Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtvrtý celovečerní film režiséra Chada Hartigana je milostným příběhem odehrávajícím se v blízké budoucnosti v Seattlu, který balancuje na pokraji katastrofy. Děj filmu, v němž hrají Olivia Cookeová, Jack O'Connell, Soko a Raul Castillo, začíná uprostřed celosvětové epidemie závažné nemoci podobné Alzheimerově chorobě, při níž lidé ztrácejí paměť. Novomanželé Jude Williams a Emma Ryersonová se také musejí potýkat s touto bezútěšnou realitou. Vše je prokládáno záběry z doby, kdy se ti dva seznámili a jejich vztah vzkvétal. Nyní však nemoc zahlcuje společnost, stírá hranici mezi minulostí a současností a je stále těžší poznat, co je skutečnost a co klam. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Čirá beznaděj, jejíž (minimálně) polovinu jsem prořvala. Někde na anglických stránkách jsem četla komentář, co mě zaujal a co film vcelku vystihuje: Little Fish zanechá nesetřesitelný pocit, že lidé, které milujeme, mají moc spojit nás s tím, čím jsme a na čem nám záleží způsoby, které se nedají zlomit. ()

gulista 

všetky recenzie používateľa

Komentár obsahuje určité spoilery. Najlepšie je vedieť pred filmom čo najmenej... Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré si získava diváka postupne, jednotlivými scénami hlavných protagonistov, kde sa príbeh primárne sústreďuje na hlavnú sympatickú dvojicu, čo je určite veľké plus filmu. Scény spoznávania a prvých stretnutí sú nechronologicky pretkané so súčasnou nazávideniahodnou situáciou, kde ľudia postupne strácajú detaily jednotlivých spomienok, neskôr celé dôležité okamihy, až si nakoniec nepamätajú vôbec nič z ich doterajšieho života. Stratíte ľudí okolo seba, svoju lásku a tým vlastne seba samého. K danému človeku už necítite vôbec nič, nakoľko vám to vymaže vašu históriu lásky, chvíle a momenty prežité spolu, to, čo tvorí jadro vzťahu, teda spomienky. Celé to vystihne jedna z viet, v ktorej Emma povie, že vzťahy akoby nešli dopredu, ale dozadu, čo v závere pripomenie aj nadväznosť na začiatok na podobne ladenom mieste prvých a zároveň posledných vzájomných okamihov spoločného života s Judeom. Nakoniec vám ostane len tá malá vytetovaná rybka na nohe. Láska je (ne)zabudnuteľná. Niečo podobné by snáď nechcel zažiť nikto. Ani z jednej strany. 75% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Waw! Úprimne, po skončení filmu som zostal sedieť s otvorenými ústami, bez slov a s hlavou plnou myšlienok. Čo ak by amnézia bolo úplne bežné globálne ochorenie, ktoré by postihovalo ľudí bez ohľadu na vek či viazanosť na traumatickú udalosť? Vyzeralo by to asi takto... Čistá bezmocnosť, beznádej a zúfalstvo. Potenciál námetu obrovský, a našťastie ho tvorcovia filmu uchopili týmto štýlom, ktorý sa mne osobne nadmieru pozdával. Pôsobilo to takým prirodzeným dojmom, žiadne tlačenie na pílu, dodržaná logika, bez väčších zaváhaní pri dejovej línii. K tomu vyvážené dialógy, kvalitná hra s kontrastom spomienky vs. predstava, výborná kamera aj vizuál, a napokon je z toho vynikajúci film, ktorému dám s pokojným svedomím 5* (a to u mňa nebýva až tak často). Jeden z TOP filmov roku 2020! ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Bolavý malý nezávislý film o sympatickém páru, kterého se dotkne celosvětová pandemi nemoci, při níž lidé ztrácejí vzpomínky. Něco jako Alzheimer, který ovšem napadá i mladé. Pěkně natočená věc, jejíž nejsilnějšími kartami je citlivý scénář a výteční herci. Nelze nevzpomenout na melodrama Vzpomínky na lásku, které mě kdysi dávno rozbilo ještě o něco víc. Tohle nejde za vyvoláním emocí tak zuřivě a agresivně jako korejská "konkurence", ale stejně jsem v závěru cítil, že se mě to dotklo. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V závere silnejší film, ktorý mne pripomenul dva iné snímky. Spomínané Vzpomínky na lásku, ale tie boli oveľa emotívnejšie. A potom Dokonalý zmysel, kde tiež šlo v podstate o civilizačnú chorobu v spojení s romanticko-tragickým príbehom. Oba spomínané filmu sú špičkové a výrazne lepšie ako Little Fish. Možno mi chýbalo viac dojemnosti, možno viac agresívnej tlačenky na city, ktorá v takýchto filmoch nezaškodí. Film prinesie len depresívne pocity, ale žiadne slzy. Chválim však Oliviu Cook, ktorá ma po "Katie se loučí" opäť presvedčila o kvalitných hereckých schopnostiach. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (5)

  • Film se natáčel pouze jeden měsíc. Točit se začalo v březnu 2019 a oficiálně se skončilo v dubnu 2019. (veru_needy)
  • Když Emma (Olivia Cooke) vytočí svou matku na telefonu, fotka u jejího kontaktu je ve skutečnosti pravá matka herečky, Lindsay Cooke. (veru_needy)
  • Vzhledem k obtížnostem s natáčením v některých lokacích byla scéna na lodi napsána pouze pár dní před natáčením. (veru_needy)

Reklama

Reklama