Reklama

Reklama

Bad Boy

Trailer 2
Poľsko, 2020, 109 min

Réžia:

Patryk Vega

Hrajú:

Antoni Królikowski, Maciej Stuhr, Katarzyna Zawadzka, Andrzej Grabowski, Małgorzata Kożuchowska, Piotr Stramowski, Zbigniew Zamachowski, Sławomir Peszko (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Dva bratři žijí doma s matkou v brutálním područí otce chuligána, který je fyzicky i psychicky terorizuje. Starší bratr Pawel to už jednoho dne nevydrží a nožem otce zabije. Osudy obou bratrů se poté diametrálně rozdělí, když se z mladšího Piotra (Maciej Stuhr) stane vzorný policista, zatímco Pawel (Antoni Królikowski), stižený svým dávným skutkem, jde ve šlépějích svého otce. Brzy se však cesty obou bratrů znovu protknou, přičemž tentokrát budou oba stát na opačných stranách barikády. (C0r0ner)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (18)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vegov štýl je proste niečo, čo mi veľmi sedí, a nebude asi dlho trvať, kým si ho hodím to top 10 režisérov. Páči sa mi, že si striedavo vyberá prostredie, kde zreflektuje svoje kriminálne, vulgárne a násilné predstavy, ktoré vlastne predstavami ani nie sú. V podstate sa ony reálne dejú, aj keď nie sú vždy na svetle sveta. Poľsko a chuligáni to je pálčivá a stále živá téma nejaká naša belasá šľapka sa s nimi nemôže ani rovnať. Unia Varšava je zaiste odkazom na Legiu, ale tí poľskí rowdies sú rozlezení po celej krajine a ozaj ide z nich strach. Vega si vybral tú surovú stránku, niektoré zábery ani nie sú explicitné, ale chlapa zabolia. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Úvod navnadí, aj po 15 rokoch to pokračuje dobre, no len do istej doby. Veľmi rýchlo zistíte, že tu nepôjde o nejakú vážnu krimi drámu o hooligans a ich kriminálnych aktivitách alebo o vzťahu dvoch bratov, ktorí si nesú z minulosti veľké bremeno. Už pri prvej scéne Stuhra zistíte, že pôjde o odľahčenú akčno-krimi oddychovku s pár brutálnymi scénami (zamerané hlavne na dolné končatiny). Dosť zamrzí, že tvorcovia nepracujú s reálnym klubom, ale vymyslenou Uniou (nejaká parafráza na Legiu?) a všetky tie čachre machre o získanie vlastníctva vrátanie hrania šachu pôsobia nechcene vtipne (vrátane nápadu vyhrať Ligu majstrov). A postupne sa toho nabaľuje čoraz viac, čo vyvrcholí zatýkaním poľskej pobočky FBI :-) a kamiónom s tonou koksu. Škoda, lebo z toho mohla byť vydarená krimi, náznaky tam sú. Aj hlbšie ponorenie do hláv bratov by som privítal (impotencia jedného, záľuba v násilí druhého). Takto tu vlastne zostal Stuhr dosť nevyužitý, keď sa aj polhodinu neobjaví na obrazovke a pozornosť sa sústredí na Krolikowskeho a Zawadzku. Krolikowski hrá dobre, ale na pohľad nepôsobí dostatočne drsne, ani ako parchant, ktorého hrá, takže mu toho jeho šéfa až tak nežeriete. A sme späť pri tom, ako vyznieva celý film, čo podporujú aj scény z trávnika, ktoré nie sú vôbec dobre natočené a vyzerajú ako zápas dedinskej ligy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Patryk Vega trochu jinak, ale pořád kvalitka. Tentokrát se zaměřuje na fotbalové chuligány, kteří se mezi sebou rubou čímkoliv. Má to zajímavé postavy, ostré bitky a nebyl by to Vega kdyby nedošlo na gore chuťovky :) uříznutí nohy Motorovkou neomrzí nikdy a Katarzyna Zawadzka je ženská k pomilování. Bavilo mě to. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

...PRO LIDI JE MNOHEM LEHČÍ UBLÍŽIT TĚM, KTERÉ MILUJÍ, NEŽ TĚM, KTERÝCH SE BOJÍ...Moje druhý setkání s tvorbou Patryka Vegy. A ani tentokrát nezklamal. Syrový film z prostředí polských hooligans(Unie WKS). Nechybí fotbalová politika, bitky, fízlové a kšefty s drogami. Dobře natočeno, dobře zahráno. Akce zaručena, nuda vyloučena. Silný 4 hvězdy. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Co se stane, když své síly spojí nejúspěšnější režisér Polska Vega a největší polská herecká star Stuhr? Vznikne film z atraktivního prostředí fotbalových chuligánů, kde herecky vítězí Antoni Królikowski. Není to akcí nabušená gangsterka, ale Vegův atraktivní rukopis je poznat - hromadné bitky, drogy, akce, auta, pár sadistických scén, prsa Katarzyny Zawadzké, fotbal, motorová pila ... fajn film, ikdyž nepatří mezi Patrykovi nejlepší.( a zdá se mi, že už se trochu opakuje ) ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • V cameu se tu mihne tehdejší polský fotbalový reprezentant Kamil Grosicki v roli kapitána Unie. (Morholt)
  • Štadión, na ktorom Unia Warszawa hrá domáce zápasy, je Mestský štadión vo Wrocławi. (tiradentes)

Reklama

Reklama