Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

char_t 

všetky recenzie používateľa

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Myslím si, že s otcom by sme si rozumeli. Pretože hovoríme rovnakým jazykom, jazykom motoršportu. Myslím nato dosť často. Vzdal by som sa všetkého, aby som to mohol mať.“ Pekný dokument, z ktorého som sa dozvedel zopár faktov, o ktorých som predtým netušil, no zároveň musím skritizovať, že veľa momentov Schumiho kariéry bolo vynechaných (Suzuka 1998, koniec sezóny 1999 a prakticky celé úspešné obdobie po roku 2000). Palec hore dávam Damonovi Hillovi a Eddiemu Irvineovi, ktorí mali x dôvodov nepodieľať sa na tomto dokumente, no napriek tomu účasť neodmietli. Najviac emotívne však boli rozhovory s rodinou, hlavne s manželkou Corrinou, ktorá povedala jednu veľmi krásnu vetu, a síce, že nikdy si nekládla otázku prečo sa to stalo práve im, pretože takéto veci sa proste stávajú aj iným. 60 % ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Celá životná cesta najlepšieho jazdca F1 v doterajšej histórií. Jeho vzostupy aj pády. Súboje so životnými rivalmi. Kolegovia z brandže upustia nejedno milé slovo na margo tejto pretekárskej legendy. Prevedenie: Dokument je veľmi dobre zostrihaný, tak ako to Netflix jednoducho vie. Boli v ňom tie najpodstatnejšie okamihy z trate ale aj so súkromného života. Asi každý vie ako nakoniec Michael dopadol a teda sa dal očakávať emotívny koniec ale ja som čakal že sa dočkáme aspoň pohľadu na Michaela v tejto dobe. Asi chcel aby si ho ľudia pamätali v najlepšom možnom svetle. 82% ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Prostě přehledný životopis legendárního závodníka formule 1, kde promlouvá jeho nejbližší okolí jak z řad spolupracovníků, soupeřů, novinářů tak rodiny včetně manželky a dětí. Je to jako dokument na jejich objednávku, nekonfliktní bez kontroverzí a o současném stavu Schumachera neřeknou téměř nic, ale to skoro nic řekne naprosto všechno smutné, beznadějné, přesto jako důstojný dokumentární pomník to funguje. ()

Reklama

Reklama