Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • Česko Spider-Man: Bez domova (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Po prvýkrát vo filmovej histórii sa náš priateľský sused Spider-Man ocitá bez ochrany svojej masky, a tým bez možnosti oddeliť svoj normálny život od nebezpečného života superhrdinu. Po žiadosti o pomoc od Doctora Strangea sa Peter ocitne ešte vo väčšom nebezpečí, a musí tak zistiť čo naozaj znamená byť Spider-Manom. (Itafilm)

Videá (2)

Trailer 5

Recenzie (1 002)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Wow, bol si v kapele? To je úžasný úspech.“ Ja vlastne ani neviem, čo k tomu napísať. Pripadá mi to tak, ako keby človeku, ktorý má načítané a napozerané všetky veci so Spider-Manom, dali na ruku 200 miliónov a telefónne čísla na... istých... ehm... hercov... a nechali dotyčnému voľné ruky. Nad scenárom je radšej lepšie nepremýšľať. Nepáčil sa mi dôvod, pre ktorý k „tomu“ došlo. Neverím, že by s niečím takým súhlasil Doctor Strange. Ak by aj súhlasil, aká je šanca, že by sa to niekomu ako on vymklo spod kontroly? Navyše sa (opäť raz) potvrdzuje riziko postavy, akou je Strange: je taký mocný, že môže prakticky všetko vo vesmíre, potom je ale otázne, prečo sa dejú zlé veci, keď by teoreticky stačilo, aby napochodoval na scénu, spravil dve-tri kúzla a za 25 sekúnd by bolo po všetkom. Nepozdával sa mi ani lacný dôvod, ako ušetriť na digitálnej postave tým, že ju na dlhé minúty schovám do dodávky (to ako vážne?). Spôsob, akým sa Peter na konci rozlúči so svojimi dvoma „priateľmi“ budí rozpaky. Vlastne aj posledné scény so Spideyho protivníkmi sú také, nejaké, čo ja viem, nijaké. To je naozaj také jednoduché, zbaviť superschopností tie postavy, ktoré ich boli zbavené? To zásadným spôsobom mení komiksový žáner! Stačí dotyčnému záporákovi pichnúť injekciu a o desať sekúnd je z neho normálny inteligent. A prečo Ned neotvoril „hľadací“ portál aj do tretice, keď to dva razy predtým fungovalo? Akonáhle ale nad tým prestanete takto premýšľať (je otázne, či to dokážete, pretože scenáristi občas volia neskutočne rapídne oslie mostíky a drastické dramaturgické náhody), čaká vás originálna, prekvapivá a robustná jazda so skvelými postavami. Som fanúšik, ktorý čítal desiatky Spider-Manových komiksov (a samozrejme videl filmy), takže som sa spokojne usmieval aj v scénach, ktoré ľuďom v sále, ktorí toho až toľko nečítali/nevideli buď nič nehovorili, alebo ich dokonca kvôli svojej vlastnej nevedomosti považovali za komické (úprimné dojatie istej postavy vo finále po tom, čo inú postavu zachránila pred smrteľným pádom). Páčil sa mi spôsob, ako Peter využil matematiku, ale to som nemal povedať, lebo to potom bude vyzerať tak, že podobných parádnych scén je tam len pár. To ale nie je pravda. Nie je ich tam pár. Je ich tam asi... strašne veľa. Pred zájdením do kina som vedel o niektorých šokujúcich zvratoch, no i tak som bol prekvapený, ako nečakane nimi tvorcovia narábali. A vezmite si do kina vreckovky. P.S. - Potitulková scéna príšerná. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Výborná krémová polievka s všetkými ingredienciami, po ktorých fanušíci túžili. Stretnutie postáv troch generácií skrze skrížené vesmíry rozbušilo srdce snáď každému, kto mal vzťah ku značke už od roku 2001, či dokonca skôr. Zároveň ale práve ona miešanica trošku nesie pachuť urputného snaženia sa vyhovieť všetkým. A aj keď je ten film ako technicky, tak herecky ako z velkej knihy, príbehovo až priveľmi tlačí na emocionálnu stránku v situácií, keď dôvodom všetkých osudových nešťastí je sám hlavný protagonista. Snaží sa ukázať Hollanda poprvý krát ako dospelú osobu, ale zároveň spácha najdetinskejšie chyby v najdôležitejších momentoch. To je jediný dôvod, prečo hodnotím nižšie, než plnou pálkou. Inak som sa bavil od začiatku až do konca, pretože tá nostalgická radosť mi tlačila líce do úsmevu tak či tak :) ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Uznávám, že jsem byl před třetím Spider-Manem malinko neklidný a bál se, aby z vyvrcholení Spideyho trilogie a návratu mnoha starých záporáků nevznikla hodně divoká splácanina, která se Jonu Wattsovi rozpadne pod rukama. Jenže k tomu naštěstí opravdu nedošlo. Ano, v první hodině snímek ještě občas malinko kulhá pod nánosem teenagerského a někdy na sílu hnaného humoru, jenž mě malinko irititoval už ve dvojce. Stejně tak chování postav je místy na zdvižené obočí a je mi jasné, že rejpalové si ve scénáři najdou svoje. Jenže pak už přijde jen totální komiksový nářez, v němž Jon Watts jede na plný plyn a ukazuje, jak si je s každým dalším filmem blockbusterově jistý v kramflecích Nový Spider-Man se tak rázem změní v natřískanou a nahláškovanou jízdu, v níž dokáže Watts i příběh několikrát velmi příjemně překvapit i skvěle využít všechny záporáky, z nichž má téměř každý svůj moment na to zazářit. Scénář pak navíc umí chytře pracovat s jednotlivými motivy, linkami, narážkami, uzavírat možné i nemožné dějové kruhy… a v závěru ždímat emoce na maximum. Třetí Spider-Man je zkrátka i přes jisté mušky v první polovině výtečným a řemeslně precizním vyvrcholením trilogie, o němž fanoušci snili. Na Tobeyho dvojku Bez domova sice stále nemá, mezi trojici nejlepších pavoučích kousků se ovšem nový Spidey vyšplhal celkem s přehledem. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Netušil jsem, že půjde zopakovat emocionální rozstřel, který mi darovala Endgame - a už vůbec ne, že se to povede jen o dva roky později a ještě navíc takhle ze zálohy. Domů totiž míří nejenom cesta, ale i způsob splácení letitých dluhů věrným fanouškům, ať už to právě bolí či hřeje sebevíc. První třetina je ještě klasická atrakce z čisté MCU formule, hyperaktivní arkáda, kterou někdo miluje a někdo nenávidí. Jakmile se ale zvážní a do děje vstoupí Doctor Strange, je všechno lepší, čistější a epičtější. Od jisté chvíle se ze mě stalo emocionální klubíčko, které v hudebních či dialogových reminiscencích myslelo stále na to samé. Jak je to parádní pocit, že v tuhle chvíli můžu být u toho. Vánoční dárek, finále trilogie, rozcestí pavoučího fandomu, potvrzení rostoucího talentu Toma Hollanda a v neposlední řadě velkofilm, který by nějakou záhadou dokázal stát i sám o sobě. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $814,115,070║ Tržby Celosvetovo $1,921,847,111▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,298,315║ Tržby za predaj DVD v USA $10,196,545║ Poteší takéto prepojenie svetov Spider-mana, ktoré oslavuje už 20.rokov, čo započinul cestu kinami a treba dodať, že jednoznačne dosť úspešnú. Každý z dielov mal čo to ponúknuť a vraciam sa k ním s obľubou, som rád že každý som mal možnosť vidieť na plátne kina. Túto už sériu filmov by som tak trochu prirovnal už k sérii Bondoviek, kde tiež prichádza časom obmena... a hlavné je že prevažne perspektívna. Tu zažívame také osvieženie, keď sa nám všetky svety prepoja a chrlia nám jednú známu tvár za druhou. Dejovo sa to pohráva aj zahráva ako sa len dá ale nakoniec to dosť ustoja a záverom aj prekvapia. Tom Holland sa osvedčil a vniesol tam skôr takú tú chlapčenskú - tínedžerskú hravosť. Dramatické oblúky tu nemôžu chýbať, emócie lomcujú dosť pravidelne, niektoré scény dosť vypiplané a podarilo sa navodiť aj správnu odľahčenosť. Alfred Molina a Willem Dafoe normálne za tie roky omladina, oproti ním je skôr viac ošlahaný časom Tobey Maguire ale zas tá jeho iskra v očiach sa nevytratila. /videl v kine 2x: 90%/ ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (159)

  • Ve scéně, ve které je Spider-Man (Tom Holland) polit zelenou barvou, si můžeme všimnout tagu „Ramos!“. Jedná se o odkaz na kreslíře Umberta Ramose, který se podílel například na komiksech „The Spectacular Spider-Man“ nebo „The Amazing Spider-Man“. (Kubaaa97)
  • Po bitvě Spider-Mana (Tom Holland) s Doctorem Octopusem (Alfred Molina) přilétá na scénu útočící Green Goblin (Willem Dafoe). Otto těsně před teleportací do sklepení Dr. Strange pozná Normana Osborna, což však není možné, protože Green Goblin zemřel již před začátkem druhého dílu a zlé alter ego Normana Osborna v Raimiho trilogii znal kromě Petera Parkera (Tobey Maguire) pouze jeho syn Harry a jeho sluha. (kesinaa)

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (viac)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (viac)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (viac)

Reklama

Reklama