Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nelítostný vrah Charles Sobhraj, známý také jako Bikini Killer, si v 70. letech bere za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (144)

somnar 

všetky recenzie používateľa

Po třech dílech je to spíš únavné, což je škoda, protože to má papírové parametry dalšího netflixovského hitu. Ve výsledku to ale spíš zaměňuje psychologii velmi slibných postav za banální hru významných pohledů a žánrový drive za nekonečné vysvětlovačky pro debily. Hustle s diamanty asi fakt jedině se Sandlerem. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Sázka na exotické prostředí a neokoukané mezinárodní herce se vyplatila, ale skoky vyprávění do různých časových období se moc nepovedlo a scénář je místy hloupý (většinou ve scénách s diplomatem detektivem). Přes nějaké typické neduhy netflixovských seriálů se tentokrát tolik neředí, ale ke konci už jsem se těšil na finále, protože už scény s démonickým manipulantem nefungovaly jako na začátku. Se zmíněnými výhradami se jedná o povedený seriál o vrahovi. ()

Reklama

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Had je manimulátor,ale takový, který má nad obyčejnými lidmi neobyčejnou moc. Zase mi to nedá a nemůžu pochopit, že takoví lidé mezi mámi jsou a všechno jim tak dlouho prochází. První dil nebavil. Druhý a třetí dal šanci a pak už to šlo. ALe když si představím, že námět je podle skutečnosti, tak člověka opravdu až mrazí. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Pri sledovaní seriálu sa divák musí sústrediť na časovú líniu deja – pred a po... Ešte šťastie, že „Had“ je natočený podľa skutočných udalostí, inak by človek ani neuveril, že sociopat ako Charles Sobhraj mohol naozaj žiť. Nevyčítam filmu obsadenie, aj keď viacerých recenzentov iritoval nemecký, holandský či francúzsky jazyk, ktorý odhaľoval britský prízvuk hercov. Celkovo, výber hercov, minimálne v hlavných postavách hodnotím kladne. To, čo vyčítam tomuto príbehu, sú dialógy, pôsobiace občas nasilu a prílišné zapodievanie sa detailmi príbehu. Scenáristi mohli vyškrtať pár dialógov, aby bol príbeh svižnejší. V poslednej dobe sa objavilo niekoľko takýchto príbehov o seriálových vrahoch a ja si kladiem otázku – kde nastal ten moment zlomu v ich konaní? Prezývka Bikini Killer sa mi zdá ešte priliehavejšia ako Had. Tahar Rahim zahral svoju úlohu naozaj dobre, myslím, že sa oplatí pohľadať ďalšie jeho výkony. ()

Chen 

všetky recenzie používateľa

Kriminální seriál, který na rozdíl od mnoha současných kolegů nesází hlavně na šokující vražedné momenty, ale na postupně gradovanou hru na kočku a myš. Je to atmosférické, byť občas dost pozvolné, zajímavě zahrané a sympatický propletené. Ano, občas jsou skoky v čase matoucí, ale málokdy natolik, aby se v tom divák vysloveně ztratil. ()

Galéria (201)

Zaujímavosti (9)

  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Reklama

Reklama