Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ilegálne vládne fondy, prísne tajné kódy, heslá najdôležitejších ochranných systémov, vládne tajomstvá a - bilióny dolárov. Presne k nim sa chce za každú cenu dostať charizmatický, prívetivý, ale aj nebezpečný špión Gabriel Shear (John Travolta). Bývalý tajný agent CIA sa bojí o spoločenskú slobodu Spojených štátov, preto v ilegalite bojuje proti terorizmu na vlastnú päsť. Na financovanie nesmierne riskantnej pomstivej vojny proti medzinárodnému terorizmu však potrebuje peniaze. Aby sa dostal k miliardám dolárov z nelegálnych vládnych zdrojov, potrebuje prekonať jeden z najzložitejších bezpečnostných systémov sveta. Preto osloví Stanleya Jobsona (Hugh Jackman), jedného z dvoch najlepších hackerov na svete. Ten žije po rozvode s manželkou v ústraní, presnejšie v hrdzavom karavane uprostred skládky, je zlomený, zatrpknutý a nešťastný, pretože mu súdnou cestou odobrali jeho jedinú dcéru Holly (Camryn Grimes). Gabriel mu dá prostredníctvom svojej pôvabnej priateľky Ginger (Berry Halle) desaťmiliónovú ponuku - Stanley im má pomôcť nabúrať systém a dostať sa k peniazom. Taká ponuka sa neodmieta, najmä ak platí dohoda, že Gabriel mu na oplátku umožní získať späť dcéru a začať nový život. V okamihu, keď sa definitívne dohodnú a spoločne sa prvýkrát ponoria pod povrch nášho reálneho sveta, zistia, že cesta späť nebude taká ľahká. Na elektronickom dne totiž číhajú prinajmenšom rovnako dravé ryby, ako sú oni sami. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

svik 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím za 3,,,.......No zaměřená problematika na počítačové Hackery, ale to bylo tak všechno né nepatří tento typ filmů k těm mým oblíbeným je to něco jako pár dílčích seriálů z Kobry 11. Ale když vezmeme roli Travolty trak ta byla zahrána přirozrně a čistě tak jak by to mělo u něj vypadat. Hugh ten by se měl držet svého X-mena a VanHelsinga to mu sedělo více. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci se snaží, aby bylo cool všechno, na co si divák vzpomene. Vesměs je to kontraproduktivní, ale pokud vypneme mozek, užít si to díky solidní režii, hvězdným hercům a nažloutlým filtrům můžeme. Leckteré pasáže nemají pro celek prakticky žádný smysl, nenavazují na sebe, nedávají v celkovém vyznění smysl, ale jednoduše to při nich může solidně bouchnout nebo může někdo někoho napálit, takže se i tady dá přivřít oko. Cool pohádka s hodně děravým scénářem. Holt každý správný hacker vozí ve svém autě protiraketovou střelu a holt Halle Berry ta ňadra na těch pár vteřin musela ukázat – prostě každej divák navíc dobrej. Obří rozpočet se navíc nějak rozkutálel. Když si vezmeme, kolik (vždy cca o 30 milionů dolarů méně) stály akcí mnohem víc nabušenější pecky jako Tváří tvář, Con Air nebo Skála, zasloužil by Sena pořádně přes prsty. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Ženu zo spodiny vytiahneš, ale spodinu zo ženy nie." Svojho času poriadne očakávané. Dominic Sena sa chvíľku predtým reštartoval hitom 60 sekúnd a tak mu štúdio dalo 102 (!) miliónov dolárov, hviezdy revolučnéhom komiksového trháku X-Men Hugha Jackmana a Halle Berry a ako bonus tučného Travoltu (s najkurióznejším účesom kariéry) a ex-futbalistu Vinnieho Jonesa (ktorý príjemne prekvapil ako mlčanlivý zabijak v 60 sekúnd). Nadšene som na to zašiel do kina... a bol sklamaný. Akcia nudná (s výnimkou fascinujúcej úvodnej bullet-explózie, síce štýlom vykradnutej z vtedy megapopulárneho Matrixu, ale no a čo), herci nesympatickí (vrátane mdlého Jackmana) a scenár ani nemá zmysel komentovať. K tomu zaujímavý orálny sex so zapnutou jatkou a otrasné "šokujúce" rozuzlenie. Ani divákvo to nebavilo, nečudo, že snímka zarobila vzhľadom na svoj rozpočet slabých 147 miliónov celosvetovo. Kino Považan NMnV 2001 ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Pohodový oddychový akčňák s dobrými hercami. Travolta má charizmu, Jackman je sympaťák, Halle Berry je veľmi sexy. Ďalej je tu Don Cheadle, Vinnie Jones, Sam Shepard, jednoducho plno známych tvárí. Akcia je super, ale kľudne jej mohlo byť ešte viac. Film ale šlape a sú tu aj dáke zvraty, prekvapenia. Ja mám Swordfish rád. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Slušný akčný thriller o počítačovom hackerovi. Osobne najviac oceňujem akčné scény, ktorých ale mohlo byť určite viac. Dej ma nedokázal nijako strhnúť, ale na druhú stranu sa nedá povedať, že by ma výraznejšie nudil. Práca hackera mi príde celkom zaujímavá, ale tu si myslím, že tvorcovia dali tejto okolnosti pomerne málo priestoru. Záver filmu sa mi páčil, pretože priniesol nečakanú pointu a rozuzlenie. John Travolta ani Hugh Jackman nejak nevynikali. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (12)

  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Herečka Halle Berry získala ako odmenu 500 000 amerických dolárov po tom, čo vo filme ukázala svoje prsia. (srbak)

Súvisiace novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (viac)

Reklama

Reklama