Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Určitě silné téma, které mohlo mnohé nabídnout, ale když máte nějaký film podle skutečné události a jediné, co je na tom poutavé, že najdou mrtvá těla prostitutek, mi přijde jako chabá konstrukce, kterou zacloumá i jemný větřík. Dramatická linka se docela povedla a musím uznat, že Amy Ryan to drží nad vodou, jinak by to bylo ještě ostudnější. Inu, ne vždy se zadaří a není každý den posvícení. Zde takový neurčitý polotovar bez závěru či myšlenky. 35% ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

V první řadě je úděsné, že se něco takového stalo, a s takovým výsledkem... Film popisuje jeden případ, jenž se propojí s těmi ostatními. Je to celkem napínavé, ale nemá to jinak žádnou zvláštní dynamiku. Gabriela Byrna jsem dlouho nikde neviděl a působil nesmírně unaveně a unyle, asi tak mohl vypadat detektiv, kterého měl představovat a se svižností, s níž v onom případu postupoval. Průměrný film. ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Drž se, ševče, svého kopyta! Aneb pokud po celém světě sbíráte ocenění za přínosné dokumenty, nemusí to nutně znamenat, že až budete chtít poprvé přičichnout k natočení plnohodnotného celovečeráku, bude to zaručená bomba! Naopak. Může z toho totiž snadno vzejít zkratkovitý polotovar na pomezí právě hraného dokumentu a nudného thrilleru, který celou dobu neví, čím chce vlastně být. Není to ani drama, ani krimi, ani mysteriózní detektivka. Je to prostě jako kdyby pejsek s kočičkou viděli True Detective, a snažili se v záři jeho slávy natočit vlastní žánrovou pecku. Uf. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Lost Girls" toho podľa mňa neprináša moc. V prvom rade máme príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorý by mal byť zaujímavý, no v skutočnosti to nie je spracované tak, aby ma to nejako výrazne zaujalo. Nemá to ani režisérsky štýl, ani nejaké výnimočné momentky, ani vysoko zaujímavé postavy. Plus pôsobia často zbytočne. Realita je taká, že je tu veľké množstvo postáv, ktoré sa dali jednoducho vyhodiť z príbehu a dokopy by sme o nič zásadné neprišli. Sú tam asi len preto, že je to podľa skutočnej udalosti. No nič výrazné s nimi nespravia, nedajú im nič čo by ich nejako posúvalo a nakoniec celý film stojí na jeho cieli, matke a detektívovi, čo to vyšetruje. A ostatní sú tam okrajovo. A to je aj hlavný dôvod, prečo ma tento film tak veľmi nezaujal. Herecké výkony sú funkčné a je fajn, že sa dočkáme aj záveru, no celkové vyšetrovanie je mdlé, atmosféra tu moc silná nie je, postavy toho moc nepridávajú a s výnimkou záveru som na nič dokopy nečakal. Čo viac mám k tomu dodať? Film má Lolu Kirke a Oonu Laurence, a ani tak som si nenašiel nič výrazné, čo by som pochválil. Lebo nemám dokopy čo na filme vyzdvihnúť. Je to proste definícia slova - Meh. Hodnotenie: C ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Stratené dievčatá” , ktoré sú už bohužiaľ aj zamordované, ponechané v húštinách, v kroví i pod pieskom u Long Islandu, kde sú všade napospas roztrúsené. Ako sa postupne ukazuje, pozostatkov je viacero, väčšinou patria sexuálnym pracovníčkam na plný úväzok, medzi ktorými by mala byť aj čerstvo nezvestná a zmiznutá Shannan Gilbert, pokiaľ sa ale nenájdu jej kosti, prípad ostáva stále otvorený. Jej matka Mari ju očakáva s otvorenou náručou, (bodaj by aj nie, keď často pendlovala po pestúnskych rodinách), keďže má dôjsť na návštevu, ale sa vôbec neukáže, ani nezdvíha telefón, a tak začína šípiť, že niečo nie je v naprostom poriadku, pričom materinský inštinkt sa preukáže vo svojej najväčšej sile. Naráža na nezáujem zo strany polície, a tak pátra na vlastnú päsť. Dr. Peter Hackett vie o tomto prípade oveľa viac, ako dokáže vôbec pripustiť. Začínajú sa objavovať niekoľké indície, ktoré by mohli dopomôcť objasniť nevyriešenú záležitosť, ktorá matke i dvom zvyšným dcéram nedáva spávať. Ako sa veci vlastne majú ? Mám tu buď čistokrvného, sériového vraha, ktorý má na svedomí, takmer dvadsiatku obetí, alebo žeby bol nakoniec niekto vinný (podozrivý) z postáv, ktoré sa mi pred očami mihotali ? Tak, tento záhadný rébus nechám na divákoch, nech si to už vysvetlia po svojom. _ Pár postrehov k filmu. Je vskutku naozaj príšerne nakrútený ! Je to ešte asi horšie, než bársktorá, ľubovoľná epizóda hocakého, debilného, kriminálneho seriálu, vysielaného večer na (Hnojke), pardon, chcel som povedať na Jojke ! Prístupnosť snímku je "R" , čiže postavy si absolútne nedávajú pozor na jazyk. Nadáva sa tu o stošesť. Na jednej strane to pomáha navodiť samotnú »atmosféru« , no na strane druhej, to zásadne ničomu neprospievalo, teda ľudovo skonštatujem, že: „Ani z voza, ani na voz” ! Biedny film podľa skutočných udalostí, keď už ani horšia kombinácia biedny/skutočný byť nemôže ! Ľutujem premárneného potenciálu režisérky Liz Garbus ! ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (6)

  • Film je založen na základě stejnojmenné knihy od Roberta Kolkera. (Tejkina)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. ledna 2020 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama