Reklama

Reklama

Unesení

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvorcovia:

Leslie Bohem

Scenár:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrajú:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál může opravdu hodně nabídnout, tedy v prvním díle je hroznýaž úsměvný,,,, ve druhém díle začíná být zajímavý,,,, ve třetím objevujete, ale stále je úsměvný,,,, ve čtvrtém už se zarážíte jak je neobvyklý. ..V pátem jsou už téměř všichni z prvního dílu mrtví a je jen špetka přeživších z dílu druhého,,,, se šestým dílem už přichází ta nekompromisní ujeťárna v podobě vybásněných mimozemšťanů a "božího dítěte". .. Sedmí díl, nebo-li "Jak Flash ke schopnostem přišel", tady mě už začíná seriál nudit, příběh generací je pryč a tupost scénáře nezná hranice. .. V osmém díle so moc nestalo, jen že, bezdrázová vesmírná flashka se přiblížila k Eli a přiletěli mimozemšťani, moc nechci spoilerovat. .. Devátý díl byl Copperfieldovský akčňák. .. Nakonec desátý díl a já jsem rád, že je konec, protože od šestého dílu to byl UFO style s Marvelovským mutantem, před kterým by se hanbil i profesor Xavier. ... Ale dám čtyři hvězdy, hlavně za tu první polovinu seriálu co měla u mě zajímavý feel. :) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Kvalitná televízna séria, ktorá ale pravdepodobne zaujme len fanúšikov sci-fi. Občas sa film sústreďuje veľmi na dialógy a vysvetlenia, čo mu uberá na tajomnosti a napínavosti. Chválim hlavne hudbu, ktorá síce nieje od Johna Williamsa, ale je rovnako´´ williamsovská´´ , ak nie viac. Ako celok je to nadpriemer s krásnym a dojímavým ´´E.T.ovským´´ koncom. ()

Reklama

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Ako reakciu na doterajšie komentáre pridám svoj pohľad - mňa tento seriál chytil a veľmi príjemne som si ho užívala. Tiež ma miestami dopaľovali obsiahle a premúdrelé reči, ktoré viedla Allie, ale inak sa mi páčila prepracovaná psychológia, nie čiernobiele postavy a celková atmosféra. Fakt ale je, že čo sa týka rýchlosti deja, mohol byť lepšie spracovaný do viac dielov a nie navodzovať dojem, že to celé smerovalo k finále s malým blonďavým dievčatkom. Mňa osobne viac zaujala história troch rodín, ktorá bola pred ňou. A aj od záveru som očakávala niečo viac. V polovici poslednej epizódy som zistila, že ma príšerne rozčuľuje nelogické správanie postáv, naťahovanie udalostí ako žuvačky a neuveriteľne hlúpe dialógy. Napríklad (*spoiler*): Rodinka stojí na verande, vedia, že od útoku armády ich delí možno pár sekúnd, vedia, že ak chcú zdrhnúť, mali by pohnúť zadkom (a ak nie, mali by si to ujasniť), ale oni tam len stoja, čumia striedavo pred seba a na seba, pred seba a na seba...no a nakoniec, keď prestanú konečne čumieť, začnú sa asi tretí krát rozprávať o tom, či pôjdu alebo nie a prekladajú to siahodlnými vlhkými pohľadmi, zatiaľ čo generála už štípe v zadku...atď. Iste, seriály nemávajú spád ako akčné filmy, ale pôsobí to akoby sa Spielbergovi na konci zapiekol scenár a on ho potreboval natiahnuť na požadovaný počet minút. Nechápem. ()

mrx.friend 

všetky recenzie používateľa

To, že na tomhle seriálu nese podíl Spielberg, nikdo nezapře - občas jsem měl pocit, jako bych koukal na prodlouženou a vylepšenou verzi Blízkých setkání třetího druhu. Během 10 epizod sledujeme dění napříč bezmála 60 lety a vychází se z již tak profláknutého incidentu v Roswellu. Seriál sice nepřichází s žádným šokujícím rozuzlením, ani s vlastní, ojedinělou, teorií o návštěvách mimozemské rasy na naší planetě - naopak, rozpracovává vesměs známé, ale divákovi je to podáno strašně vkusně a decentně. A pokud si v hlavě sjedu celý ten příběh znovu, musim smeknout, jak do sebe všechno zapadlo, jak se vzájemně během toho půlstoletí propojily postavy, které jsme měli tu šanci vídat, a jaký záměr scénárista přiklepl (nebo se ho tedy spíše držel) "bytostem z jiné galaxie". Nejlepší bylo finále, to nezklamalo a bylo v něm všechno - vyvrcholení, napětí, podmanivá hudba, ale hlavně? Emoce. Přiznám se, že už je tomu nějakej pátek, co jsem něco u obrazovky tak obrečel. Taky bych tu rád zmínil zápisky z deníku Allie, které nás doprovází ve vyprávění - byla to osvěta. Mnohokrát jsem se nad těmi monology pozastavil a musel uznat, že tomu tak na tomhle světě a v životě lidí (leckdy bohužel) je. A poznámka na závěr: nečekal bych, že zrovna v takovém seriálu dostane hlavní štěk uřvaná a usoplená Heather ze Záhady Blair Witch, ale hrála tu bezvadně - dokonale jsem jí tu mrchu, kterou měla na plátně ztvárnit, věřil. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Jako Allie byla původně obsazena Celine Du Tertre, ale během natáčení ji nahradila Dakota Fanning. (sator)

Reklama

Reklama