Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman) je súkromný vyšetrovateľ, ktorý žije minulosťou. Pátra v hlbinách mysle a svojim klientom pomáha získať späť stratené spomienky. Jeho život sa navždy zmení s príchodom novej klientky Mae (Rebecca Ferguson). Hľadanie a nachádzanie v jej prípade prerastie v niečo viac. A zatiaľ čo Bannister bojuje, aby vypátral pravdu o ženinom náhlom zmiznutí, odhalí násilné sprisahanie a musí si zodpovedať podstatnú otázku - ako ďaleko ste ochotní zájsť, aby ste nestratili tých, ktorých milujete? (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (249)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Transcendence pre rok 2021. Sci-fi ktoré by sa chcelo tváriť veľmi inteligentne, ale vo výsledku je tak akurát na smiech. Nefunguje tu totiž takmer nič. Už základné budovanie sveta, kde sú mestá zaplavené vodou je podané s takou vážnosťou a pritom sa jedná o tak hlúpy nápad, že i pri zapojení elementárnej logicky nedáva žiaden zmysel (mrakodrapy sú do polovice zaplavené vodou, ale na tých zvyšných poschodiach veselo funguje ďalej elektrina?!). V tomto nefunkčnom svete následne režisérka rozvíja skôr než akýkoľvek sci-fi príbeh romantickú drámu, čoby samé o sebe nebol najmenší problém keby ... keby to bolo funkčné v rozprávaní príbehu (ale ten nedokáže ani raz strhnúť alebo prekvapiť), keby to bolo funkčné v práci s postavami (ale Hugh Jackman nebol snáď nikdy takto bez akejkoľvek charizmy), keby to bolo funkčné v emóciach (ale chémia medzi hlavnou dvojiciou - Hugh Jackman a Rebecca Ferguson - nie je absolútne žiadna, a to mám oboch týchto hercov v obľube). Následná občasná akcia je skôr iba do počtu a akoby ju režisérka točila nasilu len aby do kín (resp. v tomto prípade skôr na stream) mohla prilákať aj mužské publikum. A ak už k nejakej akcii dôjde, tak je maximálne rutinná. Filmu sa síce miestami darí budovať akú-takú distopickú atmosféru, ale aj to iba v  prípade, že sa nad celým týmto svetom nebudete nijako zamýšlať. Načo sa to totiž celé odohrávalo v tom zaplavenom svete je otázne, pretože pre samotný príbeh je to absolútne nepotrebné, film s týmto svetom okrem pár eye-candy záberov nijako nepracuje a pre celé dianie ktoré je skôr zmesou krimi a romanci je úplne jedno, či by to bolo situované do minulosti, súčasnosti alebo blízkej zaplavenej budúcnosti ako zvolila režisérka, pretože tým filmu privodila iba nespočet logických lapsov. Rotteny tentoraz poprávom zdrvujúce s ich 36%. Za mňa trocha triezvejších CELKOVO: 4/10 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dlho som nemal z filmu takto rozpačité pocity. Začnem ale pozitívami. Lisa Joy je rozhodne talentovaná režisérka. Má cit pre vizuál a aj pre vykreslenie atmosféry. Westworldom som zatiaľ nedotknutý, ale ňou vytvorí futuristický svet je v jej prevedení krásny a dychberúci. Rovnako treba vyzdvihnúť hudbu. Formálna stránka je bezchybná. Aspoň pre mňa. Všetko ostatné je ale zle. Scenár vyzerá, ako keby ho napísal Andy Kraus pre slovenský Panelák. Všetky postavy rozprávajú neprirodzené dialógy s úplne vážnou tvárou a tým pôsobia emočne vyprázdnene. Veľký herci budú darmo zachraňovať film, keď im to nie je umožnené. A v tomto smere sa jedná o malú tragédiu. Celá romantická zápletka s Famme Fatale mi príde, ako keby Joy počula o tom, že existuje nejaký Noir a nejaký Raymond Chandler, ale to je všetko. Žiadny prenik čo by túto futuristickú detektívku spravil nadčasovou alebo aspoň nostalgickou. Symbolizmus typu Orfeus a Eurydika považujem za zlý vtip. A predvídavosť a absencia napätia to zadupáva do zeme ešte viac. Na konci nám zostáva krásna, ornamentami posiata váza, plná sračiek. Dávam tri. Ale nie som s tým úplne stotožnený. Najhoršia vec, čo sa môže v takomto filme stať je, že všetky postavy potrebujú poúčať od iných postáv, aby sme si my, ako diváci, vytvorili konkrétnu predstavu o zápletke a fikčnom svete. Inteligentnejší tvorcovia vsádzajú na istotu a tvoria príbehy, kde je hlavným hrdinom niekto, kto vôbec nevie čo sa okolo neho deje. Dáva to potenciálne barličky, kde nastáva, aké také stotožnenie s hlavnou postavou. Ak to ale robia etablované postavy vo fikčnom svete, a odhaľujú zvraty, ktoré sú aspoň troška inteligentnému divákovi jasné, pôsobia hlúpo, strojene a umelo. A niečo je zle. A to je aj tento prípad. ()

Reklama

Othello 

všetky recenzie používateľa

Noir je žánr, který má tu kouzelnou vlastnost, že pokud takový film selže ve stylu, stane se strašně srandovním. A u Reminiscence jsem se chlámal místy jak retard. Čímž snímek mimo jiné opět dokazuje, jak ona slavná škatulka "nejlepších nerealizovaných scénářů" není zárukou čehokoli, protože se jedná jen o mizerný rip-off Strange Days (přičemž tohle srovnání nemůže ustát). Se schopnější režií a hlavně scénografií by se zde ustálo ledasco, protože ten námět není úplně špatný, ale už jen kvůli tomu, jak to všechno působí uměle a lacině scénicky vyniká jak přiblble je to napsaný, zahraný a realizovaný. Přesto jsem rád, že se do tohohle retrofuturistického neo-noiru někdo pustil, aniž by se nad něj zkoušel 'poučeně' povyšovat, což je dneska vzácný. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Reminiscence patril medzi filmy, o ktorých som si vopred vôbec nič nezistil, nevidel som ani trailer, len som vedel, že ho určite uvidím, lebo Hugh Jackman a Rebecca Ferguson patria medzi mojich najväčších súčasných obľúbencov, ktorí si zlé filmy moc nevyberajú a teda nadmieru spokojný som aj tentoraz. S filmom mám jediný väčší problém, na to, že jadrom príbehu je romantický motív, hľadanie stratenej lásky, tak som tej láske moc neveril, úvodná fáza ju nedokáže dostatočne ukázať, mal som pocit, že sa skôr jedná o nejaký povrchný vzťah s chvíľkovým pobláznením, pričom ženská hrdinka tu ani nie je práve najsympatickejšia, tak som to tým postavám ani moc neveril. A to ma dosť mrzí, pretože to je jediný výraznejší zápor, inak to bolo výborné. Celé to sci-fi o zaplavenom meste a vracaní sa v spomienkach je tu vlastne len úplné pozadie, v centre diania je skôr kriminálna línia s týmto romantickým motívom, ale ten scenár mi prišiel dostatočne pútavý a hlavne s neustále sa zvyšujúcou úrovňou. A tak zatiaľ čo v prvej polovici, kedy bola ešte kriminálna línia trochu slabšia som si skôr všímal to sci-fi pozadie, tak v druhej už práve hlavný príbeh začne byť zaujímavejší a ponúkne aj pár pekných emocionálnych momentov, pri ktorých ma ozaj mrzelo, že ten úvod to tak dobre nevyjadril, inak by to bolo úplne vynikajúce. Ale aj takto ma to vtiahlo a veľmi bavilo. A môže za to aj tá perfektná atmosféra podporená príjemnou hudbou, tu si dali tvorcovia záležať a tak sa mi páčili aj scény, v ktorých sa vlastne ani nič dôležité nestane. Herci rozhodne nesklamali, spomínané hlavné duo Hugh Jackman a Rebecca Ferguson sú skvelí ako vždy, ale aj okrem nich ma bavili aj Thandiwe Newton a Cliff Curtis. Film ponúkne aj nejakú akciu, ktorá nie je zlá, ale prišla mi tu trochu nasilu, akoby len pre tých, ktorí pôvodne čakali nejaké akčné sci-fi, nech úplne nenadávajú, že sa ho nedočkali. Ale osobne by som sa obišiel aj bez nej, aj tak ma vlastne trochu zaujala len tá podvodná sekvencia. Vizuálne je to absolútne bez výhrad, vyzerá to veľmi dobre a celé to prostredie mesta, ktoré sa trochu zaplavuje sa teda vydarilo. Takže vôbec ma neprekvapuje, že film finančne neuspeje, toto nie je nič, čo by lákalo masy, ale mne sa to veľmi páčilo a určite si ešte Reminiscence pozriem. A keby bola romantická línia lepšie zvládnutá, aby to celé lepšie fungovalo, asi by som už hodnotil naplno. 80% ()

BoredSeal odpad!

všetky recenzie používateľa

Zoufalý film, kde se pokusila štědrým rozpočtem obdarovaná debutantka splácat dohromady dort kočičky a pejska, který nemá žádnou chuť. Je skoro legrační vypočítávat tvůrčí omyly: 1) extra prachy na předvádění zatopeného Miami, které je vlastně úplně zbytečné 2) přemíra iritujícího monologu od herce, který nemá dostatečné vypravěčské charizma a vlastně dialogy vůbec bolí - Jackman v neWolverinských filmech není tradičně schopen nabídnout něco navíc, když je to potřeba 3) příliš mnoho opisování z jiných filmů, ale zároveň neschopnost všechno to nějak decentně pospojovat 4) nuda, nesnesitelná nuda. Je to jako kdyby rozmazlená protekční holka dostala od rodičů iPhone X nebo Mi 11 Ultra, a dokázala z jeho hardware vydojit pár 160znakových SMS, argh. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (11)

  • Keď chce Mae (Rebecca Ferguson) počuť šťastný príbeh, Nick (Hugh Jackman) jej rozpráva grécky mýtus Orpheus a Eurydice. V jeho príbehu urobí Orpheus dohodu s diablom, aby získal svoju lásku Eurydice späť. Grécka mytológia nemá postavu diabla. V skutočnosti sa Oprheus dohodne s Hadesom, vládcom podsvetia. (Reverse01)
  • Jemný zvuk tradičného orchestra bol vyhradený pre bohatých obyvateľov žijúcich na suchých oblastiach mesta Miami. Kolektívne používanie gitary, piana a bicích predstavovali potápajúcí sa svet do ktorého patrili Bannister (Hugh Jackman) a Mae (Rebecca Ferguson). (Reverse01)

Súvisiace novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (viac)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (viac)

Reklama

Reklama