Reklama

Reklama

Kultový thriller Martina Scorseseho. Travis Bickle je traumatizovaný vojnový veterán, ktorý po návrate z Vietnamu trpí nespavosťou a tak si nájde prácu ako taxikár. Násilie, drogy a prostitúcia, s ktorými sa pri svojej práci stretáva každý deň ho ešte utvrdzujú v presvedčení o všeobecnom úpadku ľudstva. Postupne v ňom naráža odhodlanie k radikálnemu činu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

Ten film, je bud take neskutocne umenie, ze to nedokazem pochopit alebo je to jednoducho uplna kravina.
Jodie nadherna a Harvey super postavicka. Skoda ze Robo nevie ani toho magora poriadne zahrat. Akurat takeho priemerneho, nezaujimaveho debilka. Ten film som pozrel viac krat, hlavne kvoli mojmu oblubenemu Scorsesemu, ale este aj ta jeho rola v tom filme bola o nicom. Som rad, ze uz toci lepsie filmy, aj ked tymto prerazil, a to sa teda cudujem. Ale Ircan mi toto dost pripomenul, asi na stare kolena potreboval Martin vykradnut sam seba a tiez to bolo s Nirom a tiez dost o nicom :-/

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Docela se bavím, kolik lidí tam vidí příběh superhrdiny, co zatočil se zlem. A ona je to přitom jen taková depka o jednom frustrovaným veteránovi, kterej si ani nedokáže zapíchat, buchtu na rande pozve do pornokina, protože mu jaxi uniká, že s buchtama se chodí do jinejch bijáků, a celej ten jeho "boj proti prohnilosti podsvětí" se zjevně odehrál jen v jeho makovici. Takže hošani, radujete se zbytečně, žádnou Ajris náš voják její rodině nevrátil :D. Pomalý filmy mám rád, ale musej mít větší hloubku. Tohle byl jen takovej náčrtek jedný nešťastný dušičky.

AloeB

AloeB (hodnotenie, recenzie)

Sepp37

Vzhledem k tomu, že se tím tvůrci v mnohém různě inspirovali, tak dává smysl, že ti to připomíná. Mnohé scény v Jokerovi mi dokonce přijdou obšlehnuté z tohoto filmu.

Sepp37

Sepp37 (hodnotenie, recenzie)

Pripomína mi to toho posledného Jokera. Akurát teda že na konci je ten twist.

na príspevok reagoval AloeB

Wade W.

Wade W. (hodnotenie, recenzie)

pribeh dost posobi ako by bol podla knihy a pritom to je len podla dobre napisaneho scenara

Brooks

Brooks (hodnotenie, recenzie)

1.3. vychádza dvojdisková bluray edícia k 40. výročiu vzniku filmu.

Artigas

Artigas (hodnotenie, recenzie)

Americká blbina, frustrace veterána z prosrané agrese ve Vietnamu... za Harveyho Keitela a C. Shepherd si ty dvě dám, ale že bych si dal někdy repete, silně pochybuju, už kvůli stupidnímu dabingu rodáka..

na príspevok reagoval jarkolar, ClintEastwood

MilanRV

MilanRV (hodnotenie, recenzie)

neviem, ja som bol dost sklamany po videní. pokial som sa zapozeral bol vlastne konec

Uživateľ Joker Punx zmazal svoj príspevok.

kapsomut

kapsomut (hodnotenie, recenzie)

vůbec nechápu, proč je Travis Bickle branej jako postava s duševní poruchou... je to prostě jen člověk, který už to všechno sralo a měl koule na to s tim něco udělat.

na príspevok reagoval Martin741

Kubrickon

Kubrickon (hodnotenie, recenzie)

Podľa jednej knihy o scenáristike je tento príbeh klasická love story, len zasadená do New Yorku 20 storočia na pozadí politiky a duševnej poruchy s krvavou konfrontáciou v závere.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

kapsomut

kapsomut (hodnotenie, recenzie)

Wheelcrusher: bez toho prstu by to nebylo ono! :D Škoda, že nejde větší avatar :)

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Diskutant

Diskutant (hodnotenie, recenzie)

Pozeral som tento dosť kvalitný film pred rokom a mal určite veľkú myšlienku. Kde systém zlyháva, nastupuje obyčajný jedinec z ľudu, ktorý nastolí poriadok...

pajula

pajula (hodnotenie, recenzie)

pozor, restaurovaná verze v září v kinech aerofilmu (oko, aero, světozor) - nenechte si ujít :)

karelt1980

karelt1980 (hodnotenie, recenzie)

To je fajn, pozabíjet pár lidí a vysvobodit jednu prostitutku. Takhle by se to mělo dělat asi častěji a i u nás, ne? To je hrdinství dnešního svět!

korndaddy

korndaddy (hodnotenie, recenzie)

zajimavy film.clovek by ani jodie foster nepoznal:-D a harvey keitel s harem..pecka

KirilA.

KirilA. (hodnotenie, recenzie)

Nemuzu si pomoct, ale po shlednuti tohoto opevovaneho filmu jsem se opravdu necitil kulturne obohacen a povznesen. Nevim, mam proste pocit, ze mi nic nerekl, ze jsem se nic nedozvedel a hlavni myslenka mi nejspis unikla. Vykony hercu samozrejme uzasne, vcetne rezije, kamery, scenare, hudby,... Ale co jsem si z toho mel vlastne odnest?

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnotenie, recenzie)

jo Gran torino taky malinko, ale ten Volný pád tam cítim víc, ale Clint to neřešil zbraněmi, pro něj překvapivě xD

stOKYi

stOKYi (hodnotenie, recenzie)

mne to tiež nepripadalo ako voľný pád. Mne to skôr pripomínalo Gran Torino :)

Sierra88

Sierra88 (hodnotenie, recenzie)

Ale i jo“! Duglasem to bylo docela stejný, taky se postavil skoro celému městu jako Robert DE…ale každý mněl jiný cil

stOKYi

stOKYi (hodnotenie, recenzie)

no ja osobne by som jodie foster na oscara nenominoval.. však za čo?? nič také tam nepredviedla.. asi v tom roku bolo málo žien vo vedľajšej roly :)

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Standito

Standito (hodnotenie, recenzie)

Úžasný film. Ale vie mi niekto vysvetliť, prečo na konci nešiel Travis do väzenia??? To dá rozum, nie?

rado3105

rado3105 (hodnotenie, recenzie)

Hlavný hrdina žijúci v stereotypnom a špinou posadnutom svete. Poznačený minulosťou má svoje zvyky, ktoré nie všetci chápu(žena ktorá sa mu zapáči). Chce niečo spraviť, po neuspešnom pokuse o atentát, očisti neplnoletu šľapku....Skvelý herecký výkon, vykreslenie prostredia a hlavne nesmrtná hláška: "Are you talking to me?"

Hyena_15

Hyena_15 (hodnotenie, recenzie)

bolo to dobre.. ale radsej si uz nekuknem ziadny film ztich cias.. tie kečupové sceni pokazia to celkom..a ten kečup co vystriekali na stenu bol nejaky nekvalitny pretoze aj tesco kečup je tmavsi :D inak jodie foster fakticky bola dobra ale za ten cas co tam hrala jak mohla byt nominovana na oscara? netreba prestupit urcity cas vo filmu ? aspon 5 alebo 10 minut dokopy ?

swed

swed (hodnotenie, recenzie)

Ten kdo tvrdí, že film má happy end, by se měl ještě jednou nad závěrem pořádně zamyslet.

Pode

Pode (hodnotenie, recenzie)

Já nevím, nějak mi to nesedlo. Čekal jsem něco uplně jiného.

DoG(R)

DoG(R) (hodnotenie, recenzie)

niektore uz dost stare filmy (50.-70. roky) uz tiez zacinaju byt pre mna problem, napriklad Hitchcock, ale tento film je absolutne nadcasovy ako trebars Absolvent, akurat tento ma ovela vacsiu hlbku. na konci som si slastne vzdychol, "takto "vyprava" filmy scorcese". film zbytocne natahovany? tak to moze povedat iba prvoplanovy clovek, ktory by mal zaoberat lahsimi titulmi. happy end? aky happy end prosim? to sme sa nak nepochopili..

tomi114

tomi114 (hodnotenie, recenzie)

Presne tak...malo to mat trosku iny koniec. Happyend sa na takyto film nehodi. Ale dalo sa to pozriet, malo to nieco do seba. Nebol to film, v ktorom sa len striela...

87riki

87riki (hodnotenie, recenzie)

3* som dal zo sklamania.. ocakavania boli velke, ale zdaleka ich film nenaplnil.. ajked De Niro bol uzasny, ale nebola to moc velka zabava, obcas mi padalo ze sa to uplne zbytocne a bezucelovo natahuje, ale rozhodne stoji za pozretie..

Sluganda

Sluganda (hodnotenie, recenzie)

Ten happy end mi tam vůbec nesedne, kdyby film skončil scénou umírajícího Travise na tom gauči dal bych 5* ... :)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnotenie, recenzie)

Co máte furt s tou omílanou "danou dobou", "na tu dobu" apod? Možná je načase si uvědomit, že právě ona daná doba byla asi to vůbec nejlepší, co se americkému filmu mohlo stát.

Ferpo

Ferpo (hodnotenie, recenzie)

Mno velmi zajimavy film na danou dobu. Konec rozhodl zacatek filmu.

ABCD Marta

ABCD Marta (hodnotenie, recenzie)

zajímavý film s výborným De Nirem, avšak pokud srovnám Taxikáře s Touhou smrti, kde hrál Bronson, je pro mě Touha smrti vítězem....

RagingBul

RagingBul (hodnotenie, recenzie)

Velmi dobře udělaný film. Podle mě nejlepší role De Nira po Zuřícím býkovi. Celej film má v člověku skvělej pocit. Prostě nezapomunutelný film.

Súvisiace novinky

Kde se bude točit poslední film Quentina Tarantina?

Kde se bude točit poslední film Quentina Tarantina?

09.09.2023

Desátý a podle jeho vlastních slov závěrečný film Quentina Tarantina (Pulp Fiction, Hanebný pancharti) The Movie Critic se začne točit víceméně hned, jak skončí stávky. Tarantino má podle všeho už… (viac)

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (viac)

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (viac)

Joker dostane vlastní film

Joker dostane vlastní film

23.08.2017

Studio Warner Bros. na Comic-Conu oznámilo 8 nových přírůstků do svého filmového vesmíru. Teď se ale objevily zprávy, že nepůjde o jediné adaptace comicsů od DC, které nás čekají. Warneři totiž… (viac)

Reklama

Reklama