Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho meno poznajú všetci, ale vysloviť si ho netrúfne nikto. Kultový hrdina všetkých strašidelných historiek, ktorého poznávacím znakom je zlovestný hák natretý medom a roj včiel. Stačí ho päťkrát vyvolať pred zrkadlom a on sa objaví - tentokrát v galérii moderného umenia. Mladý výtvarník Anthony má pocit, že jeho kariéra stagnuje a on potrebuje nový impulz, aby mohol pokračovať v tvorbe. Jedného dňa mu kamarát porozpráva tragický príbeh o tom, ako sa zrodil muž s hákom a prečo začal vraždiť. Anthony je tou legendou úplne fascinovaný a začne pátrať po ďalších okolnostiach. Jeho obrazy zrazu získavajú temný nádych a postupne sa na nich začína objavovať jediná tvár... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (245)

Happens 

všetky recenzie používateľa

Au, moje oči. Tak toto je zřejmě "vlhký sen utiskovaných afroameričanů" (a především režisérky, která skloňuje rasismus a genderismus v každém interview. Rasistický snímek (ale tentokrát proti bílým) je patrně věnován památce George Floyda. Každý bílý je v tomto filmu pytel hnusu a rasismu, který si zasluhuje zemřít (a taky zemře). Polarizované stereotypy se zabijačkou bez hloubky. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Treba upozornit, ze to nie je remake ale regulerny sequel. A velmi vydareny. Atmosferu to ma fajnu, vrazdy su kreativne a aj pribehovo to dokaze prijemne prekvapit. Navyse to celkom pekne buduje mytologiu. Ma to niekolko nadherne kreativnych momentov (uvodne titulky su vizualne krasne, zrkadlove snimanie, riesenie retrospektiv je tiez parada). Trochu zamrzi, ze citit absenciu vacsieho rozpoctu, poslabsieho zaverecneho aktu a ten neprijemne prehnany Peelovsky rasizmus ehm.... teda aktivizmus. Celkovo velmi vydarene prijemne prekvapenie. Pochopitelne nie tak originalne a dobre ako jednicka, no dostatocne podnetne a zabavne. Velmi silnych 7/10 ()

Reklama

JASON_X odpad!

všetky recenzie používateľa

Nového Candymana bez rozmýšlení hodnotím opět maximálně, stejně jako prvního. Jen na rozdíl od jedničky tu nepoužívám hvězdy, ale lejna. Jde vskutku (i na dnešní poměry) o výjimečnou zhovadilost, napěchovanou bezpočtem angažovaných odkazů na rasismem trpící černochy, na to, jak je bílí nechávají živořit ve vybydlených ghetech (kdo jim je asi vybydlel?), jak je nespravedlivě lynčují, jak je šikanuje rasistická policie (která je přitom aspoň ve velkých městech určitě už dávno multirasová), a tak podobně. A samozřejmě nemůže chybět ani párek gejů, vždyť přece žijeme v pokrokové době. Dlouho jsem chtěl dát aspoň jednu hvězdu, třeba za estetické vizuálno, nebo za záběr do oken nočního domu s vražděnou kritičkou, ale závěr s takřka démonickými bílými poliši mi opravdu zvedl mandle, kufr i tlak. A nejvíc mě štve, že jsem dal téhle bezbřehé sračce přednost před asi desítkou jiných filmů z mého aktuálního playlistu. ()

kiddo 

všetky recenzie používateľa

SPOILER: co původně bylo postavené na standardním pohádkovém motivu trestu za transgresi a porušení morálního tabu, se v remaku přerozuje prvně ve zvládací mechanismus, jímž se perzekvovaná komunita distancuje od traumatu z vlastní perzekuce, a pak v nástroj ochrany a pomsty. Tak trochu kdyby Luke Cage měl aférku s Babadookem. No nevím. Téma fajn, ale dostaví se až skoro na závěr, po hodině, kdy si člověk říká, že on ten první Candyman je vlastně pořád sám o sobě dost aktuální a remake toho zas tolik nového nepřináší. Ale tak aspoň se můžou místní hovádka zas jednou pohoršovat nad tím, že série o jednom rasově motivovaném lynči je nAJedNOu nějaká politická, to je vždycky prča. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že nebyť jednej veci, ktorá mi kazila dojem, tak "Candyman" by bol skutočne skvelý hororový film, aký som chcel už tento rok vidieť celkom dlho. Má to atmosféru, má to zaujímavé postavy a dokonca aj vizuálne vie byť film miestami celkom drsný. Je pravda, že scénka na záchodoch v škole mohla byť spracovaná kvalitnejšie a mohli sme reálne aj vidieť čo sa deje, no inak si myslím, že vizuálna stránka filmu je dobrá. Rovnako aj pri tých maľbách som mal miestami pocit, že tvorcovia dali do toho dobrú atmosféru. Problém, ktorý s filmom mám je trošku jeho politické zasadenie. Viem, že teraz je atmosféra v Amerike opäť silnejšia a pahreby sa rozdúchali, no je problém, keď celý film pôsobí trošku ako keby to chceli spracovať ako "BLM" propagandu. Ja som proti rasizmu a viem, že to majú afroameričania v mnohom náročné,  no tento film sa tak neskutočne snaží zatlačiť na strunu, kde všetky obete filmu sú biele a černosi sú tí, ktorým bolo roky krivdené. A úprimne ma to iritovalo. Pretože keby to nepôsobilo celé tak čierno-bielo, tak by som to dokázal možno aj inak brať. No toto pokazilo celý tón. Čo však filmu vysoko prospelo sú všetky scénky, kde sa rozprávajú príbehy a sú podané pomocou vystrihnutých bábok, ktoré sú natieňované na stenu. Skvelý nápad. Hodnotenie: B ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (5)

  • Tony Todd si roli Candymana zahrál i v dřívějších filmech o Candymanovi (Candyman – 1992, Candyman 2: Sbohem masu – 1995, Candyman 3: Den smrti – 1999). Roli si zopakovala také Vanessa Estelle Williams. Tu si můžeme pamatovat jako postavu Anne-Marie McCoy, obyvatelku Cabrini-Green, jejíž dítě vzal v původním snímku Candyman. (SONY_)

Súvisiace novinky

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (viac)

Candyman a Wonder Woman se odkládají

Candyman a Wonder Woman se odkládají

13.09.2020

Před pár dny jsme psali, že studio Warner Bros. vážně zvažovalo odsun svých dvou největších chystaných premiér – Wonder Woman 1984 a Duny. Nakonec došlo oficiálně k odsunu pouze WW84, a to na 23.… (viac)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (viac)

Reklama

Reklama