Reklama

Reklama

Škandál v Yuba County

  • Česko Poprask v Yuba County (viac)
Trailer 1

Sue Buttonsová (Allison Janneyová) je vystresovaná z práce a túži po uznaní, ale jej manžel Karl (Matthew Modine) si ju vôbec neváži. Keď ho prichytí in flagranti v posteli s milenkou, neverný muž dostane infarkt s fatálnymi následkami. Sue nebohého manžela tajne pochová, aby ho o chvíľu neskôr nahlásila polícii ako nezvestného a získala si tak aspoň na chvíľu vytúženú pozornosť svojho okolia a regionálnych médií. Miestna policajtka Harrisová (Regina Hallová) rozbehne náročné vyšetrovanie a Sue sa len s veľkými ťažkosťami podarí utajiť pravdu pred svojou nevlastnou sestrou, televíznou reportérkou Nancy (Mila Kunisová). Keď sa pátranie rozšíri na celý región Yuba County, Sue sa teší mimoriadnej pozornosti miestnych správ ako najväčšia celebrita štátu Kentucky. Mediálny humbug však privolá pozornosť aj niekoľkých ďalších a veľmi nepríjemných ľudí, ktorí chcú prísť pravde na koreň. V prvom rade je to manželov brat, kriminálnik Petey (Jimmi Simpson), ktorého zaujíma, kam sa podeli čierne milióny, ktoré mal údajne unesený Karl vyprať v banke pre rodinný zločinecký gang, ktorý tvoria Petey, Ray, Mina a jej otec, pán Kim. A okrem stratených troch miliónov ich zaujíma aj prípadné výkupné za údajne uneseného Karla. Komu z nich sa podarí prežiť kolotoč násilia a zločinov, ktoré budú nasledovať? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Samotný příběh vůbec není špatný, ale způsob, jakým byl odvyprávěný, mi moc nesedl. A to mám ráda drsný černý humor ve stylu bratří Coenů, o který se tu scenáristka Amanda Idoko zjevně pokouší. Daří se jí to však se střídavými úspěchy. Žel nijak přesvědčivě nevyznívají ani herecké výkony většiny protagonistů, zejména pak Juliette Lewis zůstává hluboko pod svým standardem. (45%) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pokus o Coenovku s množstvom kladných ale hlúpych ľudí a nešikovných zloduchov, ktorých cesty keď sa pretnú, tak sa začnú kopiť mŕtvoly. V centre deja je domáca puťka v podaní Allison Janney, ktorá mi v tej úlohe dvakrát nesedela. Je tu kopa známych hviezd, ale tie ich figúrky dvakrát zaujímavé alebo sympatické nie sú. Ani na jednej strane barikády. Prvú hodinu sa postupne neskutočne zamotávalo a príliš ma to nebavilo. Ten pokus o čiernohumornú Coenovku sa príliš nevydaril. Užil som si až poslednú pol hodinu v ktorej absurdita prerazila všetky medze a všetci sa tam začali pekne krvavo vraždiť. Vychutnal som si hlavne smrť Awkwafiny, ktorá mi doteraz nevadila, ale tu je extrémne protivná. Pobavilo ma tiež, že po filme Those Who Wish Me Dead, tu máme znova scénu v ktorej tehotná černoška nakope zadok superneschopnému zabijákovi. Finále bolo síce predvídateľné od začiatku, ale nakoniec som to tej Allison celkom prial. Takže celkovo priemer na jedno pozretie, ale potenciál tu bol oveľa väčší. 5/10. P.S. film som si pustil hlavne kvôli Juliette Lewis, ktorú som chcel vidieť v nejakom novšom filme, ale už to nie je žiadna sláva. Skôr naopak. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nakrútiť v dnešnej politicky korektnej dobe poctivú "coenovku" je výkon hodný nadľudského úsilia. Myslím však, že v tomto prípade sa to nakoniec - s vypätím všetkých síl - podarilo. Scenár je absolútne nepredvídateľný, v rámci možností zábavný a aj herecké obsadenie mi celkom sadlo. Takisto druhoplánová mediálna satira bola pomerne trefná. Za štyri srdcervúce tlačovky. (11.12.2021) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Breaking News In Yuba County" je podľa mňa vo výsledku uspokojivá čierna komédia, ktorá sa rozhodne nebráni tomu robiť si čo chce. A všetci herci si to mali možnosť skvele užívať. Musím povedať, že Allison Janney tak skvele zahrala Sue, až je fascinujúce ju sledovať. Ako bude neustále pridávať do svojho príbehu nové a nové zápletky, len aby sa o nej hovorilo, len aby bola populárna, len aby ju ľudia ľutovali. Lebo však po tom ako ju jej tichosť dokopy nedostala nikam a okrem toho jej bol manžel na jej narodeniny neverný a zabudol na ňu, tak si niečo zaslúži nie? Z filmu sa stane absolútne bláznivá jazda. Aspoň z môjho uhla pohľadu. Veľa z toho robia podľa mňa práve postavy a spôsob akým ich herci podávajú. Napríklad výkon Awkwafiny je fakt fascinujúci a mám pocit, že si to užívala so všetkým. Ešte aj so sekerou v hrudníku. Neviem v jadre povedať, či ide o dobrý film alebo nie. V jadre je ten film tak uletený, že miestami som mal pocit, že je mu úplne jedno čo do toho ešte prinesie. Ale realita je taká, že som sa na jeho humor chytal a tie situácie, ktoré tu nastali ma vedeli celkom pobaviť. Ak to nebolo pre vás, pochopím to, no ja som sa úprimne bavil. A ak je cieľom komédie pobaviť, tak to sa filmu podarilo. Hodnotenie: B+ ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Chtěla by to být ostrá satira beroucí si na paškál neutuchající touhu po (nejen) mediální slávě a zájmu, které jsou někteří jedinci schopní obětovat cokoli. Zároveň by to chtěla být dramatická černá komedie jak od bratří Coenů, v níž se obyčejní lidé zapletou se skutečnými zločinci a zamotají se do klubka lží, z něhož se se nedá se ctí vyjít. Snaha tohoto docílit je z filmu jednoznačně patrná, ale nešlape to. Působí to tak nějak upachtěně a celkově outdated. Herecké obsazení kvalitní, ale postavy tolik ne. Vlastně všichni jsou buď zlí, falešní nebo hloupí. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama