Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) je na prvý pohľad obyčajný a nezaujímavý zamestnanec banky, ktorého jedinou radosťou je čítanie komiksov a sledovanie kreslených filmov. Je smoliar, ktorý nemá šťastie ani v láske. Jeho život sa však zmení, keď vyloví z rieky starú drevenú masku. Keď si ju nasadí, získa schopnosti kresleného hrdinu a využíva animované rekvizity. Vďaka maske sa z nenápadného úradníka stáva neuveriteľne škeriace sa monštrum so zelenou tvárou a nadprirodzenými schopnosťami. Dokáže však potrestať zlú chyžnú, preľstiť partiu násilníkov a vytrestať podvodníkov v autoopravovni. Pred policajným poručíkom Mitchom Kellawayom (Peter Riegert) predstiera, že o nočných udalostiach nič nevie. Napokon sám si nie je istý, či sa mu to všetko len nezdalo. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (730)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Toho času som sa a Masku tešil ako malý jojo a veru nesklamala. Trhlý vizuálny úlet s výbornými trikmi, sexi Cameron, zlatým pajdíkom a komickým tornádom Carreym. Zatiaľ prvý a poslený mix catroonovských xichtoviek a živých hercov, ktorý stál za pozornosť vtedy 13 ročného chlapca. Ale aj teraz dobré...skôr srdcovka. 80% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne čierny humor jedného z mojich najobľúbenejších comicsov mohol dostať do skvelej akčnopopcornovej formy len Jim Carrey a za pomoci začínajúcej čučoriedky Cameron Diaz sa mu to podarilo. Aj keď niekedy som rozmýšľal, či na tie mimické šialenstvá v 'maske' vôbec potreboval nejaké efekty. Každopádne kult a fajnšmekrovská zábava, teraz aj pre masy. 80%. ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že tady jde prostě o hodně dementní variaci na Supermana. Takovou, která může být přístupná i divákům, kteří požadují maximum rozesmívajích scén a v tomto případě ultrabláznivých komických situací. Celkový příběh je úplně ohraný a od začátku do konce velice průhledný, co však tvoří výjimečnost filmu, je vskutku revoluční a až absolutní pojetí mimické komiky, jakou se nám prezentuje Jim Carrey. Avšak taková komika může zaujmout pouze jistou (I když v tomto případě značně širokou.) skupinu diváctva. A já si nemohu pomoci, ale jednoduše do ní nepatřím. Zasmál jsem se jenom při otevření skříně plné dolarovek, což však byl ještě vtip úplně jiného typu než ten zbytek. Poprvé jsem tento filmu shlédl docela bez problému, na druhý pokus jsem však už byl těmi nejdivočejšími kreacemi (vystupující srdce, oči, jazyk atd.) spíš zhnusen a odrazen! ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Film, který jsem jako malý viděl asi nejvíckrát. Totální nostalgie. Ohromně na mě zapůsobil a otiskl do mě nesmazatelnou stopu. Co na tom, že původní comics byl oproti dětskému filmu velmi drsný a temný, když ho v ČR nikdo nezná. Fakt jsem se neskutečně bavil a věřim tomu, že bych se bavil i dnes. Erne, přistav náhraďáka! _ Je to veterán. _ They call me Cuban Pete, I'm the king of the rumba beat... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je "The Mask" filmovou klasikou. Je to výborná komédia, má skvelé postavy, výborne sa na to pozerá, na svoju dobu výborné efekty a plus všetky tie tanečné scénky sú podľa mňa aj dnes vynikajúce. Pre mňa jeden z najlepších filmov Jima Carreyho, výborne sa na neho díva, je v tom skvelá nostalgia, plus výborná akcia (nesmiem zabudnúť) a neustále zaujímavé a zábavné. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (48)

  • Keď Maska (Jim Carrey) preberá Oscara, paroduje reč Sally Field z 56. ročníka udeľovania cien v roku 1984, ktorá si ho prevzala za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Miesta v srdci (1984). (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy má Dorian (Peter Greene) nasazenou masku a je mu do břicha vystřílen celý zásobník ze samopalu, začne plivat celé nábojnice. Správně by měl ale vyplivnout jen kulky. (Novalinda)
  • Tri týždne po premiére filmu zomrel Jimovi Carreymu (Stanley Ipkiss) jeho otec. Celý život sa snažil podporovať jeho hereckú kariéru, ale začiatky jeho slávy si už neuvedomoval, nakoľko dlhšie trpel Alzheimerovou chorobou, ktorej nakoniec aj podľahol. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (viac)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (viac)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Reklama

Reklama