Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nie je jasné, čo presne sa stalo, keď bol devätnásťročný Talib Ben Hassi v policajnej väzbe. Policajti Jens a Mike sú na bežnej hliadke v kodanskom gete vo chvíli, keď rozhlas oznámi Talibovu smrť. Správa roznieti nekontrolovateľnú vzburu mládeže v gete, ktorá túži po odplate. Odrazu sa obaja policajti ocitnú v pasci a musia bojovať zubami-nechtami, aby našli cestu von. Nadčasový triler o policajnej brutalite a rasovom napätí vás rovnako ako francúzsky film Bedári nenechá chladným voči násiliu, ktoré číha z každej strany. (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (72)

Strandmon 

všetky recenzie používateľa

Uvodní seznamovačka a rozkoukávačka mě dost nudila, pak se to po sledu událostí docela rozjelo, ale zase jenom na chvíli. Shorta se bohužel nedokáže udržet po celou dobu v nějakém větším tempu a v dosti pasážích se vleče, nezvládá udržet divákovu pozornost a už vůbec neumí být nějak napínavá. Herecky sice zvládnuté obstojně a i ta atmosféra drsných ghett celkem funguje, ale dějově to dost vázne. Prostě průměrný thriller na jedno podívaní a pokud bych měl doporučit podobný film zvolil bych spíše skvělý Crown Vic (2019) nebo famózní Patrolu (2012) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Muslimske geto v Danskom state. Tam sa boja poslat posily i politici a policia tu pracu povazuje za trest. Multi kulti propaganda, ktora sa sinie z mainstreamovych medii este nestihla ludi presvedcit o tom, ze multi kulti s islamom je mozne. Zaroven ale plati ze stret civilizacii je dementalna picoida. Tomu veria snad len nackovia, ktori sami vojnu povazuju za dobro a chcu vidiet krv. Ja sam som kverulant, spekulant. Multi kulti propaganda me nepresvedcila ze je zivotaschopna, no v stret civilzacii a v podobne dementalne picoidy rozhodne neverim. Policia sama to ma zapeklite - na boj s organizovanymi gangami nestaci /su moderni, maju k dispozicii najvykonnejsie stroje, technologie/ a policia vzdy tahala za kratsi koniec. V policii pracuje ale kopa ludi co si cti boj dobra so zlom, taxa pred politikmi praca policie vzdy nejako ospravedlni a navysi sa rozpocet. Pochopitelne, na ukor a na vrub buducich generacii, zvysime deficit. Druha generacia moslimov v Zapadnej Europe je radikalnejsia nez ta prva. A predsa tam ziju statisice moslimov, ktori sa nevyhadzuju do ovzdusia. Stret civilizacii sa proste nekona. Ako z toho von ? To ja neviem, viem len, ze raz multikulti odmietol isty Hytler /mlel hovna typu Ubermensch, Untermensch, herrenvolk, kopa Nemcov uverila konspiracnym teoriam/- no a vieme, ze to dopadlo - najnicivejsou vojnou v historii tejto planety - konkretne Druhou Svetovou Vojnou : 75 % ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento film treba brať ako krásnu sondu do multikulturálnej spoločnosti, na to ako to perfektne funguje, všetci žijú v mieri a súhlasia s demokratickými liberálnymi hodnotami. Alebo je to inak? Už sa nám to odvážili prezentovať Francúzi v Bedároch (2019), kde človek vidí, ako sa z krajina galského kohúta pomaly mení na Nigériu. Hoci zanovití antifáci a iná teroristická svoloč bude tvrdiť, že také ako no-go zóny je len extrémistický výmysel, už aj niektorí filmári, dokumentaristi ale aj bežní turisti vidia, že sú to klamári najvyššieho rangu. Preto tento film treba hodnotiť vyššie, s tým, že poukázal na to, aká situácia už bežne v západných spoločnostiach funguje. Jasné, že obsahuje aj prvky obhajoby, že nie každý pričmudenec je zlý, že je veľa bielych rasistov a podobné nezmysly, ale na druhej strane ukazuje aj rabovanie obchodov alebo to, že v tom štáte dánskom je už príliš veľa neprispôsobivých, že celé to poňatie mnohokultúrneho štátu už zlyháva. A v tom vidím prínos, pretože liberálna tlačenka do hlavy aj v kinematografii je stále silnejšia. Je potrebné si tiež uvedomiť, že ak toto čo najskôr nevyriešime (ak už nie je neskoro), svet smeruje do nevyhnutného konfliktu. Všimnite si koľko antagonistických postojov tu už máme. Liberáli vs konzervatívci, čierni vs bieli, západná civilizácia vs Rusko a Čína, islam vs kresťanstvo ale aj ateizmus. Z tohto si namiešajte vzorku ľudí a v podstate zistíte, že pomaly bude každý proti každému. Liberál odsudzuje kresťanov ale miluje islam, no islamista ho chce vidieť mŕtveho. Na kresťanskej bohoslužbe sa môžu stretnúť vyznávači jednej cirkvi, no ak tam budú bieli s čiernymi, kľudne môže dôjsť k rasovej neznášanlivosti. A to z oboch strán, nielen z tej bielej ako je médiami podsúvané. To čo sa dovoľuje USA, nie je dovolené Rusku - Kosovo vraj spravodlivo nepatrí Srbom, pretože tam ich nežije väčšina, ale to isté o Kryme už neplatí. Vo svete je už tak veľa ideových konfliktov, že v podstate sedíme na rozbuške a čaká sa, kto ju prvý odistí. Hoci Shorta neprechádza až do takejto hĺbky, minimálne načrtol dnešnú situáciu, ktorá sa prejavuje aj na konfliktoch medzi policajtami. No ak sa vám film nebude páčiť myšlienkovo, minimálne je dobrý ako kriminálka. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Dánská reakce na Francouzské Bídníky a vychází nám z toho intenzivní a adrenalinová jízda! Příběh se soustředí na policejní patrolu o dvou policistech, kteří se vzájemně moc nemusí, ale to netuší, že je čeká jedna z nejhorších nocích ve službě. Zrovna vyhlásí, že 19 letý Arab po policejní brutalitě podlehl zranění a vypuknou nepokoje v místním ghettu, kde se právě oni dva nacházejí. Film má strhující tempo, mladí arabové jsou nepříjemní a nekompromisní, Dánské ghetto působí jako peklo na zemi, tam bydlet nevýjdu z domu ani nakoupit. Střílí se tu, běhá se tu, skrývá se tu, atmosféra hutná, napětí nepolevuje, pomoc žádná a šance na přežití mizivá. Dánsko po Rytířích Spravedlnosti trefilo další hit. Působí to jako film dle skutečných událostí, avšak to jsem se nikde bohužel nedočetl. Příběh****, Akce*** Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Být policistou v multikulturních ghettech dnešní Kodaně není žádný med a když se přileje trošku hořlaviny do rozpáleného a výbušného prostředí a spojí se to s větší dávkou smůly, strhne se pěkná mela a z pohodové služby se stane rázem boj o život. Na poměry akčního žánru, kdy, přiznejme si, tvůrci obvykle kvalitní scénář nepovažují za něco, co je pro diváka akčních podívaných důležité (někdy mám pocit, že na scénář úplně rezignují), je Shorta velmi dobrá žánrovka. Jde o provokativní, morálně nejednoznačnou adrenalinovou jízdu podpořenou zlověstným soundtrackem napříč betovonou džunglí, kdy jste obklopeni nenávistí a po boku s parťákem, kterému tak úplně nemůžete věřit. Kdyby si režisér odpustil pár úliteb popkornovému divákovi, mohlo to být i za pět hvězdiček, protože zrežírované i zahrané je to špičkově. Celkový dojem: 85 %. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)

Reklama

Reklama