Reklama

Reklama

Keď mal Scott Carlin (Pete Davidson) sedem rokov, prišiel o otca hasiča, ktorý zahynul v službe pri záchrannej akcii. Dnes, keď má dvadsaťpäť, žije naďalej doma so svojou prepracovanou matkou Margie (Marisa Tomeiová) v newyorskej štvrti Staten Island. Zatiaľ čo jeho sestra Claire (Maude Apatowová) chodí na vysokú školu, on sa poflakuje po večierkoch, berie drogy a sníva o tom, že sa presadí ako tatér. O jeho schopnostiach však nie sú presvedčení ani jeho priatelia, ktorých využíva ako pokusných králikov na tetovanie. Po tom, čo sa jeho matka rozhodne žiť s Rayom Bishopom (Bill Burr), ktorý je okrem iného aj hasič, Scott ho namiesto otvorenej náruče privíta s nevôľou. Spočiatku sa snaží ich vzťah prekaziť, keď ho však vyhodia z domu, kúsok po kúsku prehodnocuje svoj doterajší život a začína pochybovať o minulosti. Z núdze prespáva na hasičskej stanici, kde aj trochu pracuje a spoznáva, ako v skutočnosti funguje kamarátstvo medzi hasičmi. Hoci nedokáže pochopiť, ako hasiči – rodičia, ktorí majú deti, každý deň vykonávajú svoju životu nebezpečnú prácu, hasiči a hasičky mu rozprávajú, čo znamená byť hrdinom a aký senzačný chlap bol jeho otec. Jeho najsilnejšou oporou v živote sa stane hasičský veterán Papa (Steve Buscemi). (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (89)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Kráľ ostrova Staten” , je jednak úplne najnovší filmový prírastok komediálneho režiséra Judda Apatowa, ktorý sa zároveň na československej filmovej databáze, ako vôbec prvý, konečne vyšvihol nad 70 %, čiže už hádam i natrvalo bude svietiť načerveno, pričom, úprimne povedané, že ešte nič hlbokomyselné to neznamená, ak sa vám trebárs podarí takto postúpiť do priaznivých výšin, čo by sa dalo pripísať aj nejakému štigru, či súcitu, aby aspoň jeden film bol v červených číslach... ? Zrejme si po päť ročnej dlhšej pauze od posledného režírovania Vykoľajenej, dal naozaj extra záležať na tom, aby nakrútil čo najviac - najvhodnejší námet, ako priamo zo života, ktorý by nevymyslel ani ten najlepší hollywoodsky scenárista... ? Pôvodne to vyzerá iba ako bežne drzý, rutinný snímok, v ktorom postavy neustále hrešia, so slabšie prepracovanou zápletkou, kde sa podstatne dlhú chvíľu ani nič zaujímavé nedeje, ak nepočítam fajčenie trávy, či víziu tetovacej reštiky, áno, samými "kerkami" sa to tu tiež len tak hemží, lebo Scott je ináč i (ne)profesionálnym tatérom, a k tomu vypadá, ako aj nesympatický a nevychovaný spratek, t. j. s ním to asi nebude zrovna najjednoduchšie pretrpieť celkovo viac, než dve hoďky... ? Ďalej postupne zisťujem, že keď mal iba sedem rokov, tak prišiel o otca - požiarnika, ktorý zahynul pri vykonávaní svojho povolania, a tak už býva len so sympatickou mamou, vdovou Margie a so sestrou Claire, ktorá sa čochvíľa chystá na výšku... Skúste sa teraz vcítiť do kože už 24 - ročného, mladého muža, že je na ňom skrátka vidno, ako ho to celého vlastne poznačilo, pretože už ani poriadne nevie, kam sa chce napokon v živote uberať, a to ani nehovoriac o tom, že vďaka obyčajnej náhode, si jeho mamka zase začne vzťah s hasičom, a to mu už naozaj teda chýbalo ku šťastiu ! Síce má frajerku Kelsey, ale sám si to neskôr domrví ! Na zlé chodníčky sa necháva zlákať od nevyspytateľných kamarátov - Oscara, Richieho a Igora, a tak je už iba de facto otázkou času, kedy skončí zavretý v base, alebo mu predsa svitá na lepšie časy, pričom mamina trvá na tom, aby sa vari osamostatnil ? ...I napriek tomu všetko do seba neuveriteľne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, treba byť len trpezlivým, vnímavým divákom a dočkáte sa i záverečnej katarzie so súvislosťami, ktoré na to ani zo začiatku vonkoncom nevypadajú, preto po ničom nikdy nepátrajte, iba pozorne pozerajte, a vstrebávajte scény za scénami, i keď vám môžu byť trochu, povedzme, nepríjemné, vskutku dajte tomu Davidsonovi nakoniec šancu, ale najmä i režisérovi, v ktorom sa skrýva určitý potenciál. Je v tom vidieť taktiež aj klasický, americký pátos v kombinácii s prácou hasičov, vyzdvihovanou snáď do nebies, smrtonosnou a nebezpečnou, naveky udomácnenou v mysliach zachránených, že nie je našťastie servírovaná tak, aby vás nedajbože znechutila, ako som už povedal, má to so sebou daný súvis... Je to realisticky pevne ukotvené, akoby ste boli priamo v epicentre diania. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Pete Davidson je výborný a prináša množstvo zábavného humoru v emocionálne pútavom príbehu o dospievaní. ,,Kráľ Staten Islandu" nie je konštrukčne dokonalý. Je tu dosť vykonštruovaná kríza, ktorej účelom je dať Claire, Scotta a Raya konečne dokopy, no v tejto novej nevlastnej rodine je šarm a jemnosť. 7,5/10 ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Pete Davidson šel celou dobu nějak kolem mě, protože stand upy zas tolik nesleduji, ale zaujal mě v Big Time Adolescence, takže jsem od King of Staten Island čekal mnoho. Zároveň jde o spojení životního příběhu Peta Davidsona s umem Judda Apatowa. Bohužel Apatow už není co býval a také se zde více hodí škatulka drama spíše než komedie. Nemá to spád a se stopáží více než dvou hodin se ani není co divit. Nejde o vůbec špatný film, protože očekávání byla úplně někde jinde. Pete Davidson už se asi těžko zbaví téhle škatulky neschopného zastydlého puberťáka a také Bill Burr (kterého normálně zbožňuji), ale ten by se spíše měl radši držet stand up výstupů. ()

santiamén 

všetky recenzie používateľa

7.5/10 Pro Apatowa mám slabost, vždycky se trefí přímo na bránici. Jeho talent tkví ale hlavně v tom, že umí výborně napsat i vážné scény, které jsou pro většinu komediálních filmařů jen vata k natažení stopáže. Podobně jako Gervais píše uvěřitelné situace a postavy, které pobaví i dojmou, kterým divák musí fandit a často se s nima ztotožňuje. Obsazení je tentokrát perfektní, hlavně Billovi konečně pořádnou roli fakt přeju. Navzdory komediální rovině je film především o vyrovnání se s žalem, o dospívání, přijmutí zodpovědnosti za svůj život, nalezení sebe sama a v neposlední řadě je taky vyznáním lásky rodné hroudě, v tomto případě Staten Islandu, odkud Davidson pochází. Nicméně na čsfd zůstane nepochybně nedoceněný a v dohledné době skončí jako zbytek režisérovy tvorby v modrém. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nuž jediný skutočný problém ktorý s filmom mám je Pete Davidson. Je nesympatický, a dobrú hodinu a pol sa správa ako úplný asshole. Apatow opustil od svojich feel real comedy a dostal sa na podivný milník vo svojej kariére, kde točí filmy o nesympatických ľuďoch. Trainwreck bola pre mňa podobným utrpením. Najviac poteší trio Bill Burr(ten je tu najvýraznejší) Tomei( tradične) a Buscemi( pretože je klasik). Dokonca aj Moises Arias hrá tú svoju civilnosť na jednotku ( škoda, že nedostal viac priestoru.. hlavne je jeho charakter úplne iný ako v Mofos). Film sa snaží o ľudskosť, snaží sa o vtip ale je vo všetkom niekde na pol cesty. Je to žánrovka, ktorá sa hrá na niečo viac. V skutočnosti je to veľmi povrchná sonda, ktorá je konvenčná, miestami nudná a vo svojej pointe veľmi simple minded. Dopozeral som, ale asi mi bude musieť niekto vysvetliť, prečo toto potrebovalo na taký príbeh 136 minút. Maude Apatow ale vyrástla do krásy. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Na konci filmu hrá pesnička "Pursuit of Happiness" od speváka Kida Cudiho, ktorý je jeho najobľúbenejší interpret a pomohol mu počas jeho puberty svojou hudbou. (maramashi)
  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)

Súvisiace novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama