Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • Česko Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (319)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Prvá, Cravenova Nočná mora bola do istej miery zjavením - dokázala inovovať a refreshnúť už dosť vo vlastných stereotypoch zacyklený slasherový subžáner. Priniesla nového, silného antagonistu, pôsobivé výtvarné riešenia a kreatívny koncept, v ktorom sa sny plynule miešajú s realitou a slaseru sa tak otvorili nové dimenzie. Druhé pokračovanie je fascinujúce v tom, ako dokázalo Cravenovu prácu sabotovať. Jack Sholder poňal Nočnú moru ako všetko to, voči čomu sa prvý diel vymedzil - ako úplne tendenčnú, klišeovitú tínedžerskú vyvražďovačku, navyše podkopanú otrasnou dramaturgiou a nulovým citom pre atmosférickosť a rovnako mizivým pochopením pre poňatie Freddyho Kruegera ako slizko "príťažlivého" záporáka, sršiaceho obskúrnym čiernym humorom. Takto vyzerá zlý slasher. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Já nevím, ale tenhle díl byl prostě takovej divnej. Už si z něj moc nepamatuji ani nějak nemám chuť si ho připomínat, ale přišlo mi, že ze sérií to má tak maximálně společné jméno Freddyho Kruegera. Jinak nějakou tu hororovou atmosféru to nemá ani náhodou. V podstatě mi přišel dobrej jenom ten konec z tou panikou na jakémsi večírku jedno stylový ušlapání a celkem dobrej závěr s tím autobusem. Jinak zvláštní film. Toť vše.40% ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama