Reklama

Reklama

Keď mal Scott Carlin (Pete Davidson) sedem rokov, prišiel o otca hasiča, ktorý zahynul v službe pri záchrannej akcii. Dnes, keď má dvadsaťpäť, žije naďalej doma so svojou prepracovanou matkou Margie (Marisa Tomeiová) v newyorskej štvrti Staten Island. Zatiaľ čo jeho sestra Claire (Maude Apatowová) chodí na vysokú školu, on sa poflakuje po večierkoch, berie drogy a sníva o tom, že sa presadí ako tatér. O jeho schopnostiach však nie sú presvedčení ani jeho priatelia, ktorých využíva ako pokusných králikov na tetovanie. Po tom, čo sa jeho matka rozhodne žiť s Rayom Bishopom (Bill Burr), ktorý je okrem iného aj hasič, Scott ho namiesto otvorenej náruče privíta s nevôľou. Spočiatku sa snaží ich vzťah prekaziť, keď ho však vyhodia z domu, kúsok po kúsku prehodnocuje svoj doterajší život a začína pochybovať o minulosti. Z núdze prespáva na hasičskej stanici, kde aj trochu pracuje a spoznáva, ako v skutočnosti funguje kamarátstvo medzi hasičmi. Hoci nedokáže pochopiť, ako hasiči – rodičia, ktorí majú deti, každý deň vykonávajú svoju životu nebezpečnú prácu, hasiči a hasičky mu rozprávajú, čo znamená byť hrdinom a aký senzačný chlap bol jeho otec. Jeho najsilnejšou oporou v živote sa stane hasičský veterán Papa (Steve Buscemi). (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (89)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nuž jediný skutočný problém ktorý s filmom mám je Pete Davidson. Je nesympatický, a dobrú hodinu a pol sa správa ako úplný asshole. Apatow opustil od svojich feel real comedy a dostal sa na podivný milník vo svojej kariére, kde točí filmy o nesympatických ľuďoch. Trainwreck bola pre mňa podobným utrpením. Najviac poteší trio Bill Burr(ten je tu najvýraznejší) Tomei( tradične) a Buscemi( pretože je klasik). Dokonca aj Moises Arias hrá tú svoju civilnosť na jednotku ( škoda, že nedostal viac priestoru.. hlavne je jeho charakter úplne iný ako v Mofos). Film sa snaží o ľudskosť, snaží sa o vtip ale je vo všetkom niekde na pol cesty. Je to žánrovka, ktorá sa hrá na niečo viac. V skutočnosti je to veľmi povrchná sonda, ktorá je konvenčná, miestami nudná a vo svojej pointe veľmi simple minded. Dopozeral som, ale asi mi bude musieť niekto vysvetliť, prečo toto potrebovalo na taký príbeh 136 minút. Maude Apatow ale vyrástla do krásy. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film, ktorý pôsobí spočiatku veľmi ľahkovážne, no na konci sú dojmy úplne opačné. Celé sa to síce točí okolo "strateného" Scotta, ku ktorému najprv každý asi bude cítiť opovrhnutie, no postupne prichádza akési precitnutie a napokon to s ním vyzerá vcelku priaznivo. Rozhodne zaujímavá postava. Príbeh egocentrického Scotta mal takú pravú bittersweet esenciu, ktorá tomu dodala ten správny feeling a aj spád. Len škoda, že to malo viacero hluchých fáz a potenciálne zaujímavých scén, ktoré boli akoby useknuté a až príliš sa to točilo okolo rovnakých bodov. Celkový dojem kdesi na hranici priemeru. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Niekedy naozaj pomôže vyhadzov z domu .. a partia správnych ľudí. Film plný skvelých dialógov, dojímavých momentov, výborných postáv, aj vtipné hlášky sa objavia a muzika je dokonalá. Pete mi bol vždy sympatický, ale teraz je ešte viac ... a vôbec, všetci boli výborní. ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Pete Davidson šel celou dobu nějak kolem mě, protože stand upy zas tolik nesleduji, ale zaujal mě v Big Time Adolescence, takže jsem od King of Staten Island čekal mnoho. Zároveň jde o spojení životního příběhu Peta Davidsona s umem Judda Apatowa. Bohužel Apatow už není co býval a také se zde více hodí škatulka drama spíše než komedie. Nemá to spád a se stopáží více než dvou hodin se ani není co divit. Nejde o vůbec špatný film, protože očekávání byla úplně někde jinde. Pete Davidson už se asi těžko zbaví téhle škatulky neschopného zastydlého puberťáka a také Bill Burr (kterého normálně zbožňuji), ale ten by se spíše měl radši držet stand up výstupů. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„V tom je problém Staten Islandu. Nemáme tu žádný super lidi z ostatních čtvrtí. Nikdo sem nepřijde. Zbývají nám jen ti kokoti, co tu bydlí.“ - „To mluvíš o nás. A před náma!“ - „Tak trochu..“ K filmu jsem se dostal díky Davidsonovi, který mě zaujal v o rok starším Big Time Adolescence. A do určité míry si byli Zeke a Pete podobní, přesto v novějším snímku dostal herec mnohem větší prostor a dobře se s tím popasoval. Navíc to téma pro něj bylo i osobní. Ale těch vyloženě vážných míst tu není zase tolik, vlastně bych si troufl říct, že pohodové převládají. A pokud vypnete a necháte se vtáhnout uvolněnou atmosférou, tak si třeba užijete i ten sice jednodušší, přesto ale povětšinou fungující humor (ať už Pete zrovna hulí u Spongeboba, bojuje v restauraci o dýška, dělá vzornou chůvu či třeba profesionálně hlídá při přepadení). A pak přežijete i trochu toho (nezbytného?) sentimentu. Konec byl též docela fajn, takže celkově dám slušné 4*. „Možná jsi k tomu už dozrál a ani to nevíš.“ - „Takže mě vyhazuješ?!“ - „Ne…jen chci, aby sis do léta našel vlastní byt.“ ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Steve Buscemi bol pred herectvom požiarnik a počas jedenásteho septembra sa vrátil do služby. (Cable)
  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)

Súvisiace novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama