Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Futbalový štadión v Coffs Harbour v Austrálii. Futbalový tím Austrálie práve vytvoril svetový rekord v najvyššom víťazstve v medzinárodnom futbalovom zápase v pomere 31:0. Zdolaný tím Americkej Samoy sa po tejto porážke v kvalifikácii na majstrovstvách sveta stane terčom posmechu športového sveta – a pripraví tak pôdu pre film maorského režiséra Taiku Waititiho. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 5

Recenzie (98)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Taika Waititi si po otrasnom Thor: Love and Thunder mierne napravuje reputáciu. Next Goal Wins svojim humorom v prvej polovici pripomenie Hunt for the Wilderpeople, ale jeho kvality nikdy ani zďaleka nedosiahne. Na to je to až príliš neambicióznym filmom, ktorý neponúka nič nové. Všetko čo sa tu v priebehu tých 104 minút deje už divák videl inde. Ako taká letná good-feelingovka síce funguje bez problémov, akurát sa Waititi po celý čas drží v mantineloch štandardne zrežírovaného a napísaného športového filmu, ktorý z časti pobaví (aj keď humoru začne po prvej hodine rapídne ubúdať), z časti zahreje pri srdíčku, z časti ponúkne filmové vyrozprávanie jedného neuveriteľného skutočného príbehu, ale akosi nikdy neponúkne nič navyše. Dokonca to celé pôsobí obyčajne až do takej miery, že aj Michael Fassbender alebo Elisabeth Moss tu so svojim špičkovým herectvom pôsobia ako päsť na oko. Vo výsledku tak vôbec nie zlé, len by som od Waititiho čakal niečo nápaditejšie, ak si chcel po marveláckom prúseri napraviť svoju reputáciu. Next Goal Wins by prakticky vedel podobne natočiť hocikto. CELKOVO: 6/10 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tohle je přesně ten typ filmu, při kterém vám z obličeje nesleze přiblblý úsměv. Prostě a jednoduše absolutní pohoda plná sympatických herců sestavených do týmu, kterému zkrátka nejde nefandit. A i když to tady divák zrovna nečeká, Fassbender tu přidává kus dramatického herectví, které v jednom momentu dokáže vzít člověka silně za srdce. Jedinou Waititiho ambicí zřejmě bylo natočit pohodovou prosluněnou komedii a to se mu podle mě bezezbytku podařilo. 80% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Sympatická feel-good Waititiho sportovní žánrovka se sympatickými postavami a dobře hrajícím Fassbendrem. Příběhově je to sice ohraný příběh, ale až tak to nevadí, jelikož příjemně pozitivní nálada se nese po celý film. Záchvaty smíchu sice nečekat, je to spíš úsměvné, ale drželo si to mou pozornost velmi dobře. Příjemná oddychovka. 70% ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Co to sakra bylo? Zdá se, že Waititimu došla kreativní šťáva. Když na mně při sledování „úsměvné komedie“ dotírá deprese, tak je něco špatně. Jakýkoliv pokus o vtip se naprosto míjí účinkem. Docela dobře si dokážu představit, že kdyby film do rukou dostal zkušený filmař a udělal z něj drama, dopadl by mnohem lépe. Takhle nefunguje opravdu nic. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Waititi za kormidlom predvádza jednoduchú rodinnú zábavu. Určite ide o najumiernenejší film aký som od neho zatiaľ videl. Po pravde, mohli to byť aspoň pekné 3* ale tá ukážková klišé štruktúra kedy od začiatku viete čo vás čaká a scenár sa nesnaží ani náznakom priniesť prekvapenie, zvrat alebo menej tuctové finále u mňa ťahala dojem dole. Neoriginalita z toho priam kričí. Ťažko sa mi to píše, no Fassbender sa do role podľa mňa nehodil vôbec, humor nie je tak silná stránka ako som čakal, žiadna postava nebola ani trochu výrazná, vytrčajúca z davu, ťahajúca príbeh vpred. Jediné čo môžem brať ako klad je že po skončení som mal dobrú náladu a chuť pozrieť si Kokosy na snehu. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Rolu Alexa Magnussena mal pôvodne hrať Armie Hammer. Po jeho obvineniach zo sexuálneho napadnutia viacerými ženami bol ale nahradený Willom Arnettom a scény museli byť v roku 2022 znova pretočené. (Arsenal83)
  • Niektoré futbalové kúsky, ktoré predvádza Jaiyah (Kaimana), predviedla samotná Jaiyah Saelua, ktorá je vôbec prvou transgender hráčkou, ktorá sa zúčastnila kvalifikácie majstrovstiev sveta. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (viac)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (viac)

Reklama

Reklama