Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Akože sci-fi s dobrým nápadom, ale nedorobeným scenárom a vznikla tak celovečerná nuda s dookola omieľaným Mám vás ráda. Keby sa na tom popracovalo, mohlo sa to zaradiť ku kultovým českým komédiám. Nad babičkou v terminátorskom štýle by Božena Němcová zaplakala, ale za záverečný súboj pridávam jednu hviezdu. To je aj jediná zapamätateľná scéna a keď pozerám na rok vzniku filmu, zisťujem, že to bolo rok pred prvým terminátorom... ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Nějak si nemůžu pomoct a hodnotím nad místním průměrem. Ad jedna jsem to viděla poprvé ve věku, kdy mi to připadalo opravdu strašidelné, ad dva mi skelný pohled babičky a její opakování věty "mám vás ráda", stejně jako popěvek "mladá láska, to je ráj" připadají strašidelné dodnes, ad tři téma výmluv na nedostatek času, příležitostí a kde čeho, co člověku brání v plnění jeho snů, když pravou překážkou je vlastní lenost, je dobré a prakticky nevyčerpatelné, ad čtyři to, jak přesně se babičky dobily je vskutku humorné. Jen jsem nikdy nepobrala, proč všechny ty babičky měly potřebu vařit do zblbnutí exotická jídla. ()

Reklama

racing666 

všetky recenzie používateľa

Snímek je něco jako "Já, robot" př.n.l. :-D Komunismus z toho přímo srší (model 350 GLS - podobný názvům Škodovek) a film je celkově zaměřený na východ - není se čemu divit. Ovšem L. Havelkové se prostě dokonale zahraná role babičky Rózy nedá odepřít. To jak jsem se u toho smál, jak je to stupidní a zároveň na dobu ´83 úplně "hustý" mě vede k hodnocení 4*. PS: Zakončení filmu bojem mezi Rózou a babičkou sousedů mě fakt dostal :-D 65% ()

sadlokan 

všetky recenzie používateľa

Dítětová honí s kosou Havelkovou hehe,to by mě zajímalo,co na to tenkrát ty postarší dámy řikaly...A nejlepší je ta babi přes ulici,která je naprogramovaná pouze na organizování nonstop párty.Ta nikomu neubližuje,jenom mydlí na klávesy popinu a shání chlast.Nonstop.To taky neni jednoduchý ustát,vlastně!Odcházim cvičit na housle.TŘEME A RAJBUJEME!!! ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Československý pokus o sci-fi horor, který sice - na poměry československých sci-fi hororů - není špatný a na rozdíl od Monstra z galaxie Arkana ne tak blbý, chvílemi je dokonce i mírně znepokojivý. I tak se ale nejedná o žádné veledílo, ze kterého by člověku spadla čelist nebo se u něj bůhvíjak bál, ale stejně - když tedy pominu to, že se to celé strašně vleče (minimálně v první polovině) a že to spíš měl být středometrážní snímek (stejně jako Trnkův film, který se i přes to, že má 30 minut, zbytečně vleče) - stojí za to se na to podívat. Nápad je velmi zajímavý, jsou tady dobré herecké výkony a když pominu ta utahaná místa, má to i nějakou atmosféru. 3* ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Na přehlídce babiček firmy Biotex stojí v čase 19:53 mezi zájemci i režisér filmu Ladislav Rychman. (Ganglion)
  • Veľkú časť prípravných prác zabralo hľadanie lokácií, väčšina deja sa totiž mala odohrávať medzi tromi susednými vilkami a iba časť mala byť realizovaná v ateliéri. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama