňom tiež doteraz nemal ani tušenie a niekedy som nechápal ako je vôbec možné, že sa niečo takéto udialo. Celý prípad je, rovnako ako seriál, dosť chaotický a zložitý a tvorcovia sa nám to pokúsili ešte sťažiť, skáče sa v deji a v čase hore dole v podstate nonstop, občas je to možno zbytočne dlhé, ale inak je to veľmi slušná práca. Bezprostredné pocity po každej časti píšem pod každú epizodu. Len sa takto na konci, po famoznej poslednej epizode, nemôžem zbaviť pocitu, že keby sa tohto námetu, ktorý napísal sám život, chytí Fincher alebo niekto podobný a natočí taký 2 a pol hodinový celovečerný film, bola by to o dosť väčšia bomba. Na záver chcem iba, ako vždy, vzdať hold ľudom, ktorí tvrdohlavo a za akúkoľvek cenu bojujú za spravedlnosť. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Mňa to teda navnadilo, atmosféra 70s ako remeň, skákanie v čase nie je zas až tak zmätočné, pokračujem v sledovaní. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Zatiaľ jednoznačne najlepšia časť, ktorá je odmenou pre všetkých, ktorí vydržali nie práve najzáživnejšie prvé dve. Sledujeme príbeh nie práve najchytrejšieho francúza Dominika, napätie by sa dalo krájať a dej vás doslova vtiahne, Tiež sa dovysvetľujú niektoré veci z predchádzajúcich častí, paráda, snáď sa to nebude umelo naťahovať, pretože fakt netuším o čom bude ešte toľko častí. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Keď ste už v tom plne zorientovaní, pozerá sa na to omnoho lepšie, jasné, že pre efekt a potreby seriálu je plno vecí vymyslených/domyslených, ale aj tak to je kurva riadne zaujímavý prípad. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Neviem do akej miery je tento seriál podľa skutočných udalostí, zistím si to až po jeho dopozeraní, ale celé to začína pôsobiť ako tažko uveriteľná groteska. Potom si však spomeniem, že podobné pripady ako "omylom som nezamkol" sa stávali a prakticky stávajú aj na Slovensku ešte v dnešných časoch, keď kvôli "procesnej chybe" musia prepustiť veľmi pofidérne individuá. Seriál si drží napínavé tempo a mňa to stále baví, len naozaj netuším o čom to ešte môže byť, ale ten pocit mám prakticky po každej časti. ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Zatiaľ jednoznačne najhoršia a najzbytočnejšia epizoda. Trochu Charlsovej minulosti, ale v podstate nič až také dôležité, strašne veľa vaty a očakávam zvyšné dve epizody v podobnom duchu, snáď sa mýlim...Myslím ale, že tento seriál to najlepšie už ponúkol. ()

Epizoda 7 (2021) (E07) 

Ako som už spomínal, táto miniséria má to najlepšie už dávno za sebou, mnoho dialogov a situácií je absolútne zbytočných, tvorcovia vysvetľujú už dávno vysvetlené veci...nech už to skončí a ja si môžem prečítať ako to bolo úplne celé naozaj. ()

Epizoda 8 (2021) (E08) 

Tak som sa minule mýli, veľmi slušný dojazd a dôstojné zakončenie tejto vcelku podarenej minisérie, zároveň asi najlepšia časť. ()

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Reklama

Reklama