Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa v starej rodinnej firme ukáže, že z nej niekto vo veľkom odlieva peniaze, nastáva konfrontácia s novou realitou, na ktorú nebol nikto pripravení. Ivo Róna (Miroslav Donutil), dlhoročný šéf prosperujúcej firmy Aron, sa snaží zorientovať v nečakanej situácii, ktorú mu jeho deti ani okolie veľmi neuľahčujú, ale za ktorú si môže viac menej aj sám. Nový film režiséra Olma Omerzu prepletá komplikované rodinné vzťahy so svetom moderných komunikačných technológií, ktoré dokážu využiť naše slabé miesta. Vo vojne, ktorá sa vo filme pomaly rozpúta, nie je vôbec jasné, kto stojí proti komu, a kto z nej vyjde nakoniec ako víťaz. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (135)

JamesSi 

všetky recenzie používateľa

Osobně mě to dost bavilo, ale jak je tu napsáno už několika lidmi - vrchol filmu je na konci první třetiny a pak už je to takové vyprchávání bublinek z karlovarské mattonky. I když ten nápad s ptáky byla jen hračička, byla za mě zábavná. Závěr se starou filmovou zatmívačkou jsem si taky užil. Kritizovat je snadné - dělám to i já na ČéSfDé, ale kdyby takhle působil běžný český film budu rád. Mihulová hrála naprosto skvěle, Donutil šel. Prostě smrt jednoho rodinného patriarchy. A to jsem si myslel, že Atlas ptáků se říká sbírce dick-picků. 7/10 ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Celkem zajímavé rodinné drama s kriminálním pozadím z prostředí kapitánů průmyslu - ovšem ono ozvláštnění tlumočením řeči ptactva je úplně pitomé...to měl být jako nějaký hodně šroubovaný pokus o metafyzický přesah? Nějaký františkánský motiv? Už předešlý Omerzův film Všechno bude byl neduživá artovka, sic oceněná Českým lvem, zde jde bohužel ve stejných stopách...snímek podivně plochých postav, kde herci vlastně nemají co hrát...je to film bez zápalu, bez vůně... Škoda. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Naprosto dokonalý Donutil se připoměl, že umí hrát, když dostane roli. Tady jako šéf strojírenské firmy, z které mu odteklo spousta peněz neznámo kam. Olmo Omerzu je pro mne jako režisér trochu mimoň , koneckonců jeho tvorba nezapadá do žádné běžné škatulky zdejší tvorby, ale s každým dalším dílem je mi ta tvorba bližší a bližší. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Skoro po roce v kině. OO mě vždycky svými filmy zaujal, ale tady se mu to podařilo tak napůl. O postavách se toho moc nedozvíme, některé jsou dokonce trochu nadbytečné (Kotek) a ptáci mi připadli jako motivační citáty na Fejsu. Na druhé straně výborní herci a dialogové scény (chata, oslava narozenin), zajímavé vylíčení těch, kteří si nedávají pozor na on-line svět a dobře depresivní hudba, ale kladů by snímek potřeboval daleko víc. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Kdo je straka? Kdo je kavka? Vrabci si už štěbetají na střechách o tom, jak jezeďačka bláznivá naletí a patriarcha, v hnízdě sám, bude celý oškubán. Dlouho je držen divák v napětí, jak se všechno vyvine, aby ho na konci pustili bez nějakého výraznějšího efektu a to sdělení, jak vás vaše minulost dožene v budoucnosti, odletělo s hejnem špačků. Donutil při svém naplňování norského přísloví, že věrná láska, sáňkování a lov na ptáky netrvají nikdy dlouho, úspěšně střídal jen dva výrazy. Brzy zemřu a zemři.. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 11 milionů korun. (SONY_)
  • Film se odehrává v Kolíně. (Mara97)

Súvisiace novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama