Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Veľká Británia David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (339)

ripo 

všetky recenzie používateľa

David Attenborough bol vždy zárukou fantastických dokumentov o prírode. David sa tomu venoval od útlej mladosti, a preto niet divu, že sa vypracoval na pomyselný vrchol dokonalosti prírodopisných dokumentov. Tento tvorca tentoraz sumarizuje svoj život. Má 93 rokov (!!!) a v tomto filme ukazuje priebeh svojho života spätého s prírodou a na číslach uvádza, ako sa iba počas jeho života príroda na našej planéte dramaticky zmenila. Zmenila sa tak, že výhybka smeruje k ďalšiemu masívnemu vymieraniu živočíšnych druhov, ktoré bolo naposledy v čase dinosaurov. Len tentoraz to hrozí aj "pánovi tvorstva", človeku. David okrem vypočítavania toho, čo sme všetko spáchali, však na konci ponúka aj drobné riešenia, z ktorých môžem očakávať veľké výsledky. Veľmi zaujímavé názory, hodné zamyslenia. Film som si pozrel na základe odporúčania Peter Konecny na portáli kinema.sk ....4**** ()

Filmmaniak 

všetky recenzie používateľa

David Attenborough vypráví o svém životě a na pozadí změn, k nimž došlo na Zemi v posledních desetiletích, přichází s přehledným a jasně srozumitelným apelem na ekologické téma. Snímek tak slouží nejen jako perfektní rekapitulace kariéry tohoto slavného dokumentaristy, ale zároveň i jako důležité poselství o stavu životního prostředí, v němž se ovšem namísto hledání viníků představují konstruktivní návrhy a vize. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Důležité svědectví, kde lepší než všechny impozantní záběry přírod, je sám dobrodruh Attenborough a jeho varovný stařecký projev z hloubi srdce. Smutný a ještě smutnější, přesto v závěru povznese a končí s nadějí - pojďme doufat, se vší naší znalostí a suverenitou, že lidstvo vážně zmoudří, neodjebe si ekosystém a nepřivodí vlastní doom. Ať už v kauze globálního oteplování panuje sebevětší-menší míra informačních zmatků, nesmyslů a korupce, nehledě na strany, kde kdo osobně stojíte, tak na optimalizaci hospodaření ve prospěch planety se snad všichni shodneme. Pátá hvězda jako povinnost. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"David Attenborough: A Life on Our Planet". Konečne som si to pozrel. Najmä po tom ako som čítal, že toto je film, ktorý by si mali pozrieť všetci. A jediné čo k tomu môžem povedať je - áno, toto by si skutočne mali pozrieť všetci. David Attenborough totiž nepôsobí ani ako by nám dával káranie alebo nám hovoril, čo nesmieme a podobne. Jednoducho a racionálne s kvalitnou dávkou argumentov a rokmi pozorovania nám povedal aká je realita. Povedal nám všetkým pravdu do tváre. A je to skutočne desivé si uvedomiť, že takto to reálne je a začiatok tejto katastrofy sa začal už niekedy dávno predtým, než sme kedy ľudia ako ja existovali. A pritom je to tak jednoduché. Keby sa skutočne všetci začneme starať o prírodu a začali by sme s ňou žiť vo väčšej harmónii, je vidieť, že by sa veci mohli opäť ustáliť a mohli by sme žiť plnohodnotnejšie. Záver nám skvele ukazuje jednu podstatnú vec. Možno nezničíme planétu. Príroda si svoju cestu nájde a začne si svoje brať späť. Skôr, či neskôr. Ale otázkou je, či tu ešte vtedy budeme my. A to je podľa mňa veľmi dobrá otázka, ktorú by sme si mali položiť. Davidovi Attenboroughovi to už môže byť jedno. Ak by zajtra zomrel, mohol by povedať, že prežil dlhý a plnohodnotný život. Ale prežijeme taký život aj my? Film, ktorý by mal byť základom pre výuku na základných školách. Súhlasím so sochokingom. Hodnotenie: A+ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Meno Attenborough sa v budúcnosti určite stane synonymom slova "dychberúci". Lenže okrem záberov prichádza v tomto najnovšom počine starý pán aj so silným posolstvom. Ještěrákov koment sa mi páči najviac a z neho si vyberám ako hlavnú myšlienku práve túto: Prečo človek rieši antropocentricke kraviny typu LGBT, gender, covid, BLM, keď sa mu rúca celý ekosystém and hlavou? Pán Attenborough, ešte veľa zdravých rokov prajem! Máte pre tento svet nezastúpiteľnú hodnotu. ()

Galéria (31)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (viac)

Reklama

Reklama