Reklama

Reklama

Queer - Série 12 (2018) (séria)


Istanbulská hrozba (S12E08)

(epizóda)
Česko, 2018, 26 min

Obsahy(1)

Měl to být text, který řeší násilí na ženách v Evropě. Dotýká se ale i práv mužů i často zmiňovaného slova gender. Jenže v čem je těžiště smlouvy, kterou už podepsaly tři desítky zemí včetně Česka? A opravdu je v něčem nebezpečná? (Česká televize)

Diskusia

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

TroiMae

Čas ukazuje, že som mal pravdu. Istanbulský dohovor postupne odmietli bulhari (rozpor s ústavou), my a teraz a maďari. Nie je to o xenofóbii, ale o zdravom rozume.

A ohľadne nejakej autority WHO, ešte aj dnes chceš tvrdiť toto? WHO, ktoré sa z pôvodnej zdravotníckej organizácie vyprofilovalo v liaheň lobingu a globalistických mocenských chúťok a zvrátených ideológií. No aký má opor istanbul v medicíne? Ako to, že WHO presadzuje agendu podpory potratov a ďalšie zvrátenosti? Veď to je čistá ideológia. Právo ženy na vraždu vlastného nenarodeného dieťata.

Navyše, istanbul veru definuje rody. Takže nemáme byť muž a žena, ale kto sa ako cíti. Podľa toho sa ostatní majú k nemu správať.

To je čistý humbug a anarchia. Už len chýba menovanie koňov a zvierat za senátorov a uctievanie modrej mačky. A sme v stredoveku. Kde na toto tí ľudia vzali? Rozum šiel tatam. Dobré, že sme my mali rozum aspoň v tomto, keď už vládu sme si zvolili takú neschopnú, až škodnú.

TroiMae

TroiMae (hodnotenie, recenzie)

Nevím o tom, že by se v Istanbulské úmluvě řešila trans/genderové identita. A Světová zdravotnická organizace pochopitelně má odbornou autoritu se k tomu vyjadřovat. Alespoň v ČR rozhodně vycházíme z její Mezinárodní klasifikace nemocí a její liberální ideologie. Nicméně, ještě jednou, o tom Istanbulská úmluva není, to už se rovnou můžeme bavit o těch migrantech.

 

V dokumentu se nemluvilo o hodnocení vzhledu při randění, ale jako o způsobu jak znehodnotit v diskuzi ženu, místo věcné argumentace.

 

Tyhle komentáře přesně ilustrují to, co dokument reflektuje. Demagogii, desinformace, konspirační teorie…

na príspevok reagoval breeder

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

a vôbec, ako si vyčítal, že ja hodnotím niečí vzhľad? Muži zvyčajne randia so ženami, tak zrejme ide aj o výzor. Herci majú výzor. To je tiež sexistické? Ježišikriste, čo sú to dnes za ľudia? Vy ste snáď úplne zblbnutí tou ideologickou propagandou. My žijeme v reálnom svete a nie vo virtuálnom svete bez pohlaví, hormónov, a výzoru. Zamyslite sa kus na chvíľku kto vám tieto podivné názory podsúva a prečo to asi robí?

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

TroiMae

re:TroiMae

Svôj názor nebudem meniť ani to nemám v pláne. Dokument som videl, ale tie scény s duchovnými boli skutočne vystrihnuté z kontextu.

Za ďalšie, istanbulský dohovor bol všade a vždy u nás prezentovaný ako dokument riešiaci násilie na ženách. Avšak to nie je jeho hlavný účel. Kto teda dezinformuje??

Od kedy je výber pohlavia na voľbe dieťata? Kto vám toto natlačil do hláv?

A už vôbec nebudem podporovať a nebudem uznávať niečí výber pohlavia a potom mu preukazovať rešpekt. Oslovovať muža ako ženu, ženu ako muža alebo niektorý z celého radu rodov, o ktorých istanbulská zmluva hovorí.

A v poslednom rade, násilie na ženách je u nás dostatočne riešené vrámci všeobecných zákonov o násilí. A verím že aj v ČR to tak je.

A nik nemá právo pretláčať ideológiu pod falošnou premisou a kritikov označovať ako xenofóbov a primitívou, lebo je sám primitív.

Svetová zdravotní organizace nemá žiadnu autoritu sa k tomuto vyjadrovať lebo sa jedná vyslovene o ideológiu, nijako medicínsky nepodloženú.

TroiMae

TroiMae (hodnotenie, recenzie)

ad breeder

 

a) Hodnotit číkoli vzhled je nemístné. Je to sexistické jednání diskuzi stočit k tomu, jak kdo vypadá a hlavně tak diskreditovat ženy.

b) Genderová identita je vnitřní ztotožnění se a platí pravidlo sebeurčení. Nelze ji nikomu určit zvnějšku. Není to ale o vybírání si pohlaví, ale o respektu k sebeurčení dítěte. Vzhledem k tomu, že polovina trans* dětí má zkušenosti ses sebevraždou, je to na místě. (Mimochodem Istanbulská úmluva o tomto nijak nepojednává.)

c) Právě proto, že o tom Istanbulská úmluva není, v pořadu se neřeší transgenderové a genderově nebinární identity, včetně třeba intersexuálních lidí. V tom je ta pointa. Že odpor proti Istanbulské úmluvě založený na tomto je založený na desinformacích a lžích. Pokud někdo chce toto téma řešit, ať to řeší se Světovou zdravotnickou organizací.

d) Vzhledem k používání oslovení „soudruhové“ je evidentní, že komentář se snaží vyvolat morální paniku a zapadá do toho, co dokument popisuje, do taktik zdiskreditovat snahy o genderovou rovnost.

na príspevok reagoval breeder

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

 a sme doma, skoro až na konci prišiel na tému Facebook a postovanie. Tak ale každý kto zverejní svôj názor musí počítať s odozvou. A tu sa zrazu žene nesmie nič povedať, lebo obhajuje Istanbul na FB a že má akýsi "nepekný vzhľad", ktorý je tiež témou na podpichovanie... tak ale toto snáď nemyslíte vážne, súdruhovia

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

násilím možno chápať aj to, že rodič dieťa "núti" akceptovať svoje pohlavie - čosi čo propagandisti akosi vylučujú, ale na základe čoho to vylučujú? Však stačí iný výklad a hneď sme doma - dieťa si má vybrať pohlavie.

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

Smola, celý dokument som pozeral, ale to hlavné, že sa tam zavádzajú aj **iné** pohlavia, ktoré sú muž a žena, tak o tom nepadlo ani slovka. Ani medzi zástancami ani medzi odporcami (ktorí mali mimochodom minimum priestoru). Zase sa tu niekto snaží podsunúť, že každý kto odporuje Istanbulskej zmluve je nevyhnutne primitív, násilník alebo hlupák. Postrihané zaujímavo sú zvlášť cirkevné prejavy, ktoré idú úplne mimo kontext a evidentne sa tam hovorilo o čomsi inom ale propaganditom sadli do krámu ako vizitka stredovekej temnej cirkvi, no výborne, súdruhovia, to sa podarilo.

Reklama

Reklama