Reklama

Reklama

V zápase o titul majstra sveta v boxe, ktorým sme sa lúčili v predchádzajúcom filme, rozhodcovia ako víťaza určili Apolla, hoci spravodlivejšia by bola remíza. Tesne po zápase sú obaja súperi na ceste do nemocnice, a keďže Apollo (Carl Weathers) sa necíti ako víťaz, v jeho plánoch už má pevné miesto odvetný zápas. Rocky (Sylvester Stallone) má však celkom iné ciele a výzvu na odvetu odmietne. Po prepustení z väznice sa chystá požiadať Adrian (Talia Shire) o ruku, kúpiť veľký dom a dať si od športového boxu na určitý čas odpočinok. No aj taký zlatý mešec, aký dostáva športovec za účasť v zápase o majstra sveta, má svoje dno. Rocky je na mizine a nezostáva mu nič iné, len prijať Apollovu výzvu a opäť vstúpiť do ringu. Tréning bude tvrdší, dlhší a náročnejší, pretože nasledujúci zápas bude pre Rockyho jeden z najťažších. Iný výsledok, než víťazstvo nad Rockym, si totiž Apollo ani nepripúšťa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (500)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Už úvodní noční scéna, kdy jsou za zvuků skvělé Contiho hudby a kvílení houkaček, odváženi Rocky a Apollo do nemocnice, výborně navnadí a zároveň naváže na závěr prvního dílu. Vynikající pokračování legendárního snímku, které nápaditě zrežíroval sám Sylvester Stallone a film, který v několika scénách dokonce překonává původní klasiku z roku 1976. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Druhý diel Rockyho nemožno pokladať za nijak zlý, rozhodne nedosahuje úroveň jednotky, no film sa snaží byť vtipnejším a v zásade mu to aj celkom vychádza. Stallone je tu už tak akurát vymletý a častokrát zahráva lepšie partitúry ako v prvom filme. Osobne som sa celkom pobavil na scéne keď sa Rockyho niekto opýta či sa nechce stať členom ich kondomínia, pričom mu odpovedá, že ,,on ich nepoužíva". Film má pomerne príjemné tempo až do chvíle pokiaľ Andrian neupadne do kómy, kedy sa už všetko iba vlečie až do štandartne zvládnutého finálového zápasu. Uvažoval, že by som dal 3*, ale nakoniec prilepšujem, pretože nato, že som od dvojky toľko neočakával som sa ani veľmi nenudil. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Myslíš, že máš poškozenej mozek?“ – „Dyť žádnej nemám.“ Dle zdejších reakcí jsem čekal výrazně slabší odvar jedničky. A ano, dvojka sice předchůdce nepřekonává, ale je jen o něco málo horší, rozhodně to není nic fatálního. Už tu není tak dobře fungující romantika, ale to bych připisoval hlavně tomu, že tentokrát je ve středu zájmu spíš sociální podtext. Teď totiž Rocky nebojuje o přízeň své milé, nýbrž o holé živobytí. A pohled je to dost smutný. Nečekal bych, že ho někdy budu tak moc litovat (vždyť mu s výjimkou Mickeyho vlastně nikdo nedal pořádnou druhou šanci). Čímž se dostávám k postavám. Všechny vedlejší role jsou o něco slabší než v jedničce s jedinou výjimkou a tou je právě stařičký trenér-motivátor, který byl fakt skvělý. Zápas jako takový mi přišel ve dvojce zdařilejší, ovšem jednička zas nabídla lepší závěr. A i dojímavé scény fungují, jak mají (např. Rocky u lůžka). Za celý film se mi tak výrazně nezdála vlastně jen hrdinova reakce na syna. Proto dávám slušné 4*, pořád spokojenost. „Čteš pěkně.“ – „Díky. Ty zas pěkně Ižeš.“ – „Díky.“ ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (66)

  • Vo filme vidíme prvé účinkovanie Roberta "Rockyho" Balboy Jr. v sérii. Postavu stvárnili v celej sérii herci: Seargeoh Stallone, Ian Fried, Rocky Krakoff, Sage Stallone a Milo Ventimiglia. Od roku 2021 je Ventimiglia jediným hercom, ktorý si túto rolu zahral viac ako raz, a to vo filmoch Rocky Balboa (2006) a Creed II (2018). (Pat.Ko)
  • Keď pred 3. kolom sa nám poskytne široký záber na ring, tabuľa nad ringom, na ktorej je skóre a čas, stále ukazuje, že je to 1. kolo. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama