Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Recenzie (56)

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 55%. Raised by Wolves by nemusel byť zlý seriál, ak by toľko nenudil. Vlastne zlý ani nie je, hlavne nudný. Najväčší problém vidím v tom, že ma desať zbytočných dlhých dielov. Celý seriál sa dal zhrnúť v pohode aj v štyroch dieloch. Ďalší a to je už väčší problém, je upútať diváka dobrými postavami a zaujímavým príbehom. Všetko tu však chýba. Tešil som sa tento seriál hlavne iba s dôvodu, že to mal na starosti s veľkej časti Ridley Scott. Jeho Promethues a aj Covenant ma bavil. No tu nie je jediná postava, ktorú by ste si obľúbili, sympatie a aj emócie tu chýbajú. Zatiaľ čo Prometheus ponúkol aspoň dobrý vizuál a záhadný príbeh, tu príbeh takmer ani nie je a namiesto fajn futuristických vecičiek sme takmer celý čas v dobe kamennej. Ďalšia vec, čo ma štvala tu, ale aj u Covenanta je to robotické sexuálne harašenie a zopár nelogických scén. Keď to zhrniem dokopy, tak chýbajú zaujímavé postavy a strhujúci príbeh, akčná stránka tiež nič moc a celý seriál je chladný a nie moc sympatický. Finále tiež nič zaujímavé neponúklo. Čo sa týka nejakého prepojenia na Alien ságu, tak je to skutočne veľmi okrajová záležitosť, ale pár spoločných prvkov hlavne s filmom Promethues sa tu nájde. Predovšetkým hudba od Marca Streitenfelda je dosť podobná. Pokial uvažujete nad tým či si to pozrieť alebo nie, zamyslite sa najskôr nad tým či potrebujete k dobrému zážitku aj sympatické a zaujímavé postavy, pretože ako som už viac krát spomenul, tu ich nenájdete. Prvé diely pod taktovkou Scotta ešte ušli, ale zvyšok spadal čo raz viac do väčšieho prázdna. Vlastne sa aj divím, že som to dopozeral. Ak vznikne niekedy druhá séria, tak si nie som istý, či si k nej nájdem cestu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Smrť je nepríjemná, keď si inteligentný.“ Strašne, strašne, fakt strašne som sa snažil nájsť na tomto seriáli aspoň nejaké plusy. Prečo? Inštinkt mi totiž našepkával, že by som mal. Že je to fér. Že je to dielo Ridleyho Scotta a tým pádom doňho implementoval veci, aké by iní tvorcovia neimplementovali. Tušil som, cítil som, že to mala byť udalosť s veľkým U. Pred pozretím prvej epizódy som cítil pietu, rešpekt a dokonca azda až pokoru (!). Nakoniec to ale nie je nielenže Udalosť. Nie je to bohužiaľ ani udalosť. Dokonca  ani „iba“ priemerný seriál. O nadpriemernom nehovoriac. Za plus by som označil pár zaujímavých scén z prvých dielov (narodenie detí) a výkony otca a matky, kde sa (opäť raz) dokazuje Ridleyho fascinácia umelým životom. Za ďalšie klady by som s prižmúrenými očami označil výkony „ľudských“ rodičov, konkrétne najmä Niamh Algar (Travis Fimmel robil všetko pre to, aby každého diváka poriadne naštval, nevraviac o svojich druhoch v zbrani a viere). Seriál nanešťastie poukazuje i na Scottovu druhú fascináciu a tou je náboženstvo. To už narazil na môj absolútny nezáujem. Scenár ako keby písali s prepáčením totálni idioti. Veľa vecí v ňom nedáva žiadny zmysel. Pochopiteľne, nesmú chýbať trápne naznačené budúce zvraty, udalosti, postavy a dejové línie a na konci pravdaže zostanete zmätene postávať a hľadieť na záverečné titulky ako teliatka bez toho, aby ste sa niečo dozvedeli. Priebežne a podľa chuti, tak, ako sa tvorcom práve hodilo, sa menia schopnosti postáv, ako aj ich motivácie. V jednej chvíli chce Nekromant vojakov pozabíjať (a bol by toho schopný behom sekundy), ale neurobí to a radšej do nich hodí kamene (to ako vážne?) a nechá ich utiecť (!). Asi im ale iba vrátil ich veľké srdce po tom, čo ho vojaci predtým chceli X epizód v kuse zabiť a akonáhle to mohli urobiť absolútne jednoducho, tak k tomu zvolili spôsob, ktorým to natoľko skomplikovali, že im samozrejme Nekromant unikol. Krútil som hlavou nad planétou, na ktorej je normálny dýchateľný vzduch, ale nič tam nežije (plus mínus). Moju pozornosť zaujali aj dvere ledabolo postĺkané z pár dosiek, ktoré pôsobili dojmom, že do nich zafúka vietor a padnú, ale nikto, ani bytosti s fakt obrovskou fyzickou silou, neboli z nejakého tajuplného dôvodu schopné túto smiešnu prekážku zdolať. Vizuál je väčšinu času hnusne lacný, až odpudivý. Výsledkom je seriál s dvoma tuctami WTF scén (čo by až tak nevadilo) a hlavne seriál hrozne nudný a nezáživný (čo vadí). Ak vznikne druhá sezóna, existuje dosť vysoká pravdepodobnosť, že ju vynechám. ()

Reklama

Ampi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Snad další série budou lepší. Z posledních dílů jsem rozpačitý. Přitom by to mohl být, tak dobrý seriál, kdy se do něj tvůrci nesnažili dát tolik mystiky. Přitom první díly byly výborné. Víra v Sola, Mithraismus je dobře vymyšlená. Planeta Keppler 22b je zajímavá. Ale smíchaní se světem Promethea, Covenanta a Aliena dle mého není dobrou cestou. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Raised by Wolves měl být konečně ten velký must see seriál HBO MAX, už jen kvůli tomu, že jméno Ridley Scott pořád ještě něco znamená. Nepřekvapivě to tak úplně nedopadlo, ačkoliv se samozřejmě najde početná skupina stoupenců seriálu. Já jim to přeju, ale rozhodně jím nejsem. Vlastně jsem se až do konce nemohl rozhodnout (první sezónu jsem sledoval s velkými přestávkami půl roku), jestli koukám na skutečně drahý a velkolepý seriál, nebo to celé natočili komorně v kulisách se zeleným plátnem, s rozdílem pokročilých filmových kamer, které kabelovky nepoužívají. Ale co vím jistě, že jsem se minimálně půlkou řady citelně pronudil a zpátky do sedla mě vrátil až poslední, pravděpodobně nejpovedenější, díl, který samozřejmě zásadně láká na dvojku. A pokud bude za dostatečně dlouhou dobu, tak se do ní snad nakonec pustím...PS : Travis Fimmel hraje zase Ragnara :D ... 60% ()

ViktorS 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No po tejto prvej sérii ani neviem čo presne si mám o tomto seriáli myslieť. Je to zaujímavý nápad, že dvaja androidi vychovávajú v ateistickom presvedčení deti aby zabezpečili prežitie ľudského druhu. Na druhej strane sú tu veriaci, ktorý sa snažia o to isté ale nie pomocou androidov. Prostredie bolo vo svojej nehostinnosti dosť zaujímavé, ale aj po desiatich dieloch stále skrýva tajomstvá, na ktoré dúfam odpovie ďalšia séria. Zo začiatku sa mi to celkom páčilo, ale k záveru mi to prišlo trochu zvláštne. No úplne na konci je vidieť, že toho seriál bude vedieť ponúknuť viac. ()

Galéria (207)

Reklama

Reklama