Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis v neľútostnom boji s futbalovou mafiou v americkom akčnom filme...
Najradšej by ich vyradili z hry. Oni sú však opačného názoru. Aj preto si tanečnica Cory najíma súkromného detektíva Joea Hallenbecka (Bruce Willis), aby ju chránil. Jej priateľ Jimmy je hráč amerického futbalu v tíme, ktorého manažér lieta v korupčných aférach. Okrem Cory a Jimmyho zatiaľ o nich nikto nevie. Lenže tento gamblujúci syndikát je  pre bezpečnosť svojich nelegálnych zárobkov schopný všetkého a ani Joe nestačí zabrániť vražde Cory. To už sa však s Joeom spojí Jimmy a v jej byte nachádzajú dôkazy svedčiace o špinavých praktikách manažéra Marconeho, do ktorých je zapletený aj senátor. Joe má jednoducho smolu. Netrvá dlho a Marcone ho nechá uniesť, kde mu s pokojom v hlase oznámi, aký osud ho čaká. Je tu však aj Jimmy, ktorý Joea dostane z nastraženej pasce. Joe je odhodlaný Marconeho za každú cenu zničiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 426)

juta 

všetky recenzie používateľa

Joe Hallenbeck je chlápek, který se s ničím a s nikým nesere. Bez jeho charakteru a skvělým Willisem by to nebylo ono. "Sakra, já zapomněl, že seš hledanej pro vraždu!" "Ajo" :D Před absolutoriem jsem si pouštěl tuhle motivační formuli, která mi dokázala zlepšit náladu :D http://www.youtube.com/watch?v=k2mGwNQnxqE Film, na který jsem se podíval díky hlasování uživatelů čsfd na mém profilu a moc vám za to děkuju, víte co je dobrý. :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Márne pátram, ktorý z vás je väčší debil.“ Akčná nálož režiséra Tonyho Scotta (TOP GUN), producenta Joela Silvera (KOMANDO) a scenáristu Shanea Blacka (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ), ktorú môžeme pokladať za ultimátnu akčnú bombu 90. rokov. Nonstop nával najtuhších dialógov, aké môžete v akčnom žánri počuť, nonstop nával najukážkovejšie nakrútených (strih, choreografia, rozpočet, výprava) akčných scén žánru (od auta v bazéne cez ručné bitky až po cool koňa na štadióne), napínavý scenár plný výborných žánrových klišé (hrdinova trauma z minulosti) a prekvapivých zvratov (manželkina nevera s nezabudnuteľným sólom Brucea „Do pupku nie“ McGilla, efektne zakončená jeho štýlovým auto-odchodom) a dokonalé herecké obsadenie. Bruce Willis je sarkastikom z povolania a Damon Wayans nečakane sympatický, spolu im to pristane natoľko, že aj keby mal POSLEDNÝ SKAUT slabšie miesta, bez problémov by ich títo dvaja zamaskovali. Lenže nemá. Dokonca aj Halle Berry ujde. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Posledný skaut na prvý pohľad vôbec nie je môj typ akčného filmu, buddy movie som nikdy výraznejšie neobľuboval, zápletka vôbec nie je v mojom štýle, skôr mám radšej niečo osobnejšie a tiež som radšej, keď má akcia prednosť pred humorom, preto som tento film hlavne v detstve bral len za priemer, ale časom sa to predsa len zmenilo, stal sa pre mňa klasikou a vo svojej kategórii absolútnou špičkou a právoplatným kultom. Zápletka ako celok, teda to zisťovanie dôvodu vraždy tanečnice a boj proti futbalovej mafii ma síce moc nezaujíma, ale to prevedenie už podľa mňa lepšie byť ani nemohlo. Bruce Willis je tu jednoducho vynikajúci, zábavnejší nikdy nebol a celkovo tá jeho povaha a prístup sú tu neskutočné, Damon Wayans na neho samozrejme nemá, ale aspoň ho skvelo podporuje a tak tu spolu vytvorili skvelé duo, pričom scenár je prispôsobený presne k tomu, aby si mohli robiť často srandu nielen zo seba, ale hlavne k nepríjemným situáciám, do ktorých sa dostali a že ich nie je málo. Tu jednoducho jedna nezabudnuteľná sekvencia strieda druhú. A na tom je postavená aj akcia, celkovo je výborne natočená, prestrelky sú slušne krvavé a naháňačky a explózie zase efektné, pričom dostatok nápadov jej uprieť nemôžem, ale samu o sebe by som ju označil skôr len za mierny nadpriemer tej doby. Ale práve vďaka tomu humoru, ktorý jej predchádza robí prakticky z každej akčnej maličkosti nezabudnuteľnú záležitosť. Scény ako postaranie sa o černocha, žiadosť o cigaretu, výbušnina v kufri auta, prestrelka v lese a mnohé iné sa nedajú nemilovať. Kladom sú aj zvyšné postavy, Willis tu má zábavnú dcéru a zauímavú manželku, bavil ma dôstojník polície so svojimi naštvanými rečami a slušné zloženie záporákov. Ich šéf mohol byť aj niekto lepší, ako Noble Willingham, ten mi neprišiel úplne vhodný, ale tí radoví to bez problémov vynahradujú. A režijne sa tu nedá nič vytknúť, vizuál je bezchybný a tempo dynamické, v deväťdesiatych rokoch mi Tony Scott vyhovoval viac, než v novom tisícročí. Takže kvôli pár spomenutým prvkom to plné hodnotenie dať nemôžem, ale aj tak je pre mňa Posledný skaut kultový film, ktorý v poslednom období pozriem aj párkrát za rok a vždy sa pri ňom zabavím viac, než pri ľubovoľnej komédii. 83% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Mno tak pro zacatek trochu kritiky. Nejak zvlast me nezaujala hudba a akce tam mohlo bejt vic, ale ta co tam je, je fakt dobra. A to je vse, dal nemam co tomuhle snimku vytknout. Willis je v roli zubozenyho detektiva uzasnej a Wayans hraje taky slusne, takze dohromady tvori vybornou dvojku, ke ktery se pak prida i mala holka a ani to nevadi. O jinejch filmech se rekne "Fajn film s dobrejma hlaskama.", jenze to tady neplati, o tomhle se snad da napsat jen hodina a pul vynikajicich hlasek. Vlastne skoro kazda veta, kterou Willis rekne, je hlaska. A vetsina nich fakt stoji za to. Horsich 5*. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Poslední skaut je poměrně "vyspělý" akčňák, co se týče jakéhosi sebeuvědomění. Ví, z čeho těžily nejúspěšnější dosavadní akční filmy, řadí se k jejich konceptu a i když je dějově nijak nepřekonává, vybírá si z nich ty nejlepší elementy, aby mohl předvést to samé znovu a být při tom více chytlavý. Bruce Willis je zde asi v nejlepším, tolik skvěle fungujících hlášek nemá žádný jiný film... Celkově, má to své mouchy, ale stylovost neoslabila ani po 20 letech. "I'd like to hear you scream in pain!" "Play some rap music." 8/10 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (37)

  • V úvodnej scéne filmu, ktorá začína futbalovým zápasom, môžeme na dresoch hráčov vidieť mená ako Josephson a Coates. Barry Josephson bol producentom filmu a Kim Coates hrá Cheta. (vander19)

Súvisiace novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (viac)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (viac)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama