Reklama

Reklama

Dva muly pre sestru Sáru

  • Česko Dva mezci pro slečnu Sáru (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osamelý jazdec Hogan zachráni mladú ženu pred troma hrubými mužmi, ktorí ju chcú znásilnť a s prekvapením zistí, že je to mníška. To je však len prvé z dlhého radu prekvapení, ktoré počas cesty so sestrou Sárou zažije. Sestra Sára, ktorú prenasledujú francúzski okupanti z Mexika, cestuje za stúpencami prezidenta Juareza. Hogan chce zneškodniť posádku jednej pevnosti, ale to len preto, že za ňu od Francúzov dostane tučnú odmenu, polovicu francúzskeho pokladu. Od istej doby totiž pracuje výhradne pre peniaze. Mexickou pustatinou teda putuje desperát a mníška, čudná a nesúrodá dvojica, ktorú čaká mnoho dobrodružstiev a prekvapení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tarantino si s tejto snímky prepožičal jednu skladbu do svojho filmu Django Unchained. Tak tomuto hovorím špageťák ako vyšitý, hoc natočený v Mexiku. Nič nenapovedalo tomu že by nešlo o tento druh Talianskeho westernu. V hlavnej úlohe si zahral Clint Eastwood, soundtrack zložil mocný Ennio Morricone a celé sa to odohrávalo v pustých prériách ako každý iný špagety western. Samozrejme tím myslím imitovanie Amerického divokého západu. Nikomu sa to nepodarilo lepšie ako španielom a Talianom hoci konkrétne táto snímka vyvracia pravidlo (USA, Mexiko). Celkom pestrý a originálny príbeh rozpráva o tom ako pištoľník zachráni pred znásilnením mníšku. Zistia že majú obidvaja spoločnú cestu každý s iných dôvodov ale cieľ ten istý, Mníška sa ku chladnému pištoľníkovi pridá spoločne putujú k Mexickej armáde aby zastavili okupáciu Francúzov. Nejde o komédiu ale na dlhej ceste sa tejto netradičnej dvojici privodia celkom srandovné situácie, stred dvoch rozličných myslení, dvoch rozdielnych pováh a pohlaví navodí netradičnú ale o to zábavnejšiu atmosféru. Ja som si ju zamiloval takmer okamžite. Na to že nešlo o nadmerné násilie počas celého filmu bol koniec prekvapivo brutálny, hoci išlo iba o 10 minút. Kamera bola úžasná, úvodné titulky ma doslova uchvátili, Eastwood hral perfektne ako vždy, nadmerne sa hláškovalo a soundtrack ktorý znel ako híkanie osla pobavilo.Netradičné ale dobré. 4,5* ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Od posledného u nás vydaného Clintovho westernu som čakal totálny (pod)priemer, ale o to príjemnejšie prekvapenie bolo, keď som dostal výborne napísaný (super dialógy), ešte lepšie zrežírovaný (prekvapivo brutálna záverečná prestrelka) a veľmi slušne zahraný pohodový western, v ktorom Clint hrá vlastne akúsi ľudskejšiu verziu svojho leoneovského pištoľníka a sekunduje mu výborná Shirley a tradične úchvatne hrá Ennio Morricone. ()

Reklama

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Sú to také omnoho vtipnejšie Madisonské mosty v pohybe plus akcia. Čo replika, to hláška. "Když budu chtít ženskou, nějakou si najdu a nemusím se ženit!" Clintov romantický hrdina je pokračovaním Muža bez mena. Scenár by mohol ísť do scenáristickej príručky - v podstate skoro celý film sú to iba dve postavy na malom priestore a napriek tomu sa tam stále niečo deje. Don Siegel je starý lišiak. Film plne zodpovedá jeho životnému krédu "Jsem děvka, dělám za prachy." Režisér, ktorý nemá umelecké ambície, točí komerčáky pre štúdia, ale je taký šikovný, že nakoniec natočí niečo viac ako umenie. Scéna popravy realisticky nekompromisná a surová, v pozadí sa ozve trubka, ktorú akoby Ennio sám sebe ukradol z prvej dolárovky a ovanie vás pravá westernová osudovosť. A to nehovorím o kláštorných choráloch v hudobnej zložke. Ennio si musel dobre ulietať, keď to skladal. A stretnúť jebtišku ako Shirley MacLaine je asi nedostižným snom. :) ()

GMVajgl 

všetky recenzie používateľa

V podstatě romantický film na pozadí westernu z mexicko-fancouzské války. V hlavní roli jiskřící vztah MGTOW kovboje a svérázné až arogantní jeptišky. Má to svoje fajn chvilky, ale je vlastně dost zapomenutíhodné. Oddechovka na nedělní odpoledne - když člověk usne, tak se nic neděje. (Co má Clint Eastwood s těma mulama?) ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Drsňák Clint Eastwood cestuje pouští s tajemným posláním, přesto zachrání jeptišku Shirley MacLaine ze spárů chlípných bídáků... Obě postavy mají zábavné a vtipné dialogy, do toho naříká Morriconeho hudba, nepřátele jsou postříleni, nebo obelstěni. Proč tedy jen hodnocení na úrovni lepšího průměru? Protože Dva mezci pro slečnu Sáru jsou žánrově někde mezi westernovou komedií, romancí, válečným filmem, dobrodružnou akcí a road movie, mají ze všeho kousek a z ničeho dostatek. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=syWUuboZ99w ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (11)

  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama