Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drobný zlodej Jimmy Kilmarten (David Caruso) sa ožení s peknou Bev (Helen Huntová) a chce zabudnúť na svoj bývalý život. Bratanec Ronnie (Michael Rapaport) ho však prehovorí ešte na jednu údajne výnosnú akciu – účasť na riskantnej operácii gangstra Little Juniora (Nicolas Cage), ktorej cieľom je previezť v kamiónoch do prístavu ukradnuté luxusné autá. Polícia je však pripravená a Jimmy sa ocitne za mrežami. Postupne príde o všetko, na čom mu záležalo. Milovaná žena zahynie vinou gangstrov, ktorí Jimmymu sľúbili, že sa o ňu postarajú, ak odmietne udať spolupáchateľov. A malá dcérka Corinne ho pri návšteve ani nepozná. Rozhodne sa preto pomstiť a získať šancu začať nový, lepší život. Preto prikývne na spoluprácu s políciou. Po prepustení na slobodu sa ožení so svojou švagrinou Rosie (Kathryn Erbeová), nadviaže kontakty s bývalými kumpánmi a snaží sa pre políciu odhaliť zločiny Little Juniora. V snahe zaobstarať potrebné dôkazy niekoľkokrát len tak-tak unikne smrti. Jeho protivníkmi sa však v nebezpečnej hre stanú nielen gangstri, ale aj ziskuchtiví a skorumpovaní policajti. S Jimmyho pomocou sa síce Little Juniora podarí dostať do väzenia, ale Jimmyho život, a najmä životy jeho blízkych, sa ocitajú v nebezpečenstve. A keď mu skorumpovaná FBI odmietne poskytnúť ochranu, kúpi si pištoľ a požiada o pomoc detektíva Calvina (Samuel L. Jackson), jediného policajta, ktorému v tejto chvíli ešte verí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Pracovníci castingu byli nejspíš hodně schopný, když se jim do takovýho nevýraznýho, nudnýho až podprůměrnýho snímku podařilo obsadit tolik známejch tváří. No co, aspoň jsem viděl Davida Carusa alias legendárního Horatia z CSI: Miami v celovečeráku. Nejlepší je ale vyšinutej astmatickej Cage zvedající na bench pressu místo čínky jednu buchtu - asi jediná scéna, která fakt stojí za vidění. ()

cabaday24 

všetky recenzie používateľa

necekal jsem zadnej zazrak a dobre jsem udelal, dej a chovani postav postrada jakoukoliv logiku, navic hlavni hrdina ( Caruso) je fakt odporne zrzavej a dost nesympatickej, takze mozna bych zvladnul cernobilou verzi, ale tohle bylo fakt slaby. Cage alias malej Junior to aspon trosku drzi nad vodou, ale moh dostat trosku vic prostoru ()

Reklama

Richie1 

všetky recenzie používateľa

Ani množství známých herců film nezachránilo. A navíc hlavní postavu zahrál David Caruso, který mi je už od pohledu velmi nesympatický a i jeho herní projev je velmi slabý. Film je u mě propadák - když jsem ho náhodou začal sledovat podruhé a uvědomil si, že jsem ho už jednou viděl, vypnul jsem televizi a šel radši spát :-) ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

HonzaMag 

všetky recenzie používateľa

Trochu mne překvapuje řada odmítavých reakcí. Film mi tak špatný nepřipadal. Cage se ve své netypické roli záporáka docela překonává a místy předvede i více než své klasické výrazové prostředky (rozumněj standardní tři obličeje). V tomto filmu jsem poprvé zaznamenal nenápadného hlavního hrdinu Davida Carusa (který se svým výrazivem také dost šetří - ovšem ke slávě mu později v seriálu Kriminálka Miami stačil pouze jediný výraz, takže zde se ještě docela odvázal). ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (6)

  • Filmový klub je ve skutečnosti malou nevyužívanou obchodní kanceláří, stojící hned vedle restaurace McDonalds v městské části Queens v New Yorku, která byla designérem Melem Bournem upravena speciálně pro potřeby filmařů. (Conspi)
  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)

Reklama

Reklama