Reklama

Reklama

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je sklamanie ako remeň. "Things Heard & Seen" malo reálne patriť medzi kvalitné duchariny. No výsledok je vysoko pod mierou spokojnosti. Je pravda, že film je natočený pôsobivo, herci vo svojich rolách fungujú celkom dobre a režijne je to spracované celkom solídne a film má nejaké tie momentky. No po stránke scenáru film maximálne škrípe a nemá dokopy žiadnu charizmu ani nevie budovať atmosféru. Hororových momentiek je tu podľa mňa pramálo a okrem toho sa tu počas jednotlivých scénok skoro vôbec nebuduje ani nejaké reálne napätie. Bohužiaľ je to naopak skôr vysoko monotónne a nevie čo to má vlastne robiť so svojim konceptom. Videl som kritikov, ktorí tvrdili, že je to mizerné spracovanie silnej knihy. Možno je to pravda, no neviem si reálne predstaviť, že by dokázala tieto postavy vykresliť o moc lepšie. Môj najväčší problém s filmom totiž nie je absencia napätia, málo hororových elementov, dokonca ani tá prepálená dvojhodinová stopáž (hoci súhlasím, že film mohol byť kratší a zlepšilo by to určite jeho tempo). Najviac mi tu vadí fakt, že celé je to postavené na vzťahu našich dvoch protagonistov. A nielenže je to vysoko predvídateľné, no dokopy ich vzťah absolútne nemá žiadnu iskru ani nič. A reálne mi boli obaja úplne ukradnutí a všetko čo sa okolo nich dialo. To by sa nemalo stať. Ak je epicentrom filmu manželský problém nášho páru, mal by som nejakým spôsobom aspoň voči jednej strane niečo pociťovať (najlepšie obom). No reálne som pri sledovaní necítil absolútne nič. EvilPhoenix tu spomína, že štýlom to pripomína Bayov "The Amityville Horror". Ja súhlasím. No v tom filme na mňa pôsobil vzťah medzi Melissou George a Ryanom Reynoldsom úprimný. A oveľa viac mi na nich oboch záležalo, než na tejto dvojici. Toto je len prázdny a nudný film, kde sa sem tam blysne nejaká v pohode momentka. No nevie absolútne budovať napätie. Bohužiaľ. Hodnotenie: D+ ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ak ste videli ducharín doslova stovky ako ja, tak sa zrejme budete cítiť v mojej koži. Nemám nič proti dramatizácii hororu nejakým vnútorným aspektom, ktorý má navodiť atmosféru, že toto môže mať naozaj skutočné základy a môže ukázať, že rodinné drama, je občas väčší horor, ako nejaká mátoha, ale musí to mať energiu a emocionálne besnenie. Nie len guličky na povrázku, ktoré si divák posúva postupne dozadu. Ak by som bol laik, ak by som bol neznalec, hodnotím lepšie, ale tak nie som. ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Keď som pozrel na hodinky, bežala hodinu filmu a nedialo sa tam absolutne nič, došlo mi, že som spravil veľkú chybu. S hororom to nemá spoločné vôbec nič. Je to čisto vzťahová dráma, kde sa pár presťahuje do domu na dedine a odkryjú sa ich problémy. Nato, že v tom dome umrelo neviem koľko ľudí sa zabudne a tak sledujeme len tú jednu premisu. No a keď na konci sa to začne hrať na krimi, mal som dosť. Pochváliť nemám vôbec čo, bez Amandy by som šiel do opadu. Otras, vyhnúť sa a 2 hodiny času radšej venujte štrikovaniu, aj to bude zábavanejšie. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ano, na tento film by se dala házet špína ze všech směrů. Od produkce Netflixu počínaje, po zvláštní nejistotu čím film chce být konče. Já si film třeba pustil jako horor, ale nakonec se vlastně o horor skoro vůbec nejednalo. Přitom chvílemi to mělo náběh dokonce i na duchařský horor, ale i ten byl vzatý tak jako šejdrem a jenom na oko, aby filmu dodal trošku napětí. Spíše bych film přirovnal k dobovému dramatu s dobrou atmosférou amerického maloměsta, to si vždycky užívám a i tady na to byla radost koukat. Ten tajuplný dům, tajemství kolem něj, zvláštní lidé v okolí vesnice - to všechno filmu hraje do karet. Až na to, že se z filmu stává spíše takové psychologické drama rozpadu jednoho manželství s thrillerovou příměsí, než cokoliv jiného, na co film láká. Amanda Seyfried a James Norton ale manželskou dvojici hrála skvěla a proto jsem se nakonec přiklonil ke třetí hvězdě, byť jsem chvílemi myslel, že ty scénáristické výkruty nepřežiju. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Naťahovaný film, ktorý nevedie skoro nikam. Duchárska linka slabá a nedopracovaná. Milenecká linka ešte slabšia a ešte menej rozpracovaná. Kriminálka linka načatá a privedená k plytkému rozuzleniu. Niekomu film pripomína Pod povrchom, ja som to zo začiatku tipoval na Tí druhí. Ani jedno sa však nekonalo. Na konci to prekvapujúco chce zísť až k 3:15 zomrieš! ale bez tej atmosféry, bez toho strachu. Dve hodiny je príliš veľa na to málo, čo sme vlastne videli. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (7)

  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)
  • Snímek se natáčel v Hudson Valley v New Yorku (USA). (SONY_)

Reklama

Reklama