Reklama

Reklama

Napätie

Trailer 1

VOD (1)

Zdravotnú sestru Val čaká jej prvý pracovný deň v schátranej londýnskej nemocnici Je, ale mladá a nepriebojná, preto jej hneď vrchná sestra priradí nočnú smenu. A čo horšie. Na túto noc je naplánovaná odstávka prúdu. Väčšina nemocnica je evakuovaná, zostávajú len pacienti z jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorí by prevoz pravdepodobne neprežili a hŕstka zamestnancov. Svetlá zhasnú, nemocnicou pomaly preteká šero meniace sa v temnotu. V temnote sa skrýva desivé a neľudské zlo. A Valina nevinnosť je presne to, čo skryté zlo prebudilo. Val razom ľutuje, že na otázku, či sa bojí tmy, neodpovedala áno. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (105)

classic 

všetky recenzie používateľa

Sila” , ktorá sa v januári roku 1974 zhmotnila východo-londýnskej kráľovskej ošetrovne, naberá čoraz viac na sile, a keď si do toho taktiež primiešam i výpadky elektrickej energie kvôli úsporám, tak som skalopevne presvedčený o tom, že nočná šichta bude pre novú ošetrovateľku na pediatrii, stopercentne životnou skúškou, ktorá ju možno natrvalo i poznačí... ? Skrátka, počas tej najväčšej tmy, začína fungovať naša predstavivosť na plné obrátky, čoho nie je žiadnou výnimkou ani krehká a najmä sympatická Val, ktorá práve sem prišla (za)žiadať o prácu, v čom jej vrchná sestra vyhovie, a to môžem zároveň považovať za osudovú chybu, ale zase na druhej strane by nikdy nerozlúskla túto hádanku, ktorá je (zatiaľ) pred svetom v naprostom utajení... Nebudem teraz bližšie špecifikovať, o čo sa to vlastne jedná, ale akonáhle sa totižto zmienim o (ne)známej "entite" , tak už všetci budú isto vedieť, skade vskutku ten vietor fúka ? Ak ste si už sami stihli odpovedať, že sa pred nami čoskoro zobrazí "duchársky príbeh" , tak ste určite na správnej stope, pretože táto noc len tak rýchlo neskončí, ba ani hneď to nasledujúce ráno, ktoré toho ešte veľa zodpovie, a súčasne i odpovie na niekoľko kľúčových otázok, ktoré našej protagonistke nedali vôbec spávať... / Režisérka a autorka scenára Corrina Faithová, spolu s kameramankou Laurou Bellinghamovou, nakrútili zaujímavý horor, v ktorom by sa "napätie" dalo (doslova) krájať na márne kúsky, čo má na svedomí tiež práca so zvukom, či hotová montáž, keď po spojení si všetkých filmových zložiek dohromady, sa ponúka intenzívny zimomriavkový zážitok, aký sa v podstate každý deň len tak nevidí. A nakoniec sa nezmieniť o Rose Williamsovej, by bolo rovnako osudovou chybou, však ? Podala (nad)štandardný herecký výkon, ktorý mi ju zakaždým pripomenie, keď na ňu niekde natrafím. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Poctivá britská dobová duchařina, která má určité aktuální sociální přesahy, ale primárně naštěstí nezapomíná na to, že by měl horor diváka aspoň trochu postrašit. Poloopuštěná nemocnice uprostřed Londýna v sedmdesátých letech, v době pravidelných celonočních odstávek elektrického proudu, je pro takové postrašení místem jako stvořeným. The Power se rozbíhá možná lehce pomalu, ale u té ústřední noční sekvence jsem si spokojeně vrněl. Fakt hezky natočená věc, která umí znepokojit a vyvolat mrazení. Už jsem se těšil, že to v tomhle módu vydrží až do konce, a ono bohužel ne. Závěr je tedy za mne trošku těžkopádný, na druhou stranu nabídl relativně smysluplné zakončení a celkově pozitivní dojem nezkazil. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Taká hororovejšia sestra Ratchedová. Hlavná herečka velmi neprekvapila. Ani celkovo tento hororový počin, teraz neviem či to dokonca nebolo slabšie ako saw. Ale pár slušných momentov sa našlo. Aj keď ako zase poznamenal obľubený uživateľ. Tých tmavych scén bolo priveľa. Záver tiež nic moc. Neškodný priemer na ktorý by som do kinosály určite nešiel. 3* ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Začátek mne příliš nebavil a tak jsem měl o filmu velké pochybnosti. Zprvu totiž nešlo o nic víc, než o uťáplou jeptišku bloudící v noci po chodbách nemocnice za doprovodu pravidelných, i když nepříliš účinných lekacích scén a nezajímavých rozhovorů s protivnými kolegy. Naštěstí hororové prvky se postupem filmu zlepšovaly a i když se příběhově nejednalo o nic převratného, tak to nakonec byla celkem úctyhodná duchařina. 55% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Úprimne som pri mnohých tmavých scénach poriadne nevidel čo sa deje (určite si pri sledovaní filmu zhasnite a zvýšte na televízii jas). Príbeh sa snažil byť príliš komplikovaný, napriek tomu, že jeho zápletka bola v podstate úplne jednoduchá a v hororovom žánre ničím výnimočná. Pochváliť však môžem atmosferické priestory, miestami slušné napätie a sympatickú hlavnú herečku. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)
  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)

Reklama

Reklama