Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Jestli v tomhle filmu ve své době něco bylo, tak to spolehlivě vyprchalo... Road movie, která jede v hluboce vyjetých kolejích chytré gangsterky, tak oblíbeného žánru, který v '90 zpopularizoval a přivedl k dokonalosti zejména Oliver Stone...jen s tím rozdílem, že Dominic Sena se od Mistra Stonea měl ještě dlouho a poctivě učit... ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(38/2019) / Prekvapujúci casting, hlavne Duchovny podla mňa sadol do tohto filmu parádne. Inak Pitt fakt zaujímavá rola, toto mu šlo a Julliete no, tak toto bolo snáď písane pre ňu. Celý film som mal pocit, že z tohto sa dalo predsa vyťažiť viac. Až na postavy totižto nejde o moc objavný príbeh, resp. spracovanie je také pomalšie. Trochu zabudnutý film ale pri trochu snahy z tohto mohla byť velká kultovka ala Natural Born Killers. (7/10) ()

Reklama

Chrysopras 

všetky recenzie používateľa

Velmi průměrná podívaná, kde zaujmou snad jen výkony Pitta - výbornej buran a Lewis - vynikající naivka... Chybí pořádná atmosféra, děj je takovej nemastnej/neslanej. Tyhle filmy, kde někdo zabije pár lidí a nenabízí v podstatě nic moc navíc a dělá se z toho hned umělecký počin nebo hrůzyplný thriller, mě už poměrně dost iritujou. Takže jsem v hodnocení ještě mírnej! ()

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Nějak mě to zklamalo. Kalifornia je běžný thriller typu "manželé v průšvihu, snad se z toho dostanou", nic víc. Pár spisovatel--fotografka v černých hadrech je samozřejmě cool, fandil jsem jim a bál jsem se o ně a tak, ale slibovaná psychologická studie mysli vraha se nekonala. Z Brada Pitta vidíme jenom špinavého otrapu co bije lidi tágem. Nerozuměl jsem mu ani na začátku, ani na konci, ani nikdy. ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama