Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kenny je na Halloweena usmrcen. Ruská vesmírná stanice v kombinaci s nevhodně umístěnou lahví worcesterové omáčky ale způsobí, že se promění v zombie. (Netflix)

Zaujímavosti (23)

  • Porotkyňa halloweenskej súťaže je herečka Tina Yothers. V audio komentári na DVD tvorca Trey Parker uviedol, že Tinu stretol náhodou rok po odvysielaní tejto epizódy. Spomenul, že sa jedná o prvú celebritu, z ktorej si v seriáli robili srandu a zároveň ju neskôr stretol. Tina mu počas stretnutia povedala, že je veľkou fanúšičkou South Parku a taktiež to, že hlášku z tejto epizódy "Up yours, Tina Yothers!" používala v úvode jej vlastnej šou s názvom The Tina Yothers Show (od r. 1991). (Real Tom Hardy)
  • Cartman výsmešne počastuje Stana ako Howdy Doody a Holly Hobby. Howdy Doody bola pehatá bábka, ktorá vystupovala v televíznom seriáli pre deti s názvom The Howdy Doody Show (od r. 1947). Holly Hobby je fiktívna postava vytvorená umelcom rovnakého mena, ktorá sa stala populárna v 70. rokoch, keď začala byť umiestňovaná na blahoprajných kartách a obálkach. (Real Tom Hardy)
  • Kennyho vytiahnutie ruky z hrobu na konci epizódy je odkazom na film Carrie (1976). (Real Tom Hardy)
  • Celá epizóda prakticky vzdáva poctu slávnemu filmu Návrat oživlých mrtvol (1985), od doktorov popisujúcich symptómy zombie cez jedenie mozgov až po číslo na tiesňovú linku worčestrovej omáčky. (Real Tom Hardy)
  • Keď chlapci zazvonia u Šéfa doma, ten ich takmer zabije motorovou pílou. Toto a čiastočne taktiež záverečná scéna s pílami je odkazom na kultový film Lesní duch (1981). (Real Tom Hardy)
  • Vesmírna stanica, ktorá havaruje na začiatku epizódy, je sovietska vesmírna stanica Mir. Do orbitu bola spustená v roku 1988 a počas vysielania epizódy už mala na konte dve nehody. (Real Tom Hardy)
  • Wendy všetky svoje vyhrané sladkosti posiela hladujúcim deťom v Nairobi, hlavnom meste Kene. Hoci je Afrika asociovaná s veľkou chudobou, Nairobi je v skutočnosti vyspelé a dobre rozvinuté mesto. (Real Tom Hardy)
  • Cartman mylne verí, že rasa Wookie, ku ktorej patrí Chewbacca, žije na Endore. Podľa mytológie Star Wars na mesiaci Endor žije rasa Ewokov. Toto Cartmanove pochybenie je odkazom na notoricky známy vianočný špeciál The Star Wars Holiday Special (1978), ktorý bol tak negatívne prijatý, že nikdy nedostal žiadnu reprízu a ani nebol oficiálne vydaný v žiadnej fyzickej forme. V ňom je Chewbacca s rodinou zobrazený ako žijú v dome na strome podobnom tým, na akých žijú Ewoci. (Real Tom Hardy)
  • Jedna zo sôch na cintoríne je socha superhrdinu Orgazmo z rovnomenného filmu Orgazmo (1997). (Real Tom Hardy)
  • Riaditeľka Viktória má v kancelárii plagát Medvedíka Puffyho, ktorý je paródiou americkej reklamnej ikony – Smokey Bear. Taktiež má na stole svoju fotku a tiež fotografiu Kathie Lee Gifford. (Real Tom Hardy)
  • Šéf oblieka kostým legendárneho motocyklového kaskadéra menom Evel Knievel. Riaditeľka Viktória si mylne myslí, že Šéf oblieka Elvisa Presleyho. Presley na sklonku svojej kariéry nosieval prevažne kostýmy značne podobné tým Knievelovým. (Real Tom Hardy)
  • Postava riaditeľky Viktórie, ktorá sa tu objavila po prvý krát, je vizuálne založená na jednej z vedúcich postáv Comedy Central a taktiež výkonnej producentke South Parku, Debbie Liebling. (Real Tom Hardy)
  • Ruština, ktorou rozprávajú kozmonauti na stanici Mir, je nezmysel znejúci ako ruština, podobne ako varovný nápis pod červeným tlačidlom. Taktiež Hitlerov prejav, ktorý pozerá Cartman, je zmesou skutočných náhodných nemeckých slov a vymyslených slov. Takisto aj Cartmanov prejav, keď si seba samého predstavuje ako Hitlera, sú slová v angličtine prednesené odzadu. (Real Tom Hardy)
  • Cartmanov kostým je jasným odkazom na organizáciu Ku Klux Klan. Pán Garrison nosí kostým Marilyn Monroe. Kyle, Wendy a ostatné deti v škole sú prezlečené za Chewbaccu zo slávnej filmovej série Hviezdne vojny (od r. 1977). (Real Tom Hardy)
  • Tričko tučného muža s nápisom "Let's Get Physical", rozdávajúceho sladkosti, je odkazom na slávnu pieseň "Physical" z roku 1981 od Olivie Newton-John. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama