Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Zaujímavosti (28)

  • Joseph Gordon-Levitt si rovnako ako v prvom filme Na nože (2019) aj tu strihol cameo. Tentokrát nahovoril hlasné "dong", ktoré bolo počuť pri každom odbití celej hodiny. (Mandragor)
  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)
  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)
  • Keďže tri časti série sú isté, nikto netuší, čo bude ďalej. Režisér Rian Johnson pripúšťa, že v prípade úspechu sa bude nakrúcať aj štvrté pokračovanie: "Nie všetko musí byť trilógia a premena Knives Out na dlhotrvajúcu sériu je to najlepšie, čo sa môže franšíze stať." (Arsenal83)
  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)
  • Jessica Henwick si myslí, že svoju rolu Peg dostala z morálnej povinnosti a nie pre herecké schopnosti. S režisérom Rianom Johnsonom sa strela už niekoľkokrát na projektoch, ktoré robil, no nikdy je neobsadil. Jessica má pocit, že tentokrát jej to všetko vynahradil. (Arsenal83)
  • Keď sa Daniel Craig vracal do svojej roly, úplne zabudol svoj melasový južanský prízvuk z jednotky. Craig prezradil, že dokonca tri mesiace spolupracoval s logopédom, aby získal prízvuk späť. (Arsenal83)
  • Účasť vo filme s toľkými hereckými hviezdami priviedlo Madelyn Cline k „miniatúrnej existenčnej kríze“. Ako herečka u Jimmyho Fallona uviedla: "Niekedy máte chvíle v živote, keď sa len pozeráte okolo seba, pozeráte sa na život a hovoríte si: ako som sa sem k*rva dostala?" (Arsenal83)
  • Netflix zakúpil dve pokračovania Na nože (2019) za 450 miliónov dolárov, a to ani nezahŕňa rozpočty filmov. Za účasť v nich, teda túto časť a ďalšiu plánovanú, zinkasoval Daniel Craig 100 miliónov dolárov. Rian Johnson dostal 100 miliónov dolárov za ich zrežírovanie. (Arsenal83)
  • Mólo, kde sa herci stretávajú, je na ostrove Spetses v Grécku. Za nimi je hotel Poseidonion, slávny hotel, ktorý bol nedávno zrekonštruovaný. Keď je kamera smerovaná k pevnine, možno vidieť trajekt, ktorý štyrikrát denne preváža vozidlá medzi Kostou na pevnine a ostrovom Spetses. (Arsenal83)
  • Hoci hlavné hviezdy (Craig, Bautista, Hudson) chceli počas natáčania zostať v hoteli Amanzoe, štúdio to odmietlo, pretože cena bola neúmerná (izby stáli viac ako 2 000 $/noc). Bolo im povedané, že si môžu zaplatiť izbu sami, ale všetci odmietli. (Arsenal83)
  • Pre fikčné filmy, ktoré vznikli počas COVIDu-19, je trochu nezvyčajné, že postavy v tomto filme občas skutočne vidno s rúškami na tvári. Na začiatku je odhalené, že film sa odohráva v máji 2020, na vrchole pandémie. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)
  • 6. října 2022 Netflix oznámil, že uzavřel dohodu o uvedení tohoto filmu na týden do kin, počínaje 23. listopadem. Film byl uveden do přibližně 600 kin v USA a zahraničí. Jedná se o první film od Netflixu, který byl uveden do 3 distributorských sítí kin – AMC, Regal a Cinemark. (Updated_Cake)
  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)
  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)

Súvisiace novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama